Μαρινάκης: Πόσα εκατομμύρια έχει δώσει στα Media τον τελευταίο χρόνο. Βαρόνος, μονοπώλιο, τρελά λεφτά

November 5, 2019


Πόσα εκατομμύρια έχει επενδύσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης στα Media;Βαγγέλης Μαρινάκης: Ο γνωστός επιχειρηματίας έχει δώσει ένα πολύ μεγάλο ποσό τον τελευταίο ενάμισι χρόνο για τα media του.Βαγγέλης Μαρινά…


Πόσα εκατομμύρια έχει επενδύσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης στα Media;

Βαγγέλης Μαρινάκης: Ο γνωστός επιχειρηματίας έχει δώσει ένα πολύ μεγάλο ποσό τον τελευταίο ενάμισι χρόνο για τα media του.

Βαγγέλης Μαρινάκης: Ο Έλληνας επιχειρηματίας έχει δείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι δεν φοβάται να επενδύσει. Το έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια που έχει στην κατοχή του την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Πριν από περίπου δυο χρόνια ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε να εμπλακεί στα Media.

Η αρχή έγινε με την εξαγορά του ΔΟΛ έναντι 23 εκατομμυρίων ευρώ. Πριν από λίγες ημέρες απέκτησε την ταινιοθήκη και το σήμα του Mega για σχεδόν 34 εκατομμύρια.

Την ίδια στιγμή αναμένεται να περάσει στην κατοχή του και ο όμιλος της Forthnet. Συνολικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει κάνει μια επένδυση που φτάνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, ο Έλληνας επιχειρηματίας θέλει να αποκτήσει μερικά Media ακόμα.

Mega channel: Στην Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη η ταινιοθήκη και το σήμα – Δείτε τον φάκελο με την προσφορά

Στην Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη πέρασαν η ταινιοθήκη και τα σήμα του Mega με προσφορά 33.999.999 εκατ. ευρώ. Η δεύτερη προσφορά ύψους 34.000.000 ήταν από κυπριακή εταιρεία κοινοπραξία Γιάννη Βαρδινογιάννη, Θοδωρή Κυριακού και Ιβάν Σαββίδη.

Οι ενδιαφερόμενοι σήμερα το πρωί τις δεσμευτικές προσφορές τους για την «Ομάδα Ενεργητικού Α’», που είναι η ακίνητη περιουσία του Mega, την «Ομάδα Ενεργητικού Β’», δηλαδή τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία του καναλιού, όπως η ταινιοθήκη του, το σήμα «Mega», οι τίτλοι που έχει κατοχυρώσει, το αρχείο ειδήσεων, τα μηχανήματα και τα χρέη του καναλιού.

Συνολικά έγιναν δύο πλειοδοτικοί διαγωνισμοί. Με τον πρώτο πωλήθηκαν τρία ακίνητα στο Μαρούσι καθώς και ένα ακίνητο στην Κρήτη. Για τα ακίνητα του καναλιού υπήρξαν δύο προσφορές: 384.000 ευρω από την ΤΕΡΝΑ και 500.000 ευρω απο την κοινοπραξία ΩΘΗΣΗ.

Με τον δεύτερο πωλήθηκε στον κ. Μαρινάκη η πνευματική ιδιοκτησία όσων παρήγαγε ο ιδιωτικός σταθμός στην 25ετή πορεία του, ήτοι η ταινιοθήκη και τα σήματα (τόσο του καναλιού όσο και εκπομπών).

Στον τελευταίο επίσης εντάσσονται οι συμμετοχές της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ σε άλλες εταιρίες, οι -ουκ ολίγες αλλά στην πλειονότητά τους ενεχυριασμένες, κατασχεμένες και γενικώς μη εισπράξιμες- απαιτήσεις από πελάτες, ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα μεταφορικά μέσα, τα έπιπλα και τα αποθέματα.

Η ταινιοθήκη περιλαμβάνει το γενικό αρχείο, τις ελληνικές σειρές που προβλήθηκαν σε βάθος 25ετίας, αθλητικές εκπομπές, εκπομπές ενημερωτiκού και ψυχαγωγικού περιεχομένου, τα τηλεπαιχνίδια και ακόμα και τα μονόλεπτα γενικού περιεχομένου.

Ταυτόχρονα περιλαμβάνεται όλο το ειδησεογραφικό και αθλητικό αρχείο με δελτία, ρεπορτάζ, στιγμιότυπα αγώνων και διοργανώσεων. Τα σήματα αφορούν στο κανάλι και στις διάφορες εκπομπές. Μαζί με τα σήματα θα μεταβιβαστεί και ο διαδικτυακός ιστότοπος megatv.com καθώς και όλοι οι λογαριασμοί κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα στον διαγωνισμό περιλήφθηκαν:

-Τα μηχανήματα και ο μηχανολογικός εξοπλισμός που περιλαμβάνονται στη φυσική απογραφή που διενήργησε η ειδική διαχειρίστρια στις 30 Ιουνίου 2019 στις εγκαταστάσεις της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ. Οι αναμεταδότες σήματος ανά την Επικράτεια, για τους οποίους ωστόσο δεν έχει γίνει φυσική απογραφή.

-Μεταφορικά μέσα.

-Έπιπλα και Λοιπός Εξοπλισμός.

-Συμμετοχές συνδεδεμένες και συγγενείς επιχειρήσεις (ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Ltd με έδρα την Κύπρο.

Το ποσοστό συμμετοχής είναι 100% και το μετοχικό κεφάλαιο 1.026.000 ευρώ, DIGEA, με ποσοστό συμμετοχής 12,3% και μετοχικό κεφάλαιο 82.763 ευρώ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΥΓΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ – ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΕ με ποσοστό συμμετοχής 1% και μετοχικό κεφάλαιο 180 ευρώ).

Δείτε τον φάκελο της Alter Ego που κέρδισε την ταινιοθήκη του Mega

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.