Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο Κίεβο οι δυνάμεις του Πούτιν – Μάχες σε τέσσερα μέτωπα – Οι χάρτες

February 26, 2022


Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πλέον εισέλθει στην Ουκρανία και τα βασικά μέτωπα του πολέμου είναι τέσσερα, με το μεγαλύτερο να είναι στο Κίεβο. Συγκεκριμένα, οι Ρώσοι επιχειρούν να μπουν στην πρωτεύουσα, …


Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πλέον εισέλθει στην Ουκρανία και τα βασικά μέτωπα του πολέμου είναι τέσσερα, με το μεγαλύτερο να είναι στο Κίεβο. Συγκεκριμένα, οι Ρώσοι επιχειρούν να μπουν στην πρωτεύουσα, να καταλάβουν κυβερνητικά κτίρια και να «συλλάβουν» τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και την κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Το δεύτερο μέτωπο είναι στη Μαριούπολη, όπου βομβαρδίζονται συγκεκριμένοι στόχοι.

Το τρίτο μέτωπο είναι στο Χάρκοβο, όπου, σύμφωνα με τις αναφορές, οι μάχες διεξάγονται σώμα με σώμα σε πολλά σημεία.

Στο Κίεβο, οι ρωσικές δυνάμεις πολιορκούν την πόλη και τα προάστιά της. Η αντίσταση, ωστόσο, είναι μεγάλη, καθώς οι Ουκρανικές δυνάμεις έχουν λάβει θέσεις σε καίρια σημεία, στις διόδους προς το κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ έχουν γκρεμιστεί βασικά περάσματα και γέφυρες, προκειμένου να αποκλειστεί ή να καθυστερήσει η διέλευση τεθωρακισμένων οχημάτων και τανκς.

Δείτε βίντεο από βολές του πυροβολικού στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας

Στη Μαριούπολη, οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να ελέγξουν τις βασικές δομές στην περιοχή και να αποκλείσουν τις ενισχύσεις σε άλλα σημεία. Ήδη από νωρίς το απόγευμα, η Μόσχα μετέφερε μέσω της Αζοφικής Θάλασσας χιλιάδες πεζοναύτες, οι οποίοι κατευθύνθηκαν βορειοανατολικά, προς την πόλη της Μαριούπολης.

Στο Χάρκοβο, οι μάχες διεξάγονται σώμα με σώμα σε διάφορα σημεία, καθώς αποτελεί το βασικό πέρασμα των ρωσικών δυνάμεων που κατευθύνονται προς το Κίεβο, προκειμένου να ενισχύσουν την επιχείρηση της εισβολής στο Κίεβο.

Στην Οδησσό, οι Ρώσοι ελέγχουν τις ναυτικές διόδους και μεταφέρουν στρατεύματα, τα οποία ακολούθως μεταβαίνουν προς το κέντρο της Ουκρανίας.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.