Κι όμως είναι αλήθεια: «Ζεστά» 25.000 ευρώ για χιλιάδες νέους – Αυτοί είναι οι δικαιούχοι για «καινούριο» σπίτι

November 25, 2022


«Ζεστά» 25.000 ευρώ για «καινούριο» σπίτι – Οι δικαιούχοι Τον Δεκέμβριο του 2022 αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω» έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να προχωρήσουν σε αιτήσεις.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι νέοι που έχουν γεννηθεί από 01/01/1984 έως και 31/12/2005,…


«Ζεστά» 25.000 ευρώ για «καινούριο» σπίτι – Οι δικαιούχοι 

Τον Δεκέμβριο του 2022 αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω» έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να προχωρήσουν σε αιτήσεις.



Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι νέοι που έχουν γεννηθεί από 01/01/1984 έως και 31/12/2005, με οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ για την ένταξή τους στο «Εξοικονομώ» και έως 20.000 ευρώ για την ένταξή τους στο «Ανακαινίζω».

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο ενότητες:



Οι δικαιούχοι

Το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους» καλύπτει επιλέξιμες δαπάνες έως 35.000 ευρώ, για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση κατοικίας. Ειδικότερα:

Επιλέξιμος προϋπολογισμός «Εξοικονομώ για Νέους»: Έως 25.000 ευρώ.
Το πρόγραμμα καλύπτει από 45% έως 90% του ποσού των επιλέξιμων ενεργειακών παρεμβάσεων, ενώ το υπόλοιπο ποσό μπορεί να καλυφθεί από άτοκο δάνειο.

Επιλέξιμος προϋπολογισμός «Ανακαινίζω για Νέους»: Έως 10.000 ευρώ.
Το πρόγραμμα καλύπτει έως και το 30% του ποσού των επιλέξιμων παρεμβάσεων ανακαίνισης ενώ το υπόλοιπο ποσό μπορεί να καλυφθεί από χαμηλότοκο δάνειο έως 7.000 ευρώ.

Μπόνους 15% περιοχές

Υπενθυμίζεται ότι τα ποσοστά ενίσχυσης στο Εξοικονομώ κλιμακώνονται από 40 – 75% ανάλογα με την εισοδηματική κατηγορία, συν 15 % μπόνους αποκέντρωσης για αιτήσεις όπου η επιλέξιμη κατοικία βρίσκεται σε Δημοτική Ενότητα με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων.



Στόχος του προγράμματος είναι η εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας κατά τουλάχιστον 30% και η αναβάθμιση της ενεργειακής κατηγορίας βάσει ΠΕΑ κατά τουλάχιστον τρεις ενεργειακές τάξεις σε σχέση με την υφιστάμενη κατάταξη.

Η υποβολή και η διαχείριση των αιτήσεων στο Πρόγραμμα θα γίνεται σε πλατφόρμα του ΥΠΕΝ.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά, τους δικαιούχους



Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.