Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση, δεν υπάρχει άλλος χρόνος»

September 7, 2023


Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετέχει στην 8η Σύνοδο Κορυφής της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών, που πραγματοποιείται στο Βουκουρέστι.«Η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην ευρύτερη Νοτιοανατολική Ευρώπη», επανέλαβε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη σημερινή της παρέμβαση (06/09) στην 8η Σύνοδο Κορυφής της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών, που πραγματοποιεί…


Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετέχει στην 8η Σύνοδο Κορυφής της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών, που πραγματοποιείται στο Βουκουρέστι.

«Η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην ευρύτερη Νοτιοανατολική Ευρώπη», επανέλαβε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη σημερινή της παρέμβαση (06/09) στην 8η Σύνοδο Κορυφής της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών, που πραγματοποιείται στο Βουκουρέστι και δίδει το «παρών» ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις.

Αρχικά, η κυρία Πρόεδρος έκανε ειδική αναφορά στις φωτιές που έπληξαν στην Ελλάδα το καλοκαίρι και ευχαρίστησε τους Προέδρους των κρατών που απέστειλαν βοήθεια. Ακόμη, τόνισε ότι ακραία φαινόμενα, όπως οι μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού και οι σφοδρές πλημμύρες που «χτυπούν» αυτές τις μέρες την πατρίδα μας και έπληξαν και τη Σλοβενία και άλλες χώρες πρόσφατα, καθιστούν έντονη την ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, καθώς δεν υπάρχει άλλος χρόνος, μιλώντας στην ολομέλεια της Συνόδου.

Στη συνέχεια, η κυρία Σακελλαροπούλου εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι η χώρα μας γίνεται πλήρες μέλος της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών και επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «η Ελλάδα ανέκαθεν υποστήριζε την ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της ανάπτυξης αναγκαίων έργων υποδομής, ιδίως στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και των ψηφιακών δικτύων, στους οποίους επικεντρώνεται η Πρωτοβουλία».

Επιπλέον, σημείωσε ότι «στην εποχή των ταχέως αναδυόμενων και εξελισσόμενων προκλήσεων, η γεωγραφική θέση της Ελλάδας –στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων– υπογραμμίζει τη δυνατότητα να διαδραματίσει όχι μόνο έναν διαπεριφερειακό, κομβικό ρόλο στην ευρύτερη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αλλά και να προσφέρει προοπτικές και νέες ευκαιρίες στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Σε αυτό το πλαίσιο, η χώρα μας μπορεί τελικά να προσθέσει το στοιχείο της “τέταρτης θάλασσας”, δηλαδή του Αιγαίου, στη νότια διάσταση της Πρωτοβουλίας».

Νωρίτερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση με Έλληνες επιχειρηματίες που συμμετέχουν στο Επιχειρηματικό Φόρουμ των Τριών Θαλασσών. Η κυρία Σακελλαροπούλου συνοδεύεται από τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.