Liveblog: Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Δυτική Αττική και Λουτράκι – Αναζωπύρωση στη Μάνδρα

July 19, 2023


Φωτιές στην Ελλάδα – Όλες οι ειδήσεις: Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι στα μέτωπα της φωτιάς. Νέες αναζωπυρώσεις παρατηρούνται γύρω από το Λουτράκι, ενώ ενεργά μέτωπα υπάρχουν στη Νέα Πέραμο και τη Ρόδο. Τιτάνια είναι για τρίτη ημέρα η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων, των εθελοντών και των κατοίκων για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα που κατακαίουν δασικ…


Φωτιές στην Ελλάδα – Όλες οι ειδήσεις: Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι στα μέτωπα της φωτιάς. Νέες αναζωπυρώσεις παρατηρούνται γύρω από το Λουτράκι, ενώ ενεργά μέτωπα υπάρχουν στη Νέα Πέραμο και τη Ρόδο. 

Τιτάνια είναι για τρίτη ημέρα η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων, των εθελοντών και των κατοίκων για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα που κατακαίουν δασικές εκτάσεις στο Λουτράκι, στη Νέα Πέραμο, στην Οινόη και τη Ρόδο.

Η φωτιά στο Λουτράκι βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας 1 χλμ από τα διυλιστήρια, ενώ δύσκολη είναι η πυρκαγιά στη Ρόδο, η οποία καίει δάσος στο κέντρο του νησιού

Δυστυχώς η ένταση, αλλά και οι συνεχείς αλλαγές στην κατεύθυνση του ανέμου κάνει πολύ δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς σημειώθηκε κοντά στην Οινόη, στον επαρχιακό δρόμο Οινόης – Μαγούλας. Στο σημείο έσπευσαν πεζοπόρα τμήματα για ενίσχυση, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Τα ξημερώματα οι φλόγες έφτασαν μέχρι το πρανές σε τμήμα της Αθηνών – Κορίνθου όμως η επέμβαση των Πυροσβεστών απέτρεψε τα χειρότερα.

Δείτε βίντεο με τις δραματικές εικόνες:

Δείτε εδώ συγκλονιστικές εικόνες του Newsbomb.gr από τη Μάνδρα.

Οι πυροσβέστες δίνουν και μάχη με τον χρόνο, καθώς τα εναέρια μέσα θα σταματήσουν να κάνουν ρίψεις με το τελευταίο φως της ημέρας. Το απόγευμα της Τρίτης ανακλήθηκαν όλες οι άδειες των πυροσβεστών, δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα μας είναι πρώτο θέμα και στα διεθνή ΜΜΕ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.