Εκλογές 2023: Τι διεκδικεί ο Τσίπρας στη «μάχη» της Κρήτης

June 14, 2023


Με στόχο να ανατρέψει τον αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ συσχετισμό δύναμης που καταγράφηκε στις προηγούμενες εκλογές, έχει ριχτεί ο Αλέξης Τσίπρας στη «μάχη» της Κρήτης, ευελπιστώντας ότι θα καταφέρει να ανεβάσει κατά πολύ τα ποσοστά του κόμματος τους, «ψαλιδίζοντας», παράλληλα, εκείνα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.Η αλήθεια είναι ότι στην Κουμουνδούρου υπήρχε ανησυχία για τα ποσοστά που θα κατέγρα…


Με στόχο να ανατρέψει τον αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ συσχετισμό δύναμης που καταγράφηκε στις προηγούμενες εκλογές, έχει ριχτεί ο Αλέξης Τσίπρας στη «μάχη» της Κρήτης, ευελπιστώντας ότι θα καταφέρει να ανεβάσει κατά πολύ τα ποσοστά του κόμματος τους, «ψαλιδίζοντας», παράλληλα, εκείνα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Η αλήθεια είναι ότι στην Κουμουνδούρου υπήρχε ανησυχία για τα ποσοστά που θα κατέγραφαν στην Κρήτη και από τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Ο λόγος δεν ήταν άλλος, παρά η εντοπιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη. Άλλωστε, οι κρητικοί φημίζονται για τη στήριξη που παρέχουν στους ανθρώπους που κατάγονται από το νησί τους.

Δύο πράγματα, ωστόσο, δεν περίμεναν. Ότι το ΠΑΣΟΚ θα ανέβαζε τόσο πολύ τα ποσοστά τους και πως η Νέα Δημοκρατία θα κατέγραφε μια ισχυρή άνοδο, ικανή να της εξασφαλίσει την πρωτιά σε ολόκληρη τη μεγαλόνησο. Το γεγονός, μάλιστα, πως σε δύο εκλογικές περιφέρειες βρέθηκαν στη τρίτη θέση (Λασίθι, Ρέθυμνο) αποτέλεσε μια δυσάρεστη έκπληξη για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι, πλέον, ξεκάθαρο πως ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να αλλάξει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί συνολικά στη χώρα, αλλά ειδικά στην Κρήτη. Αυτός είναι και ο λόγος που βρέθηκε υποψήφιος στο Ρέθυμνο, αλλά και ο σκοπός της τριήμερης περιοδείας του. Το είπε, άλλωστε, ξεκάθαρα, χθες, στο Ρέθυμνο, όταν και είπε ότι η Κρήτη θα γίνει ξανά «κόκκινη».

Στην Κουμουνδούρου, πάντως, έχουν πλήρη αντίληψη της δυσκολίας του εγχειρήματος. Γιατί το μομέντουμ δεν είναι μαζί τους, σε καμία περίπτωση δεν είναι μαζί τους. Η Νέα Δημοκρατία «καλπάζει» προς την αυτοδυναμία, ενώ το δικό τους ηθικό δεν βρίσκεται στα ύψη.

Επομένως, ο ρεαλιστικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι το να παραμείνει δεύτερη δύναμη στα Χανιά και στο Ηράκλειο και να προσπεράσει στο Ρέθυμνο και το Λασίθι, το ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση των ποσοστών του, έτσι ώστε σε δεύτερο χρόνο, να είναι σε θέση να μετατραπεί σε κυρίαρχη δύναμη στην Κρήτη.

Η »μάχη» αυτή κάθε άλλο παρά εύκολη είναι. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει να αντιμετωπίσει το ασφυκτικό μαρκάρισμα τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και του Νίκου Ανδρουλάκη.

Όμως, οι συνεργάτες του αισιοδοξούν ότι τόσο η τριήμερη παρουσία του αρχηγού τους στο νησί, όσο και τo «ξύπνημα» των δημοκρατικών «αντανακλαστικών» των κρητικών, θα προσφέρουν μια βαθιά «ανάσα» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Εθνικές Εκλογές 2023

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.