Εκλογές 2023: Επιστροφή στις περιοδείες για Μητσοτάκη μετά το «διάλειμμα» λόγω covid

June 7, 2023


Εκλογές 2023:  Επιστρέφει στις περιοδείες ενόψει εκλογών της 25ης Ιουνίου, από αύριο Τρίτη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το αρνητικό τεστ κορονοϊού στο οποίο υπεβλήθηΤο πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, μέχρι και το κλείσιμο της προεκλογικής περιόδου στις 25 Ιουνίου, περιλαμβάνει συνεχείς περιοδείες σε Αττική και περιφέρεια. Η αρχή γίνεται σήμερα από τη Νέα Ιωνία, ενώ …


Εκλογές 2023:  Επιστρέφει στις περιοδείες ενόψει εκλογών της 25ης Ιουνίου, από αύριο Τρίτη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το αρνητικό τεστ κορονοϊού στο οποίο υπεβλήθη

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, μέχρι και το κλείσιμο της προεκλογικής περιόδου στις 25 Ιουνίου, περιλαμβάνει συνεχείς περιοδείες σε Αττική και περιφέρεια. Η αρχή γίνεται σήμερα από τη Νέα Ιωνία, ενώ στα μέσα της εβδομάδας θα βρεθεί σε Καβάλα, Θάσο και Δράμα. Έτσι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα παραμείνει πιστός στη στρατηγική που εφαρμόζει στην προεκλογική του εκστρατεία να προσπαθήσει να πείσει ακόμα περισσότερους πολίτες να τον ψηφίσουν σε περιοχές που δεν αποτελούσαν παραδοσιακά «προπύργια» της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδικότερα στις εκλογές της 21ης Μαΐου στη Νέα Ιωνία η Νέα Δημοκρατία πήρε 33,11 % και 10.383 ψήφους έναντι 23,91% και 7.499 ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάτι που συνιστά άνοδος καθώς αξίζει να σημειωθεί πως η Νέα Δημοκρατία είχε χάσει τη Νέα Ιώνια από τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο στις εκλογές του Ιουλίου του 2019 όσο και του Σεπτεμβρίου του 2015. Μάλιστα σε σχέση με το 2019 πήρε σχεδόν 4.000 παραπάνω ψήφους.

Παράλληλα, απόψε το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά.

Σε κάθε περίπτωση, το βάρος των επισκέψεων τόσο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, όσο και των υποψηφίων βουλευτών και στελεχών της γαλάζιας παράταξης θα πέσει, κατά κύριο λόγο, στους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, με το όλο πλαίσιο της στρατηγικής να περιλαμβάνει το θετικό λόγο και την επικοινωνία του κυβερνητικού προγράμματος της επόμενης τετραετίας. Ο κ. Μητσοτάκης, που επισημαίνει τον κίνδυνο του εφησυχασμού και της χαλάρωσης, τονίζει ότι η κάλπη της 25ης Ιουνίου είναι άδεια και απευθύνει μηνύματα στους πολίτες, προκειμένου να δώσουν το «παρών» στην κάλπη της ενισχυμένης αναλογικής και να επαναβεβαιώσουν το δρόμο που οι ίδιοι άνοιξαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Κεντρικά στοιχεία της πολιτικής μας είναι η αύξηση των μισθών, που παραμένουν χαμηλοί σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, η μείωση των ανισοτήτων, η αναβάθμιση του ΕΣΥ και της δημόσιας παιδείας, ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος. Και, ασφαλώς, μία πατρίδα με θωρακισμένα σύνορα και δυνατή φωνή στο εξωτερικό», ανέφερε (στη συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Η σταθερή και κοινοβουλευτικά αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν εξαρτάται από το ποσοστό του δεύτερου κόμματος, αλλά από εκείνο του πρώτου και τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή. Και φαίνεται ότι ο αριθμός αυτός πιθανότατα θα είναι μεγαλύτερος των πέντε κομμάτων που ψηφίστηκαν στις 21 Μαΐου. Άρα θα είναι υψηλότερος και ο πήχης της αυτοδυναμίας. Για αυτό και επιμένω ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Στις 21 Μαΐου έγινε ένα βήμα, το οποίο όμως δεν πρέπει να μείνει μετέωρο. Αντίθετα πρέπει να εδραιωθεί και να γίνει άλμα», τόνισε.

Εθνικές Εκλογές 2023

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.