Ευρυδίκη Βαλαβάνη – «Ήθελα να κλείσω παντζούρια, να μείνω στο σκοτάδι και να αρχίζω να κλαίω»

June 15, 2023


Στην εκπομπή «Ελένη» μίλησε η Ευρυδίκη Βαλαβάνη και αναφέρθηκε τόσο στην απόφασή της να αλλάξει τη ζωή της όσο και την σκέψη της για δημιουργία οικογένειας.«Η θάλασσα είναι για μένα αυτό που με ορίζει. Αυτή η περίοδος στη ζωή μου είναι η πιο ήρεμη, η πιο δημιουργική και η πιο ουσιαστική. Μου αρέσω έτσι όπως έχω εξελιχθεί και με αγαπώ. Έχω βοηθηθεί στο να έρθω σε επαφή με τον εσωτερικό μου κόσμο ότ…


Στην εκπομπή «Ελένη» μίλησε η Ευρυδίκη Βαλαβάνη και αναφέρθηκε τόσο στην απόφασή της να αλλάξει τη ζωή της όσο και την σκέψη της για δημιουργία οικογένειας.

«Η θάλασσα είναι για μένα αυτό που με ορίζει. Αυτή η περίοδος στη ζωή μου είναι η πιο ήρεμη, η πιο δημιουργική και η πιο ουσιαστική. Μου αρέσω έτσι όπως έχω εξελιχθεί και με αγαπώ. Έχω βοηθηθεί στο να έρθω σε επαφή με τον εσωτερικό μου κόσμο όταν ξεκίνησα να κάνω ψυχοθεραπεία. Έμαθα να με φροντίζω, να επικεντρώνομαι σε εμένα, σε τι με κάνει εμένα χαρούμενη. Προσπαθώ να εξελίσσομαι, να είμαι πιο ώριμη και το τι θες στη ζωή σου στην παρούσα φάση. Εγώ θέλω ηρεμία!

Όλα αυτά τα χρόνια και μετά το 2017 που έγινα αναγνωρίσιμη και είπα “μεγάλωσες. Θες άλλα πράγματα στη ζωή σου”. Γυρνούσα στο σπίτι με όλα αυτά που μπορεί να άκουγα και να γραφόντουσαν και ήθελα να κλειστώ στο σπίτι μου, να κλείσω στα παντζούρια, να κάτσω στο σκοτάδι και να αρχίσω να κλαίω».

«Μου χτυπάει σαν να μου στρίβεις το μαχαίρι στην πληγή. Είναι λεπτό ζήτημα η εγκυμοσύνη για μια γυναίκα. Είναι αδιάκριτο το να ρωτάς πότε θα κάνεις παιδιά. Είναι ένα θέμα που εμένα με στρεσάρει πολύ και το δουλεύω. Υπάρχει στο μυαλό μου η κρυοσυντήρηση, έχω επικοινωνήσει με τον γυναικολόγο μου. Σε βγάζει από το άγχος αλλά από την άλλη δεν θέλω να στρεσάρω τον εαυτό μου ούτε με αυτό τον τρόπο. Θέλω να δημιουργήσω μία όμορφη οικογένεια όπως τη δική μου. Το παράλογο είναι ότι κανείς από το περιβάλλον μου δεν μου έχει ασκήσει την πίεση αυτή. Οι εξωγενείς παράγοντες, όμως, το κάνουν σε καθημερινή βάση».

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.