Καθηλώνει ο Νίκος Κουρής – «Πάσχω από διαβήτη 35 χρόνια. Αν σταματήσω να παλεύω, τελείωσα»

October 2, 2022


Ο Νίκος Κουρής ήταν καλεσμένος στο Χαμογέλα και Πάλι με την Σίσσυ Χρηστίδου και μίλησε σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και δεν είναι άλλο από τον διαβήτη, με τον οποίο έχει μάθει να ζει.Ερωτηθείς για τον σταθμό της ζωής του και τι ήταν αυτό που τον έκανε να αλλάξει πριν μερικούς μήνες, ο ηθοποιός απάντησε «η αλλαγή έγινε σταδιακά. Ήταν ο ερχομός του παιδιού μου, η ηλικία, κά…


Ο Νίκος Κουρής ήταν καλεσμένος στο Χαμογέλα και Πάλι με την Σίσσυ Χρηστίδου και μίλησε σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και δεν είναι άλλο από τον διαβήτη, με τον οποίο έχει μάθει να ζει.

Ερωτηθείς για τον σταθμό της ζωής του και τι ήταν αυτό που τον έκανε να αλλάξει πριν μερικούς μήνες, ο ηθοποιός απάντησε «η αλλαγή έγινε σταδιακά. Ήταν ο ερχομός του παιδιού μου, η ηλικία, κάποιες αποφάσεις που πήρα λόγω του διαβήτη που είχα».

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι είναι 35 χρόνια διαβητικός και πρόσθεσε «ο διαβήτης είναι ένας προσωπικός αγώνας. Όποιος το παλεύει μπορεί να κάνει τα πάντα. Όποιος σταματήσει να το παλεύει, τελείωσαν όλα. Έχει πρακτικές δυσκολίες και πρέπει να βρεις τρόπο να ονειρεύεσαι».

Για τη διατροφή που πρέπει ν’ ακολουθεί, ο Νίκος Κουρής σημείωσε «δεν είναι εύκολο να είσαι λειτουργικός, λόγω του σκαμπανεβάσματος του ζαχάρου. Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός. Εξαιτίας του διαβήτη, έχω απορρίψει την ευχαρίστηση του φαγητού. Η πίτσα για παράδειγμα για μένα δεν υπάρχει, όπως και το αλεύρι. Έχω κόψει πολλά πράγματα. Στο σπίτι έχουμε τα πάντα, αλλά εγώ δεν πρέπει να τα τρώω. Δεν ζηλεύω, ούτε θέλω ο άλλος να αισθάνεται άσχημα, επειδή το τρώει μπροστά μου. Ξέρω τι μου κάνει κακό και το αποφεύγω και τρώω όσα μου κάνουν καλό».

Όσον αφορά την παρουσίαση, τόνισε «μου αρέσει η παρουσίαση, έχει πλάκα. Η πρόταση μου έγινε σε μια στιγμή που «κουνιόντουσαν» όλα. Ήταν πολύ ευτυχή η συγκυρία. Απέδειξα πράγματα για μένα».

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.