Οι γιατροί μας έλεγαν δεν θα προλάβει να σβήσει το πρώτο της κεράκι. Σήμερα είναι 8! | Η ιστορία υιοθεσίας της Μιχαέλας Γαβριέλας

April 3, 2022


“ΗΤΑΝ ΕΡΩΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ, ΕΙΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ” ΛΕΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΙΧΑΕΛΑΣ ΓΑΒΡΙΕΛΛΑΣΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΣΥΓΚΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΥΝΑΜΗΣ, …


“ΗΤΑΝ ΕΡΩΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ, ΕΙΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ” ΛΕΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΙΧΑΕΛΑΣ ΓΑΒΡΙΕΛΛΑΣ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΣΥΓΚΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΥΝΑΜΗΣ, ΘΑΡΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ.
Remaining Time-0:00FullscreenMute

Αυτή είναι η ιστορία της μικρής Μιχαέλας Γαβριέλας, η οποία πάσχει από σπάνια μορφή μυϊκής ατροφίας τύπου 1.

Την υιοθετήσαμε. Είπαν ότι δε θα σβήσει το πρώτο της κεράκι”: Η ιστορία της 8χρονης Μιχαέλας Γαβριέλας | DotFM.GR

Η Χρύσα και ο Γρηγόρης, οι γονείς της μικρής Μιχαέλας, μιλούν στην «Ελένη» για την υιοθεσία της, την ασθένειά της και τα απαιτητικά έξοδα που καλύπτουν μόνοι τους.

«Μάθαμε τυχαία για τη Μιχαέλα Γαβριέλα, είχε εγκαταλειφθεί από τους βιολογικούς της γονείς. Η Μιχαέλα είναι ένα από τα 3 παιδάκια σε όλη την Ελλάδα με τραχειοστομία. Είπαμε ότι είναι το παιδί μας και θα πολεμήσουμε μαζί της».

Και συμπληρώνουν:

Την υιοθετήσαμε. Είπαν ότι δε θα σβήσει το πρώτο της κεράκι": Η ιστορία της 8χρονης Μιχαέλας Γαβριέλας

«Όταν πήγαμε για την υιοθεσία, μας ρώτησε ο πρόεδρος αν είμαστε σίγουροι, εμείς είπαμε ότι είναι το παιδί μας και πρέπει να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Η Μιχαέλα έχει τετραπληγία, δεν μπορεί να περπατήσει. Πρέπει να κάθεται σε ειδικό κάθισμα. Δεν μπορεί να σιτιστεί από το στόμα, μπορεί όμως να επικοινωνήσει γιατί η νοητική της κατάσταση είναι άριστη».

Η μικρή κατάφερε να διαψεύσει τους γιατρούς που της έδιναν περιορισμένο χρόνο ζωής.

«Οι γιατροί, μας έλεγαν ότι δε θα προλάβει να σβήσει το πρώτο της κεράκι. Στις 11 Οκτωβρίου έκλεισε τα 8 της χρόνια. Το καλύτερο σενάριο για την οικογένειά μας είναι να προσθέσουμε ένα ακόμα μέλος».

«Μέσα από ένα λογισμικό πρόγραμμα που χειρίζεται η Μιχαέλα με τα μάτια της, μας ζητάει ό,τι χρειάζεται. Η τεχνολογία έχει βοηθήσει και στη μετακίνησή της, μπορούμε να πηγαίνουμε ακόμα και βόλτες», συμπληρώνουν.

Την υιοθετήσαμε. Είπαν ότι δε θα σβήσει το πρώτο της κεράκι": Η ιστορία της 8χρονης Μιχαέλας Γαβριέλας

Όσο για τα έξοδα:

«Αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά στην φροντίδα αυτών των παιδιών. Παλιότερα, το κράτος έδινε από τη λίστα της Μιχαέλας 45 πράγματα. τώρα μόνο 3».

Πηγή : singleparent.gr

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του diaforetiko.gr στο Google News

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.