«Συνεργαζόμουν με ανθρώπους που ξεπερνούσαν τα όριά μου» – Σοκάρει ο Θανάσης Τσαλταμπάσης για την εκμετάλλευση που έχει δεχθεί

August 4, 2022


Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης έκλεψε τις καρδιές του κοινού με τον ρόλο του στη σειρά Ευτυχισμένοι Μαζί, έκτοτε, όμως, αποφάσισε να απέχει από τα φώτα της δημοσιότητας, γι’ αυτό και οι συνεντεύξεις και οι εμ…


Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης έκλεψε τις καρδιές του κοινού με τον ρόλο του στη σειρά Ευτυχισμένοι Μαζί, έκτοτε, όμως, αποφάσισε να απέχει από τα φώτα της δημοσιότητας, γι’ αυτό και οι συνεντεύξεις και οι εμφανίσεις του είναι σπάνιες. Ας μη μιλήσουμε για την επί 13 χρόνια σύντροφό του, που δεν την βλέπουμε σχεδόν ποτέ.

Παρόλα αυτά, μίλησε πρόσφατα στο περιοδικό My Tv και αναφέρθηκε στις ανθρώπινες σχέσεις οι οποίες χαρακτηρίζονται από μία εκμετάλλευση, για δικές του αντίστοιχες περιπτώσεις, αλλά και για τον τρόπο αντιμετώπισής του.

Οι δηλώσεις του Θανάση Τσαλταμπάση

Πόσο εύκολα πέφτει κάποιος θύμα επιτήδειων που εκμεταλλεύονται τις ανθρώπινες ανάγκες;

Νομίζω ότι συνεχώς συνέβαινε, συμβαίνει και θα συμβαίνει πάντα. Ο καθένας μας μπορεί να έχει για παράδειγμα κάποιον που τον εκμεταλλεύτηκε, επειδή μπορεί να είναι ερωτευμένος και δεν βλέπει καθαρά ή επειδή θέλει να πετύχει στη δουλειά του ή για χίλιους δυο λόγους. Η φύση του ανθρώπου, δυστυχώς, έχει μέσα και το κακό και η Τέχνη απ’ αυτό εμπνέεται καμιά φορά. Θέλει να σου δώσει το καλό αλλά μέσω του κακού. Αντίστοιχα και η κωμωδία.

Θανάσης Τσαλταμπάσης

Πρέπει να βάζουμε όρια ή να τα κάνουμε πιο ευδιάκριτα σε μια τέτοια περίπτωση;

Το μέγιστο που θα μπορούσε να είναι πνευματικό κατόρθωμα θα ήταν να μη χρειάζεται ο καθένας να βάζει τα όρια του, αλλά να μπαίνουν αυτόματα. Αυτό είναι κάτι ουτοπικό να συμβεί. Να μη χρειάζεται να λες στον άλλον να σε σεβαστεί, αλλά εξαρχής να σε σέβεται. Πρέπει να βάζουμε τα όρια μας.

Επίσης, επειδή ο καθένας είναι μοναδικός και ξεχωριστός, δεν έχει τη δύναμη να βάλει τα όρια του και εκεί αρχίζει η εκμετάλλευση. Παρ’ όλα αυτά αισθάνομαι ότι διανύουμε μια εποχή που οι περισσότεροι προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο μας.

Έχεις βρεθεί σε ανάλογη θέση;

Η αλήθεια είναι ότι άργησα να θέσω τα όρια μου. Σιγά – σιγά και με τα χρόνια, όμως, βρίσκω τα πατήματα μου, τα βάζω με έναν τρόπο αλλά μη νομίζεις ότι τα βλέπουν ξεκάθαρα. Πάντα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θα τα προσπεράσουν και θα μπουν στο χώρο σου. Εκεί που δεν θέλεις. Προσωπικά, συνεργαζόμουν με ανθρώπους που ξεπερνούσαν τα όρια μου μέχρι που το κατάλαβα και ξεκίνησα να κοιτάζω πρώτα τους συνεργάτες και μετά τα κείμενα, τους ρόλους κ.ο.κ.

« Όταν έφυγα από την Κοζάνη…»

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης, ο οποίος πρόσφατα έκανε μία αποκάλυψη για τη συνεργασία του με το Γιάννη Μπέζο, βρέθηκε καλεσμένος στο Στούντιο 4, το απόγευμα της Παρασκευής 17/6, με αφορμή την καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης «Κατά φαντασίαν ασθενής», στην οποία συμμετέχει. Μεταξύ άλλων, ο αγαπημένος πρωταγωνιστής αναφέρθηκε και στη θεατρική συνεργασία που είχε σαν παιδί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη αλλά και για τις εκπομπές που έκανε σε κανάλι της Κοζάνης.

«Έκανα εκπομπές σε κανάλι της Κοζάνης. Όταν έφυγα από την Κοζάνη πήγα ένα βράδυ και πήρα τις κασέτες -δεν το έχω πει ποτέ- “κάτσε μην γίνω ποτέ γνωστός”. Μόνο εγώ τα έχω. Γι’ αυτό και μετά έγινα ηθοποιός. Είχε πολλή επιτυχία. Έγινα πάρα πολύ γνωστός. Είχα συνηθίσει να με κοιτάνε. Ήμουν η φίρμα του χωριού. Ήμουν όλη τη μέρα κάθε μέρα για αυτή την εκπομπή».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.