Εκλογές 2023: Η κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και το επιχείρημα περί εθνικής εξαίρεσης

June 14, 2023


Η ΝΔ είναι αποφασισμένη να διαμορφώσει την πολιτική ατζέντα και να «σύρει» τον ΣΥΡΙΖΑ γύρω από τα εθνικά θέματα μέχρι την τελευταία ημέρα της κάλπης εκτιμώντας ότι αυτό το πεδίο είναι προνομιακό για την γαλάζιά παράταξη.Το γαλάζιο επιτελείο θα συνεχίσει να συντηρεί στο δημόσιο διάλογο τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και δη του Αλέξη Τσίπρα σε Ξάνθη και Ροδόπη, καθώς εκτιμάται ότι η παραμονή των δύο πολυσυζητη…


Η ΝΔ είναι αποφασισμένη να διαμορφώσει την πολιτική ατζέντα και να «σύρει» τον ΣΥΡΙΖΑ γύρω από τα εθνικά θέματα μέχρι την τελευταία ημέρα της κάλπης εκτιμώντας ότι αυτό το πεδίο είναι προνομιακό για την γαλάζιά παράταξη.

Το γαλάζιο επιτελείο θα συνεχίσει να συντηρεί στο δημόσιο διάλογο τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και δη του Αλέξη Τσίπρα σε Ξάνθη και Ροδόπη, καθώς εκτιμάται ότι η παραμονή των δύο πολυσυζητημένων υποψηφίων του στα ψηφοδέλτια του κόμματος μετά τις δημόσιες καταγγελίες και την ενημέρωσή του από την ΕΥΠ για τις ωμές παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου υπέρ τους και την εργαλειοποίηση κατ’ ουσίαν της μουσουλμανικής μειονότητας «τον εκθέτει» και επιβεβαιώνει τη μομφή της ΝΔ περί «εθνικής εξαίρεσης» σε μείζονα εθνικά ζητήματα.

«Η αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα δε μας εκπλήσσει. Τον αφήνουμε στην κρίση του ελληνικού λαού και συνεχίζουμε να υπηρετούμε μια αποτελεσματική και πατριωτικά υπεύθυνη πολιτική προάσπισης των εθνικών συμφερόντων έναντι κάθε αναθεωρητικής πολιτικής από όπου και αν προέρχεται. Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος, μια ευρωπαϊκή δημοκρατία που δε δέχεται παρεμβάσεις στο εσωτερικό της», σχολίασε αιχμηρά ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος.

Πάνω σε αυτόν τον καμβά η Πειραιώς θα προβάλει διαρκώς το κρίσιμο διακύβευμα της σταθερότητας που έχει ανάγκη η χώρα την επόμενη μέρα και την οποία όπως επισημαίνει διαρκώς μπορεί να εξασφαλίσει μόνο η αυτοδύναμη ΝΔ με μία ισχυρή – ασφαλή πλειοψηφία, τοποθετεί και τον παράγοντα της γεωπολιτικής και αμυντικής ισχύος, αναδεικνύοντας τη φύλαξη των συνόρων, την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και την οικοδόμηση πανίσχυρων συμμαχιών, ζητώντας ισχυρή εντολή για τη συνέχιση του ίδιου δρόμου που χαράχτηκε στην πρώτη τετραετία διακυβέρνησης της ΝΔ, ενισχύοντας τη φωνή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες λίγο πριν την κρίσιμη κάλπη της 25ης Ιουνίου ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Κομοτηνή. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να υπογραμμίσει σε κάθε τόνο ότι η μειονότητα είναι μουσουλμανική και οποιαδήποτε φωνή περί τουρκικής μειονότητας στη Θράκη είναι ακραία, εκτός του πνεύματος των διεθνών συνθηκών, και άρα καταδικαστέα.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ., μεταξύ άλλων, θα διαμηνύσει στο Τουρκικό Προξενείο, με αποδέκτη και τον Πρόεδρο Ερντογάν, ότι δεν πρέπει να εργαλειοποιούν την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και να μην παρεμβαίνουν σε εσωτερικά ζητήματα της χώρας.

Εθνικές Εκλογές 2023

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.