Σοκ στη νύχτα – Νεκρός ο μουσικός Νίκος Φρουδαράκης

November 20, 2022


Βαρύ πένθος στο Ηράκλειο, που θρηνεί για τον αγαπημένο δάσκαλο κιθάρας, Νίκο Φρουδαράκη.Ο αγαπητός “maestro” έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του αλλά κι όσους υπήρξαν στο πλάι του.Το τελευταίο αντίο στο δάσκαλο είπαν χθες Σάββατο 19 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου, στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου.Η συγκινητική ανάρτηση από τον γναθοχει…


Βαρύ πένθος στο Ηράκλειο, που θρηνεί για τον αγαπημένο δάσκαλο κιθάρας, Νίκο Φρουδαράκη.

Ο αγαπητός “maestro” έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του αλλά κι όσους υπήρξαν στο πλάι του.

Το τελευταίο αντίο στο δάσκαλο είπαν χθες Σάββατο 19 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου, στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου.

Η συγκινητική ανάρτηση από τον γναθοχειρούργο και μουσικό, Γιώργο Μαστοράκη:

Ωδή στον Maestro Νίκο Φρουδαράκη

Ακριβέ μου Δάσκαλε.

Σε αποχαιρετούμε σήμερα στα 94 σου,

εμείς που είχαμε την σπάνια τύχη να είμαστε μαθητές σου.

Από την δεκαετία του ’60 δεν σταματήσαμε να παίζουμε επειδή μας δίδαξες εσύ τα μυστικά και τις δυνατότητες, μα πιο πολύ την μαγεία του κόσμου της κλασικής κιθάρας.

Τότε που η κλασική κιθάρα δεν ήταν όσο σήμερα διαδεδομένη, μας αποκάλυψες τον πλούτο που κρύβει μέσα της. Κι αυτό είναι το σπουδαίο έργο σου.

Σου άρεσε πολύ που ερχόμουν σπίτι να παίξω το πρόγραμμα του επόμενου ρεσιτάλ, και με προσοχή να σε ακούω να με διορθώνεις.

Όπως εδώ στη φωτογραφία το 2015, μια μέρα πριν δώσω ρεσιτάλ στην Λευκωσία.

Έφυγες, όμως με έμαθες να διορθώνω μόνος τα λάθη μου.

Να γίνομαι δάσκαλος του εαυτού μου.

Κι έτσι είσαι πάντα εντός μου.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.