Παυλάκης για εμβόλιο κορωνοϊού: «Θα πονάει λίγο παραπάνω, αλλά θα είναι προσωρινό»

December 7, 2020


Το εμβόλιο θα κάνει σημαντική διαφορά, αλλά δεν αποτελεί τη μόνη λύση, ανέφερε ο ερευνητής του Εθνικού Ινστιτούτου στις ΗΠΑΟ ερευνητής του Εθνικού Ινστιτούτου στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, μίλησε στο OP…


Το εμβόλιο θα κάνει σημαντική διαφορά, αλλά δεν αποτελεί τη μόνη λύση, ανέφερε ο ερευνητής του Εθνικού Ινστιτούτου στις ΗΠΑ

Ο ερευνητής του Εθνικού Ινστιτούτου στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, μίλησε στο OPEN για την επικείμενη άφιξη του πολυαναμενόμενου εμβολίου για τον κορωνοϊό, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως «δεν αποτελεί τη μόνη λύση κατά της πανδημίας».

«Η λύση περιλαμβάνει το εμβόλιο, αλλά όχι μόνο αυτό. Το εμβόλιο θα κάνει τεράστια διαφορά, αλλά δεν είναι το μόνο όπλο. Ίσως είναι το καλύτερο μαζί με την καραντίνα. Το εμβόλιο θα “δουλέψει” σε μερικούς μήνες μαζί με τα άλλα μέτρα όμως. Για να έχουμε ένα υποφερτό καλοκαίρι» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παυλάκης πρόσθεσε πως στην Ελλάδα αργήσαμε να πάρουμε μέτρα για να περιορίσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας. «Οι ειδικοί από τον Αύγουστο προειδοποιούσαν ότι έρχεται νέο κύμα. Πρέπει να κάνουμε όσα ξεβολεύουν τον ιό, όχι όσα βολεύουν εμάς».

 

Σχετικά με τον τρόπο που θα γίνει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα, ο κ. Παυλάκης ανέφερε ότι αυτό θα καθοριστεί από το πότε θα εγκριθούν τα εμβόλια στην Ευρώπη. «Η Ελλάδα δεν θα πάρει 2 εκατ. αμέσως. Θα γίνεται συνεχώς παραλαβή νέων παρτίδων. Θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Τα εμβόλια που θα έρθουν στην Ελλάδα είναι τσεκαρισμένα, δεν υπάρχει κίνδυνος. Σε σχέση με άλλα εμβόλια, αυτό θα πονάει λίγο παραπάνω. Θα είναι όμως κάτι παροδικό» εξηγεί.

Πηγή : protothema.gr

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.