Κακοκαιρία Elias: Η Βόρεια Εύβοια δοκιμάζεται πάλι από τις καταιγίδες – Συνεχίζεται η επέλαση

September 27, 2023


Για τρίτη μέρα η κακοκαιρία Elias σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της με τη βόρεια Εύβοια και τη Θεσσαλία να δοκιμάζονται από τις πρώτες πρωινές ώρες με έντονα πλημμυρικά φαινόμεναΗ βόρεια Εύβοια για μια ακόμα φορά πλήττεται από την κακοκαιρία Elias πριν ακόμα προλάβει να μετρήσει τις πληγές της από τη Daniel.Η Εύβοια δοκιμάζεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου, από τα έντονα …


Για τρίτη μέρα η κακοκαιρία Elias σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της με τη βόρεια Εύβοια και τη Θεσσαλία να δοκιμάζονται από τις πρώτες πρωινές ώρες με έντονα πλημμυρικά φαινόμενα

Η βόρεια Εύβοια για μια ακόμα φορά πλήττεται από την κακοκαιρία Elias πριν ακόμα προλάβει να μετρήσει τις πληγές της από τη Daniel.

Η Εύβοια δοκιμάζεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Έχει κομμένο τον κεντρικό οδικό άξονα από τη Νότιο προς τη Βόρεια Εύβοια λόγω κατολίσθησης στην περιοχή Δερβένι με τα μηχανήματα να εργάζονται πυρετωδώς για να απομακρύνουν τα μπάζα όμως στην περιοχή έχει κυριολεκτικά συγκεντρωθεί ένα ολόκληρο βουνό. Επίσης πολλές περιοχές είναι χωρίς ρεύμα από τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ, βυθίζοντας στο σκοτάδι ολόκληρες περιοχές, αλλά και χωρίς νερό, ενώ η κυκλοφορία ακόμη και μέσα στα χωριά είναι πλέον επικίνδυνη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρέθηκαν στην Εύβοια με 28 οχήματα 50 πυροσβέστες και δύο ομάδες της ΕΜΟΔΕ όπως επίσης και μία ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ με τον απαραίτητο εξοπλισμό και 1 άρμα δεν προλαβαίνουν πλέον τις εκκλήσεις που γίνονται, από αρκετές περιοχές, είτε για να σώσουν ανθρώπους και να τους απεγκλωβίσουν από διάφορα σημεία, είτε να παρέμβουν για την άντληση των υδάτων. Έτσι αποφασίστηκε η ενίσχυση των δυνάμεων με ειδικές ομάδες από τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας:

Εγκλωβισμένοι στα νερά σε Ιστιαία, Πευκί, Ροβιές, Μαντούδι και Ψαχνά

Τα φαινόμενα παραμένουν έντονα στην Ιστιαία και το Πευκί, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθητικά φαινόμενα, μικρής κλίμακας, ενώ οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που ξαφνικά βρέθηκαν εγκλωβισμένοι από τα νερά. Ο μετεωρολογικός σταθμός στην Ιστιαία έχει καταγράψει ότι έπεσαν από τις πρώτες πρωινές ώρες 210 κυβικά μέτρα νερού ανά στρέμμα.

Στις Ροβιές οι κάτοικοι μιλούν για ολοκληρωτική καταστροφή καθώς μέσα στο χωριό πέρασαν 4 χείμαρροι που απλώθηκαν σε ολόκληρο το χωριό προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.