«Το μελάνωμα είναι θανατηφόρο!» – Σοκάρει η φωτογραφία με την τομή στο μάγουλο της Κλόε Καρντάσιαν

April 29, 2023


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία της Κλόε Καρντάσιαν, με την τομή από το χειρουργείου που έκανε στο αριστερό της μάγουλο, διότι είχε ένα μελάνωμα. Συγκεκριμένα, μέσα από ένα teaser trailer για την επόμενη σεζόν της σειράς “The Kardashians”, που προβάλλεται από το Hulu, το μοντέλο έδωσε εικόνες χωρίς επίδεσμο από την τεράστια, κάθετη τομή στο πρόσωπό της κα από τότε έχει κάνει τον γύρο το…


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία της Κλόε Καρντάσιαν, με την τομή από το χειρουργείου που έκανε στο αριστερό της μάγουλο, διότι είχε ένα μελάνωμα.


Συγκεκριμένα, μέσα από ένα teaser trailer για την επόμενη σεζόν της σειράς “The Kardashians”, που προβάλλεται από το Hulu, το μοντέλο έδωσε εικόνες χωρίς επίδεσμο από την τεράστια, κάθετη τομή στο πρόσωπό της κα από τότε έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου και οι αντιδράσεις είναι πολλές και ποικίλες.

Διαβάστε επίσης: Μελαχρινή με μεγάλα μάγουλα – Έτσι ήταν η Khloe Kardashian πριν τις πλαστικές επεμβάσεις

Η φωτογραφία της Κλόε Καρντάσιαν με την τομή στο μάγουλο της

Η Κλόε έχει προδιάθεση για μελάνωμα και είχε ήδη υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση σε ηλικία 19 ετών για την αφαίρεση μελανώματος, στην πλάτη της. Μάλιστα, Οκτώβριο του 2022, είχε εξηγήσει στους followers της γιατί φορούσε τον επίδεσμο στο πρόσωπό της, όταν άρχισαν να την ρωτούν.

Η φωτογρα΄φια της Κλόε Καρντάσιαν με την τομή από το χειρουργείο

Λίγα λόγια για το μελάνωμα

Το μελάνωμα είναι κακοήθης όγκος του δέρματος και των σπλάγχνων (εξωδερματικό μελάνωμα). Πρόκειται για κακοήθεια των μελανοκυττάρων.

Επιδημιολογία

Το μελάνωμα ειναι ο όγκος που προκύπτει όταν εξαλλαχθουν μελανωκύτταρα. Τα περισσότερα εξ αυτών βρίσκονται στο δέρμα. Το μελάνωμα προσβάλλει κυρίως ανοικτόχρωμους ανθρώπους, ηλικίας 60 χρονών και άνω. Ωστόσο παρουσιάστηκε μια αύξηση των κρουσμάτων σε μικρότερες ηλικίες πρόσφατα, εξ αιτίας της αυξημένης έκθεσης στον ήλιο και το σολάριουμ.

Παράγοντες κινδύνου

Οι ισχυρότεροι παράγοντες κινδύνου ειναι το ατομικό ιστορικό και η παρουσία πολλαπλών σπίλων (ιδίως οταν είναι δυσπλαστικοί) Οι φακίδες, το ανοικτό χρώμα δερματος και η εκθεση στον ήλιο ή υπεριώδη ακτινοβολία, είναι επιπλέον παράγοντες κινδύνου. Το 20-40% των περιπτώσεων οφείλεται μεταλλάξεις το γονιδίου CDKN2A το οποίο ελέγχει εν μέρει τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό, σε μεγά. Εχουν ενοχοποιηθεί μταλλάξεις και σε άλλα γονίδια (πχ CDK4, MITF).

Πρόληψη

Πρόληψη γίνεται με αποφυγη της ηλιακης ακτινοβολίας από τις 10 πμ εως τις 2 μμ, αντιηλιακες κρέμες με δεικτη προστασίας > 30 καθώς και με ενδυμασία. Για τους υπάρχοντες σπίλους, απαιτείται επιτήρηση απο δερματολόγο, ο οποίες ελέγχει τα χαρακτηριστικά των σπίλων καθως και την εξέλιξη τους με φωτογράφηση και δερμοσκοπηση.

Μεταστάσεις

Το μελάνωμα δίνει μεταστάσεις τόσο μέσω λεμφαδένων, όσο και μέσω του αίματος. Ανάλογα με την ύπαρξη απομακρυσμένων μεταστάσεων υπολογίζεται η πρόγνωση (υπολογισμός ποσοστού επιβίωσης) των ασθενών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η πρόγνωση είναι καλή και ποσοστό άνω του 75% επιβιώνει με καλές συνθήκες για περισσότερα από 5-10 χρόνια.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Οι φωτογραφίες είναι ωμές και δείχνουν κυτταρίτιδα» – Σούσουρο ξανά στο διαδίκτυο με τα οπiσθια της Κλόε Καρντάσιαν

2 φορές που η Kim και η Khloe Kardashian, φόρεσαν το ίδιο catsuit με ψηλές μπότες

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.