Νίκος Καλογερόπουλος – Σπάνια εμφάνιση για τον ηθοποιό – Έτσι είναι στα 72 του χρόνια

May 2, 2024


Μπορεί ο Νίκος Καλογερόπουλος να απέχει πολλές χρόνια από τη μικρή οθόνη, ωστόσο οι ρόλοι του έχουν μείνει αξέχαστοι. Στην τηλεόραση έκανε το ντεμπούτο του, στη μεταφορά του έργου του Νίκου Καζαντζάκη Ο Χριστός ξανασταυρώνεται, του 1975 ενώ το 1981 πρωταγωνίστησε στην ταινία Μάθε παιδί μου γράμματα, όπου κέρδισε το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Επίσης, γ…


Μπορεί ο Νίκος Καλογερόπουλος να απέχει πολλές χρόνια από τη μικρή οθόνη, ωστόσο οι ρόλοι του έχουν μείνει αξέχαστοι. Στην τηλεόραση έκανε το ντεμπούτο του, στη μεταφορά του έργου του Νίκου Καζαντζάκη Ο Χριστός ξανασταυρώνεται, του 1975 ενώ το 1981 πρωταγωνίστησε στην ταινία Μάθε παιδί μου γράμματα, όπου κέρδισε το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Επίσης, για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στη βραβευμένη ταινία Λούφα και παραλλαγή (1984) κέρδισε το βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

  • «Δεν έχω ξαναζητήσει από άνθρωπο που δεν γνωρίζω να βγούμε φωτογραφία…ο Νίκος Καλογερόπουλος υπήρξε για μένα ένας από τους λόγους που αγάπησα την κωμωδία και την υποκριτική…Μυσταγωγία στην 3Ωδία του Νίκου Καλογερόπουλου στο θέατρο Αλκμήνη… Καλόγερα, σ’αγαπάω ρε φίλε…και σ ευχαριστώ για την έμπνευση που μου δίνεις χρόνια τώρα!! Η ταινία Λούφα και Παραλλαγή (η πρώτη τις άλλες δεν θα τις δω ποτέ) αποτελεί για μενα την καλύτερη κωμωδία του σύγχρονου Ελληνικού κινηματογράφου» έγραψε ο Αναστάσης Κολοβός κάτω από τις φωτογραφίες με τον Νίκο Καλογερόπουλο.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.