8 μυστικά της νοικοκυράς, για πεντακάθαρη κουζίνα χωρίς να χρησιμοποιήσετε χημικά

November 15, 2019


Πεντακάθαρη κουζίνα – Συμβουλές για το σπίτι: Πολλές νοικοκυρές σπαταλούν χρόνο και δυνάμεις για να καθαρίσουν την κουζίνα τους, ενώ υπάρχουν ευκολότεροι τρόποι για να το πετύχουν. Παρακάτω αναφ…


Πεντακάθαρη κουζίνα – Συμβουλές για το σπίτι: Πολλές νοικοκυρές σπαταλούν χρόνο και δυνάμεις για να καθαρίσουν την κουζίνα τους, ενώ υπάρχουν ευκολότεροι τρόποι για να το πετύχουν. Παρακάτω αναφέρονται μερικοί από αυτούς. Εξάλλου για τέτοιου είδους πράγματα θέλει τρόπο και όχι κόπο.

Πεντακάθαρη κουζίνα – Συμβουλές για το σπίτι: Οκτώ τρόποι που θα σας λύσουν τα χέρια

1. Για επίμονους λεκέδες στα ντουλάπια φορέστε λαστιχένια γάντια και μετά ην παραλείψετε να αερίσετε την κουζίνα.

2. Για να καθαρίσετε πλακάκια και αρμούς φτιάξτε ένα μείγμα από μαγειρική σόδα και αμμωνία. Καθαρίστε τα πλακάκια και τους αρμούς σας, ενώ στο τέλος πρέπει να ξεπλύνετε την περιοχή.

3. Για να καθαρίσετε τον πάγκο της κουζίνας καθαρίστε τον με ζεστό διάλυμα νερού και σαπουνιού ή με νερό και λεμόνι.

4. Για να καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων θα χρειαστείτε νερό και ξίδι. Τοποθετήστε το μείγμα στον φούρνο για πέντε λεπτά. Έπειτα, καθαρίστε με καθαρό πανί.

5. Για να καθαρίσετε τον νεροχύτη με σαπούνι, νερό και μαγειρική σόδα. Ξεπλύνετε την περιοχή με ξύδι κι έπειτα με νερό.

6. Για να καθαρίσετε τον φούρνο αφαιρέστε τις σχάρες και βάλτε να μουλιάσουν σε σαπουνόνερο. Φτιάξτε μείγμα από νερό και μαγειρική σόδα και τρίψτε το φούρνο. Αφήστε το φούρνο σας για ώρα και έπειτα περάστε τον με υγρό βιτέξ.

7. Για να καθαρίσετε το ψυγείο αφαιρέστε τις σχάρες και τα συρτάρια. Φτιάξτε μείγμα από ξίδι και νερό. Περάστε όλες τις επιφάνειες με βιτέξ. Έπειτα, σκουπίστε το με καθαρό και στεγνό πανί. Θα μοιάζει σαν καινούριο.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.