Ζερεφός: Με κατέλαβε δέος με το μέγεθος του «Daniel» – Θα αυξηθούν στο μέλλον τα φαινόμενα

September 29, 2023


Στα ακραία καιρικά φαινόμενα με τις πρόσφατες κακοκαιρίες που έπληξαν τη χώρα μας σε διάστημα 20 ημερών αναφέρθηκε ο καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας και ακαδημαϊκός, Χρήστος Ζερεφός.Ο Χρήστος Ζερεφός, μιλώντας στο ΕΡΤnews, αναφέρθηκε στο μέγεθος της κακοκαιρίας Daniel, ενώ προειδοποίησε πως τόσο σπάνια καιρικά φαινόμενα θα εμφανίζονται όλο και συχνότερα στο μέλλον.«Με κατέλαβε δέος όταν είδα το …


Στα ακραία καιρικά φαινόμενα με τις πρόσφατες κακοκαιρίες που έπληξαν τη χώρα μας σε διάστημα 20 ημερών αναφέρθηκε ο καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας και ακαδημαϊκός, Χρήστος Ζερεφός.

Ο Χρήστος Ζερεφός, μιλώντας στο ΕΡΤnews, αναφέρθηκε στο μέγεθος της κακοκαιρίας Daniel, ενώ προειδοποίησε πως τόσο σπάνια καιρικά φαινόμενα θα εμφανίζονται όλο και συχνότερα στο μέλλον.

«Με κατέλαβε δέος όταν είδα το μέγεθος της κακοκαιρίας Daniel και όταν είδα πως στήθηκε αυτό το ακραίο σύστημα όπου δύο βαρομετρικά χαμηλά την εμπόδιζαν να μετακινηθεί με αποτέλεσμα να δώσει όλα αυτά τα φαινόμενα.
Δεν περίμενα ότι θα είχαμε επανάληψη αυτού του φαινομένου, ευτυχώς με μικρότερη αλλά σημαντική ένταση, σε μία καταιγίδα που θα μπορούσε να είναι τα φθινοπωρινά πρωτοβρόχια, η οποία εξελίχθηκε έτσι λόγω της σημαντικότατης αύξησης της θερμοκρασίας της θάλασσας παντού» σημείωσε ο καθηγητής.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη φετινή χρονιά, ως «ένα έτος με υπερθερμαινόμενες θάλασσες».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.