Ανοίγουν τα στόματα: O Ωνάσης και ο Νιάρχος ήταν βίαιοι εραστές και…»

May 22, 2023


Αριστοτέλης Ωνάσης – Σταύρος Νιάρχος: Βιβλίο που κυκλοφορεί αποκαλύπτει άγνωστες ιστορίες από την κόντρα τους που κράτησε για 30 χρόνια και δυστυχώς τους οδήγησε στην απόλυτη θλίψη!
Οι πιο συγκλονιστικές ιστορίες από όλες, είναι οι αληθινές και στο βιβλίο της Stephanie Des Hortes «Aδελφές Λιβανού» θα διαβάσετε τις συναρπαστικές ζωές της Ευγενίας και της Τίνας Λιβανού, των δυο γυναικών που παντρεύτ…


Αριστοτέλης Ωνάσης – Σταύρος Νιάρχος: Βιβλίο που κυκλοφορεί αποκαλύπτει άγνωστες ιστορίες από την κόντρα τους που κράτησε για 30 χρόνια και δυστυχώς τους οδήγησε στην απόλυτη θλίψη!
Οι πιο συγκλονιστικές ιστορίες από όλες, είναι οι αληθινές και στο βιβλίο της Stephanie Des Hortes «Aδελφές Λιβανού» θα διαβάσετε τις συναρπαστικές ζωές της Ευγενίας και της Τίνας Λιβανού, των δυο γυναικών που παντρεύτηκαν τους ισχυρότερους άνδρες της εποχής τους και πέθαναν σιγά σιγά εξ αιτίας τους.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και είναι γραμμένο με αφοπλιστική δύναμη.

Η Τίνα Λιβανού παντρεύτηκε τον Αριστοτέλη Ωνάση σε ηλικία 16 ετών και του χάρισε δυο παιδιά: Toν Aλέξανδρο και την Χριστίνα. Ήταν περήφανη για τον γιο της και ντρεπόταν για την κόρη της. Δεν μεγάλωσε κανένα από τα δυο, αντιθέτως τα άφησε στα χέρια των νταντάδων. Η Ευγενία παντρεύτηκε τον Σταύρο Νιάρχο και του χάρισε τέσσερα παιδιά, τα οποία μεγάλωσε με πολύ αγάπη, στοργή και συνέπεια.
Σε αντίθεση με την αδερφή της ήταν και wife και mother material. Και οι δυο αδερφες Λιβανού ενεπλάκησαν στον ατελείωτο πόλεμο των δυο Ελλήνων μεγιστάνων για το ποιος θα επικρατήσει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Οι δυο τους παραβγαίνανε στα πάντα σαν δυο ανταγωνιστικούς έφηβους που προσπαθούσαν σε όλη τους την ζωή να ξεπεράσει ο ένας τον άλλον: ποιος θα έχει τους πιο εκλεκτούς καλεσμένους, ποιος θα αποκτήσει την πολυτελέστερη θαλαμηγό, ποιος θα αγοράσει το ωραιότερο νησί.

Ο Ωνάσης ήταν εραστής της πρώτης κυρίας της Αργεντινής, Εβίτας Περόν.

Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, Ωνάσης και Νιάρχος κινούσαν τα νήματα στο διεθνές jet set και έκαναν αρχηγούς κρατών, διασημότητες. αριστοκράτες, καλλιτέχνες και βασιλιάδες να συμπεριφέρονται σαν χαρούμενες μαριονέτες. Τους καλούσαν σε κοσμικές εκδηλώσεις που οργάνωναν σπαταλώντας εκατομμύρια δολάρια, τους ευχαριστούσαν, τους χειραγωγούσαν, τους κατέστρεφαν.

Ανάμεσά τους ονόματα όπως η Μαρία Κάλλας, Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, η Λιζ Τέιλορ, η Μέρλιν Μονρό, ο Φρανκ Σινάτρα, Γκρέτα Γκάρμπο, Τζιάνι Ανιέλι, ο Τζον Κένεντι και η Τζάκι. Οι ζωές του περιπλέκονται μοιραία, αγαπιούνται, μισιούνται, διασκεδάζουν, διαλύονται ενωμένοι σε περίεργα ερωτiκά τρίγωνα, τετράγωνα και άλλα πολύγωνα σχήματα τα οποία δημιουργούν οι δυο πάμπλουτοι Έλληνες οι οποίοι όλα αυτά τα κάνουν για να ξεπεράσει ο ένας τον άλλον.

Ο Ωνάσης αγοράζει το ξεπεσμένο Μονακό και του συμπεριφέρεται σαν μετοχή: το παίρνει σε εξευτελιστική τιμή και το μετατρέπει στο πιο ακριβό θέρετρο του κόσμου προξενεύοντας αρχικά στον Πρίγκιπα Ρενιέ την Μέρλιν και αφού αυτό δεν λειτούργησε την Γκρέις Κέλι. Ο Νιάρχος κάνει την αρχή μετατρέποντας την Σπετσοπούλα σε έναν επίγειο Παράδεισο ( ή μήπως κόλαση ) και δίνει μια άλλη διάσταση στον πλούτο: Aν δεν έχεις ιδιωτικό νησί, δεν είσαι πραγματικά ζάμπλουτος.

Ο Πρόεδρος JFK είχε σαδομαζοχιστικά γούστα.

Ωνάσης και Νιάρχος χωρίζουν με την Τίνα και την Ευγενία αντίστοιχα, έχουν ερωμένες, αποκτούν άλλες συζύγους όμως πίσω από όλα είναι πάντοτε εκείνες. Ο Ωνάσης έχει το προφίλ του άξεστου Σμυρνιού. Ο Νιάρχος του ευγενή Πελοποννήσιου. Στο βιβλίο όμως η συγγραφέας είναι ξεκάθαρη: ο δεύτερος κατηγορείται για ανθρωποκτονία και μάλιστα της ίδιας του της συζύγου, της Ευγενίας Νιάρχου. Αν δεν είχε τόσο καλό δικηγόρο, αμέτρητα χρήματα και τόσο υψηλές γνωριμίες, θα κρινόταν ένοχος.

Ο Ωνάσης σκότωνε με τον έρωτά του. Όταν αγαπούσε μια γυναίκα και μετά την εγκατέλειπε, εκείνη πέθαινε αργά και βασανιστικά, χωρίς εκείνος να χρειαστεί να βάψει τα χέρια του με αίμα. Η Ευγενία Λιβανού πεθαίνει στη Σπετσοπούλα από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών αν και το ιατροδικαστικό πόρισμα έχει διαφορετική άποψη. Η Τίνα Λιβανού παντρεύεται τον άνδρα της αδερφής της μετά τον θάνατό της σκοτώνοντας έτσι την αξιοπρέπεια του Ωνάση, ο οποίος με τη σειρά του έχει παντρευτεί την χήρα του Κένεντι, Τζάκι στον Σκορπιό.

Τόσο ο Ωνάσης όσο και ο Νιάρχος ήταν βίαιοι εραστές.

Σε όλη αυτή την αδιάκοπη προσπάθεια για το ποιος θα επικρατήσει βάζει τέλος ο τραγικός θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση ο οποίος σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Και κάπως έτσι, τελειώνουν όλα. Η μητέρα του αυτοκτονεί επίσης από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών, όπως η αδερφή της και για τον πατέρα του σημαίνει η αρχή του τέλους. Η θεία του είναι ήδη νεκρή και ο θείος του χάνει το ενδιαφέρον του για τη ζωή αφού και η τελευταία του σύζυγος είναι νεκρή, ενώ ο άσπονδος εχθρός του έχει εγκαταλείψει το ενδιαφέρον για να συνεχίσει το παιχνίδι τους για κυριαρχία.

Για περίπου τριάντα χρόνια, Ωνάσης, Λιβανός και Νιάρχος αποτελούσαν την ελληνίδα «Αγία Τριάδα» του διεθνούς jet set. Έσερναν το χορό. Προκαλούσαν. Ο χορός αυτός όμως, δυστυχώς κατέληξε να γίνει ο προσωπικός τους ζάλογγος. Τελικά τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία. Τουλάχιστον για πάντα.

Πηγή: athensmagazine.gr

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.