Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ: Συσπείρωση γύρω από τον Τσίπρα – Από Δευτέρα τα σπουδαία

June 24, 2023


Τα πράγματα είναι απλά σε ό,τι έχει να κάνει με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, για ακόμα μια φορά, ξεκαθαρίζει ότι θα είναι «παρών» την επομένη των εκλογώνΓύρω από τον Αλέξη Τσίπρα συσπειρώνονται όλοι στην Κουμουνδούρου, λίγες μόλις ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της 25ης Ιουνίου, στοχεύοντας στο να ανεβάσουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ -μέσα στα πλαίσια του λογικού- έτσι ώστε την επόμενη μέρα, ν…


Τα πράγματα είναι απλά σε ό,τι έχει να κάνει με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, για ακόμα μια φορά, ξεκαθαρίζει ότι θα είναι «παρών» την επομένη των εκλογών

Γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα συσπειρώνονται όλοι στην Κουμουνδούρου, λίγες μόλις ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της 25ης Ιουνίου, στοχεύοντας στο να ανεβάσουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ -μέσα στα πλαίσια του λογικού- έτσι ώστε την επόμενη μέρα, να μπουν οι βάσεις της ανασυγκρότησης.

Τα πράγματα είναι απλά σε ό,τι έχει να κάνει με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, για ακόμα μια φορά, ξεκαθαρίζει ότι θα είναι «παρών» την επομένη των εκλογών. Άλλωστε, όπως υπενθύμισε μιλώντας στο in ότι δεν παράτησε πότε καμία μάχη, υπενθυμίζοντας τις δύσκολες ημέρες της κυβέρνησής του.

«Σας θυμίζω ότι το 2015, κάποιοι έλεγαν ότι θα φύγω με ελικόπτερο, αλλά διαψεύστηκαν. Όχι μόνο δεν έφυγα, αλλά έμεινα και έδωσα μια πολλή σκληρή μάχη», σημείωσε χαρακτηριστικά. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι την τελευταία εβδομάδα είπε στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα είναι «μαζί και από Δευτέρα», προϊδεάζει για ένα και μόνο πράγμα.

Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί με βάση το καταστατικό του μετά τις εκλογές, χωρίς βιασύνη, χωρίς φωνές για απολογισμό εδώ και τώρα. Όλα θα συζητηθούν συντεταγμένα και στα όργανα. Το προανήγγειλε, άλλωστε, ο ίδιος ο αρχηγός του.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα βαρόνων (…) Συλλογικά θα πάρουμε τις αποφάσεις. Θα δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη εκλογών και θα δώσουμε και τη μάχη της ανασυγκρότησης (…) Το πως, με ποιους και με ποιους όρους, θα τα δείτε προσεχώς».

Συσπείρωση γύρω από το «κεφάλαιο Τσίπρας»

Την ίδια στιγμή, τη στήριξή τους προς το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, εκφράζουν καθημερινά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι το πολιτικό του κεφάλαιο δεν έχει εξαντληθεί ακόμα.

«Αυτή τη στιγμή, ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ και ένα μεγάλο κεφάλαιο και ένα σημείο αναφοράς για ολόκληρο τον προοδευτικό χώρο, είναι ο Αλέξης Τσίπρας», τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Στο ίδιο μήκος κόμματος κινήθηκε και ο Χρήστος Γιαννούλης, ο οποίος, μιλώντας στο Action 24, ανέφερε πως «αυτή τη στιγμή, ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ και ένα μεγάλο κεφάλαιο και ένα σημείο αναφοράς για ολόκληρο τον προοδευτικό χώρο, είναι ο Αλέξης Τσίπρας».

Ο παράγοντας Αχτσιόγλου

Κάθε συζήτηση για μια πιθανή υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, έκοψε η Έφη Αχτσιόγλου, αποφεύγοντας να δώσει τροφή στις φήμες που την εμφανίζουν ως την πρώτη επιλογή για την αρχηγία στην Κουμουνδούρου, σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας παραιτηθεί.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχηγό, αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Με αυτόν τον αρχηγό θα πορευτούμε για να δώσουμε τη μεγάλη μάχη. Όχι μόνο την Κυριακή, αλλά και μετά την Κυριακή, γιατί για μας είναι ένας αγώνας διαρκείας», υπογράμμισε μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα».

Πάντως, θεωρείται δεδομένο ότι η Έφη Αχτσιόγλου θα έχει ακόμα πιο αναβαθμισμένο ρόλο την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο ισχύει και για άλλα πρόσωπα που βρίσκονται στην Εκλογική Επιτροπή, όπως ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Διονύσης Τεμπονέρας και ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ωστόσο, πάρα τα μηνύματα παραμονής που στέλνει, ο Αλέξης Τσίπρας ουδέποτε έχει εξαιρέσει τον εαυτό του από την ανανέωση του ΣΥΡΙΖΑ, με ότι κι αν αυτό σημαίνει για το αύριο του κόμματος.

Εθνικές Εκλογές 2023

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.