Εκλογές 2023 – Ανδρουλάκης: Φόρος 10% στα μερίσματα πάνω από 50.000

June 1, 2023


Διευκρινίσεις Ανδρουλάκη για τη φορολόγηση των μεριμάτων – Τι προτείνειΣε διευκρινίσεις σχετικά με τη φορολογική πολιτική του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ προχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε: «Ουδέποτε δήλωσε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ή το πρόγραμμά μας για φόρο στα κέρδη. Είπαμε ότι θεωρούμε ότι ο φόρος στα μερίσματα πρέπει να είναι 5% όπως είν…


Διευκρινίσεις Ανδρουλάκη για τη φορολόγηση των μεριμάτων – Τι προτείνει

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τη φορολογική πολιτική του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ προχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε: «Ουδέποτε δήλωσε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ή το πρόγραμμά μας για φόρο στα κέρδη. Είπαμε ότι θεωρούμε ότι ο φόρος στα μερίσματα πρέπει να είναι 5% όπως είναι σήμερα ως τις πρώτες 50.000. Από τις 50.000 έως τις 100.000 10% και πάνω από τις 100.000 15%».όνισε ότι -όντας ευρωβουλευτής επί χρόνια- «γνωρίζω καλά το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο», σημειώνοντας ότι αυτή η συζήτηση «δεν θα γίνει με όρους επικοινωνιακού ολοκληρωτισμού που επιβάλλει η ΝΔ», την οποία κατηγόρησε ότι προωθεί το «ουγγρικό μοντέλο». Ο ίδιος επισήμανε ότι «θέλουμε να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ».

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ζητάει να «φορολογηθούν τα υπερκέρδη τραπεζών, παραγωγών ενέργειας και προμηθευτών», συμπληρώνοντας ότι «δεν είμαστε τιμωρητικοί για το επιχειρείν. Δίκαιη φορολόγηση σημαίνει ισχυρό κοινωνικό κράτος».

«Ή θα έχουμε ισχυρό κοινωνικό κράτος και δίκαιη φορολόγηση. Ή θα έχουμε άδικη φορολόγηση και ανίσχυρο κοινωνικό κράτος. Εγώ υπηρετώ το πρώτο, λέω συγκεκριμένα πράγματα. Γιατί ο κ. Σκέρτσος λέει φορομπηχτική πολιτική. Στις 70.000 μέρισμα, μιλάμε για τους πολύ λίγους Έλληνες, για ελάχιστους, για 1.000-2.000 οικογένειες. Αυτή είναι η αγωνία του κ. Μητσοτάκη, οι 2.000 πιο πλούσιοι Έλληνες εις βάρος της μεσαίας τάξης», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Εθνικές Εκλογές 2023

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.