Μιχάλης Χατζηγιάννης – «Είναι μια πληγή που δεν κλείνει, ένα τραύμα ανοιχτό»

November 29, 2022


Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ήταν καλεσμένος της εκπομπής «Μεγάλη Εικόνα»με τον τραγουδιστή να μιλά για όλους και για όλα ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην πατρίδα του, την Κύπρο.  «Θα σας πω κάτι. Όταν “έφυγε” ο παππούς μου, ήθελε να με δει και μου λέει γιε μου εύχομαι να καταφέρεις να δεις την Κερύνεια. Έφυγε με αυτόν τον καημό. Τα πράγματα δεν βαίνουν ευοίωνα. Υπήρχαν στιγμές που θα μπορ…


Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ήταν καλεσμένος της εκπομπής «Μεγάλη Εικόνα»με τον τραγουδιστή να μιλά για όλους και για όλα ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην πατρίδα του, την Κύπρο.

 

  • «Είναι μια πληγή που δεν κλείνει, ένα τραύμα ανοιχτό. Έχω καταγωγή από την Κερύνεια κι από τους δύο γονείς, πρόσφυγες. Η Κερύνεια ήταν το σημείο απόβασης των τουρκικών στρατευμάτων από ένα μικρό κόλπο. Από το σπίτι της μαμάς μου δεν είναι ούτε ένα χιλιόμετρο. Έχω τόσες περιγραφές για όσα έχουν συμβεί, που είναι σαν να το έχω ζήσει. Με πονάει ο πόνος τους. Ο πατέρας μου ακόμα και σήμερα ασχολείται για να μνημονεύσουν την πόλη μας, να ευχηθούμε να γυρίσουμε», είπε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και συνέχισε:

 

«Θα σας πω κάτι. Όταν “έφυγε” ο παππούς μου, ήθελε να με δει και μου λέει γιε μου εύχομαι να καταφέρεις να δεις την Κερύνεια. Έφυγε με αυτόν τον καημό. Τα πράγματα δεν βαίνουν ευοίωνα. Υπήρχαν στιγμές που θα μπορούσε να γίνει το βήμα, δεν υπήρχε όμως η βούληση. Νομίζω όσο περνά ο καιρός, το πράγμα θα παγιώνεται έτσι όπως είναι. Οι συνθήκες θα δυσχεραίνουν. Αν υποθέσουμε ότι θα γίνει και μια παράνομη προσάρτηση του βόρειου τμήματος με την Τουρκία, τότε τα πράγματα θα είναι δις χειρότερα».

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.