Γιωργής Τσαμπουράκης για το bullying που δέχτηκε: «Με κορόιδευαν για την προφορά στο σχολείο»

April 28, 2023


«Γερμαναρά, Χιτλερά και τέτοια πράγματα με έλεγαν», ανέφερε ο Γιωργής ΤσαμπουράκηςΟ Γιωργής Τσαμπουράκης μίλησε στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» για την δυσκολία να ενταχθεί στο ελληνικό σχολείο μετά την επιστροφή του από τη Γερμανία σε ηλικία 6 χρονών. Περιέγραψε μάλιστα ένα πρόσφατο περιστατικό με τον γνωστό σκηνοθέτη Πίτερ Στάιν ο οποίος επέμενε να του μιλά Γερμανικά στη συνεργασία τους. «Μου έλε…


«Γερμαναρά, Χιτλερά και τέτοια πράγματα με έλεγαν», ανέφερε ο Γιωργής Τσαμπουράκης

Ο Γιωργής Τσαμπουράκης μίλησε στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» για την δυσκολία να ενταχθεί στο ελληνικό σχολείο μετά την επιστροφή του από τη Γερμανία σε ηλικία 6 χρονών. Περιέγραψε μάλιστα ένα πρόσφατο περιστατικό με τον γνωστό σκηνοθέτη Πίτερ Στάιν ο οποίος επέμενε να του μιλά Γερμανικά στη συνεργασία τους. «Μου έλεγε: “Είναι δυνατόν να μη μιλάς γερμανικά; Είναι η μητρική σου γλώσσα».

Γιωργής Τσαμπουράκης: «Τα παιδιά με έλεγαν Γερμαναρά»

Τότε ο Γιώργος Τσαμπουράκης εξομολογήθηκε πως ήταν κάτι που καταπίεσε σε νεαρή ηλικία.

«Είναι αλήθεια ότι με κορόιδευαν τα παιδιά για την προφορά στο σχολείο. Βρέθηκα στα έξι μου χρόνια από την Γερμανία στην Κρήτη σε ένα χωριό. Οπότε ξαφνικά από μια μεγαλούπολη, όπως είναι το Ντίσελντορφ, βρέθηκα σε ένα μικρό χωριό που τα παιδιά είναι λίγο πιο ζωηρά και πιο έντονα. Ήταν λίγο περίεργο για μένα να βρεθώ σε έναν τόπο με ζωάκια και κατσικούλες. Μετανάστες ήταν οι γονείς μου, οι παππούδες μου δηλαδή και αποφάσισαν να έρθουν στην Ελλάδα. Με έφεραν έναν χρόνο νωρίτερα εμένα στην Ελλάδα στη θεία μου για να ξεκινήσω το σχολείο κανονικά. Αλλά αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος γιατί έτσι ξέχασα και τη γλώσσα», περιέγραψε αρχικά.

Στη συνέχεια ο ηθοποιός αναφέρθηκε στο bullying που είχε δεχτεί. «Γερμαναρά, Χιτλερά και τέτοια πράγματα με έλεγαν. Τότε δεν ξέραμε ακριβώς και τον όρο bullying, τώρα τα λέμε έτσι όλα αυτά. Εντάξει, τα παιδιά είναι πολύ σκληρά είναι η αλήθεια και λένε τα πράγματα με το όνομα τους πολλές φορές».

Διαβάστε επίσης:

Ολλανδία: Απαγόρευσαν σε 41χρονο να δωρίζει το σπέρμα του από το οποίο έχουν γεννηθεί 600 παιδιά

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν την είδα ποτέ να κλαίει» κατέθεσε η νοσηλεύτρια Γεωργία Παπανίκου

Έλενα Χριστοπούλου: Ξέσπασε στον αέρα – «Μην γίνεις γονιός, αν δεν μπορείς να στηρίξεις τα παιδιά»

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.