Άδωνις Γεωργιάδης: «Τα νόμιμα κριτήρια έχουν τηρηθεί απολύτως» – Η απάντηση στον Καλλιάνο μετά το ξέσπασμα για τη νοσηλεία του πατέρα του σε κρατικό νοσοκομείο

April 25, 2024


Ο Γιάννης Καλλιάνος έκανε την Τρίτη 23/4 μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook περιγράφοντας μέσα από ένα βίντεο, τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει η οικογένειά του και πιο ειδικά ο πατέρας του (δείτε το εδώ).Πριν από λίγες ημέρες ο πατέρας του γνωστού μετεωρολόγου νοσηλεύτηκε σε κρατικό νοσοκομείο της Αθήνας και σε συνέχεια υπεβλήθη σε χειρουργείο. Από τη μεριά …


Ο Γιάννης Καλλιάνος έκανε την Τρίτη 23/4 μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook περιγράφοντας μέσα από ένα βίντεο, τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει η οικογένειά του και πιο ειδικά ο πατέρας του (δείτε το εδώ).

Πριν από λίγες ημέρες ο πατέρας του γνωστού μετεωρολόγου νοσηλεύτηκε σε κρατικό νοσοκομείο της Αθήνας και σε συνέχεια υπεβλήθη σε χειρουργείο. Από τη μεριά του ο Γιάννης Καλλιάνος καταγγέλλει, πως δεν είχαν την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση και πως η σημερινή διασωλήνωση του πατέρα του στη ΜΕΘ οφείλεται σε ιατρικά λάθη και αμέλεια.

Ο Άδωνις Γεωργιάδη με μία ανάρτησή του στο πρώην twitter πήρε θέση την Τετάρτη 24/4. Ο Υπουργός υγείας μετέφερε τα περαστικά του στον Γιάννη Καλλιάνου και τόνισε πως το ΕΣΥ έκανε ό,τι καλύτερο στη νοσηλεία του πατέρα του.

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη προς απάντηση στον Γιάννη Καλλιάνο

«Άφησα να περάσουν λίγες ώρες από τη συγκινητική και ανθρώπινη ανάρτηση του συναδέλφου και
@kallianos, πριν τοποθετηθώ. Δεν έχω συνηθίσει όμως να κρύβομαι και δεν θα το έκανα ούτε τώρα.

Σέβομαι απολύτως τον πόνο κάθε συγγενούς για τον άνθρωπο του και κάθε γιου για τον πατέρα του.
Άλλωστε έχω χάσει και εγώ τον δικό μου και αντιλαμβανομαι τον πόνο.

Όμως, οφείλω να ξεκαθαρίσω για την ορθή ενημέρωση του κοινού, ορισμένα πράγματα:

Α) Η διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ είναι διαφανής, σύμφωνα με αυστηρά ιατρικά κριτήρια.
Συνεπώς, το Υπουργείο και εγώ προσωπικά δεν αναμειγνυόμαστε -αξιωματικά- σε αυτή την αμιγώς ιατρική διαδικασία.

Β) Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας, καθώς η πρόσβαση σε κρεβάτι ΜΕΘ μπορεί να κρίνει σε ορισμένες περιπτώσεις τη ζωή ή τον θάνατο κάποιου.

Έναντι αυτού είμαστε όλοι απολύτως ίσοι. Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι γιατροί με επιστημονικά κριτήρια.

Γ) Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ιατρικό μας προσωπικό και στην προκειμένη περίπτωση η νόμιμη διαδικασία και τα νόμιμα κριτήρια έχουν τηρηθεί απολύτως.

Λόγοι ιατρικού απορρήτου δεν θα μου επέτρεπαν να γνωρίζω την ακριβή κατάσταση υγείας του ασθενούς, αλλά σας διαβεβαιώ ότι κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε.

Το ΕΣΥ και οι λειτουργοί του καθημερινά σώζουν χιλιάδες ανθρώπους και το κάνουν με γνώση, συνείδηση, ενσυναίσθηση, ευαισθησία και επαγγελματισμό.

Εύχομαι πολλά περαστικά στον πατέρα του φίλου μου Γιάννη και τον διαβεβαιώ ότι το ΕΣΥ κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να πάνε όλα καλά για τον πατέρα του, αλλά και για κάθε συμπολίτη μας που χρειάζεται φροντίδα», έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.