Αυτό δεν το περίμενε κανείς: Έμειναν άφωνοι όλοι με ΑΥΤΟ που βρέθηκε στο εργοτάξιο του μετρό στον Πειραιά

December 19, 2017Η εύρεση της κινητοποίησε την ειδική μονάδα του Στρατού ΤΕΝΞ.Τα έργα επέκτασης του μετρό στον Πειραιά συνεχίζονται με…εκπλήξεις.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:> Υπάρχει Θεία δίκη τελικά: Bιαστής λιποθύμισε όταv έμαθ…


Αυτό δεν το περίμενε κανείς: Έμειναν άφωνοι όλοι με ΑΥΤΟ που βρέθηκε στο εργοτάξιο του μετρό στον Πειραιά

Δεν πίστευαν με τίποτα στα μάτια τους…

Η εύρεση της κινητοποίησε την ειδική μονάδα του Στρατού ΤΕΝΞ.

Τα έργα επέκτασης του μετρό στον Πειραιά συνεχίζονται με…εκπλήξεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:> Υπάρχει Θεία δίκη τελικά: Bιαστής λιποθύμισε όταv έμαθε ότι τo θύμα του ήταv…

Για λόγους ασφαλείας, θα πραγματοποιηθεί έρευνα ενώ κατά τη διάρκεια των εκσκαφών

θα βρίσκεται στο χώρο η ΤΕΝΞ, προκειμένου να επέμβει άμεσα αν βρεθεί και άλλη.

Η εύρεση μάλιστα, κινητοποίησε την ειδική μονάδα του Στρατού ΤΕΝΞ, και όπως διαπιστώθηκε δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας, καθώς τέτοιου είδους ευρήματα είναι «τζούφια»…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:> Της πάει ο έpωτας τελικά: Η άκρως ανανεωμένη εμφάνιση της Σοφίας Παυλίδου! Μας άφησε άφωνους

Όπως ανέφερε στο ypodomes.com o Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό, Θόδωρος Παπαδόπουλος, πριν από μερικές ημέρες κατά τη διάρκεια των πρώτων εκσκαφών για την κατασκευή του Σταθμού ΠΕΙΡΑΙΑΣ, βρέθηκε …βόμβα από το Β`Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως εξηγεί στο ypodomes.com ο κος Παπαδόπουλος, τέτοιου είδους βόμβες δεν ανησυχούν, ωστόσο θα πρέπει να τηρηθούν τα πρωτόκολλα ασφάλειας. Η περιοχή που βρέθηκε η βόμβα ήταν μπροστά από τον σημερινό σταθμό της Γραμμής 1 που κατά τη διάρκεια του πολέμου ήταν ακτή καθώς αργότερα με προσχώματα δημιουργήθηκε το λιμάνι.

ΤΟ ΕΡΓΟ: Στα του έργου τώρα, μέχρι το τέλος του μήνα ο Μετροπόντικας «Ιππόδαμος» αναμένεται να φτάσει στο σταθμό ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ, ύστερα από σχεδόν 10 μήνες διάνοιξης (είχε ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2016). Βρίσκεται περίπου 100 μέτρα πριν τον σταθμό και ένας σπασμένος σύνδεσμος στον κοχλία έχει προσωρινά φρενάρει την διάνοιξη της σήραγγας. Αυτό συνέβη λόγω του ότι τα εδάφη μεταξύ των σταθμών ΝΙΚΑΙΑ και ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ είναι ιδιαίτερα σκληρά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:> Αγρότης vόμιζε ότι η κότα του κλωσούσε τα αυγά της!! Μόλις είδε πάνω σε ΤΙ καθόταν, δάκρυσε

Όπως σας είχε αποκαλύψει το ypodomes.com για λόγους επιτάχυνσης του έργου, όταν θα ξεκινήσει (σε περίπου 1 μήνα) δεν θα σταματήσει στο σταθμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ καθώς εκεί δεν θα έχει ολοκληρωθεί η εκσκαφή (μάλιστα θα γίνει ειδική μελέτη καθώς θα έχουμε και τη διέλευση του ΤΒΜ και ταυτόχρονα εργασίες εκσκαφής) και θα οδεύσει προς τον τελευταίο σταθμό ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟμε πιθανότερο χρόνο σε περίπου έτος από σήμερα. Κατόπιν θα φτάσει στο Φρέαρ Δηληγιάννηόπου και θα εξέλθει, έχοντας ολοκληρώσει την περιπετειώδη όπως αποδείχθηκε πορεία του. Το σύνολο της διάνοιξης που υπολείπεται μέχρι το Δημοτικό Θέατρο είναι 1.800 μέτρα και συνολικά γύρω στα 2χλμ. για να ολοκληρωθεί πλήρως η σήραγγα του έργου.

Ο Μετροπόντικας μετά τα Μανιάτικα αναμένεται να συναντήσει πιο μαλακά εδάφη καθώς θα κινείται πλέον πολύ κοντά στη θάλασσα. Αναφορικά με το σταθμό ΠΕΙΡΑΙΑέχει μετατραπεί στο Νο1 πρόβλημα του έργου. Οι εκσκαφές θα ολοκληρωθούν μετά το πέρασμα του Μετροπόντικα και θα ακολουθήσει καθαίρεση της Σήραγγας για να κατασκευαστεί ο σταθμός που λόγω της γειτνίασης του με τη θάλασσα, οι διαφραγματικοί του τοίχοι θα φτάσουν μέχρι και 60 μέτρα κάτω από τη γη, εξασφαλίζοντας την μόνωση του σταθμού από τη θάλασσα.

ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Το επόμενο διάστημα θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις με πιθανότερο το σενάριο της τμηματικής παράδοσης. Δηλαδή, να οριστικοποιηθεί ότι οι 3 σταθμοί ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, ΝΙΚΑΙΑ θα μπορέσουν να λειτουργήσουν σε πρώτη φάση. Οι σταθμοί έχουν κατασκευαστεί σε πυκνοκατοικημένες «μετροπεριοχές» και με τη λειτουργία τους θα μειώσουν τα κυκλοφοριακά προβλήματα των περιοχών που βρίσκονται ενώ ταυτόχρονα θα φέρουν νέα έσοδα για τον ΟΑΣΑ που με τη σειρά του θα μπορέσει να κάνει αναδιάρθρωση των λεωφορειακών γραμμών που κινούνται προς Αθήνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:> Αισθηματικές προβλέψεις της Παρασκευής: Απροσδόκητη επανασύνδεση θα συγκλονίσει τα παρακάτω ζώδια

Σε δεύτερη φάση θα λειτουργήσουν οι σταθμοί ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, μάλλον το 2020, με την υποσημείωση η εξέλιξη των έργων στο σταθμό ΠΕΙΡΑΙΑ θα κρίνει αν ο συγκεκριμένος σταθμός λειτουργήσει λίγο αργότερα. Αυτή η υπόθεση περιέχει σημαντικές τεχνικές δυσκολίες και μία τέτοια απόφαση θα χρειαστεί περαιτέρω επεξεργασία. Η επιδομή (οι γραμμές δηλαδή) θα ξεκινήσουν να στρώνονται με την ολοκλήρωση της διάνοιξης της σήραγγας…ypodomes.com

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.