«Ναι» στο αίτημα Φιλιππίδη να μην διαβαστούν στο δικαστήριο μηνύματα που του έστειλε δημοσιογράφος

October 5, 2022


Δεκτή, κατά πλειοψηφία, έκανε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο την ένσταση που είχε καταθέσει η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη ώστε να μην αναγνωστούν μηνύματα που είχε ανταλλάξει η μάρτυρας – δημοσιογράφος με ηθοποιό.Στα μηνύματα αυτά, η μάρτυρας φέρεται να μιλούσε αρνητικά για τον Πέτρο Φιλιππίδη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπήρχε και ερωτiκή σχέση μεταξύ τους. «Σας παρακαλώ! Εκείνη την ημέρα είχαμε τ…


Δεκτή, κατά πλειοψηφία, έκανε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο την ένσταση που είχε καταθέσει η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη ώστε να μην αναγνωστούν μηνύματα που είχε ανταλλάξει η μάρτυρας – δημοσιογράφος με ηθοποιό.

Στα μηνύματα αυτά, η μάρτυρας φέρεται να μιλούσε αρνητικά για τον Πέτρο Φιλιππίδη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπήρχε και ερωτiκή σχέση μεταξύ τους. «Σας παρακαλώ! Εκείνη την ημέρα είχαμε τσακωθεί με τον κ. Φιλιππίδη και προφανώς είχα νεύρα και θα έχω γράψει ότι ήταν κακός άνθρωπος. Όμως ήρθα εδώ συναισθηματικά φορτισμένη και σας λέω αυτά που πιστεύω», είπε σχετικά στο ακροατήριο η μάρτυρας, η οποία συνεργάστηκε με τον κατηγορούμενο επί σειρά ετών.

Όπως είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοινώνοντας την απόφασή του το περιεχόμενο των μηνυμάτων της μάρτυρα δεν σχετίζεται με τις πράξεις για τις οποίες δικάζεται ο κατηγορούμενος.

Γιατί η εισαγγελέας πρότεινε να μην διαβαστούν τα μηνύματα
Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να γίνει δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης, αναφέροντας, μεταξύ άλλων τα εξής: «Προσκομίστηκαν έγγραφα από την υποστήριξη της κατηγορίας που αποτυπώνουν συνομιλίες της μάρτυρος με τρίτο πρόσωπο. Η ίδια λέγει ότι δεν είχε ερωτiκή σχέση με τον κατηγορούμενο, ενώ από τα μηνύματα αυτά ίσως συνάγεται το αντίθετο. Η μάρτυρας απάντησε στο δικαστήριο ότι δεν είχε σχέση με τον κατηγορούμενο. Επίσης είναι μάρτυρας ήθους, αφού δε γνωρίζει καθόλου για τις καταγγελίες. Πρόκειται κατ’ αρχήν για νόμιμο αποδεικτικό μέσο, όμως η μάρτυρας δεν επιθυμεί την ανάγνωση για προστασία των προσωπικών της δεδομένων. Αν από τα μηνύματα προέκυπταν αποδείξεις για κάποια από τις πράξεις που κατηγορείται ο κατηγορούμενος, θα πρότεινα να προχωρήσουμε, αλλά από αυτά τα μηνύματα θα φανεί η αξιοπιστία της μάρτυρος και σε αυτή την περίπτωση το αγαθό της προστασίας του απορρήτου των επικοινωνιών υπερτερεί. Προτείνω να γίνουν δεκτές η αντιρρήσεις της υπεράσπισης του κατηγορουμένου».

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.