Κακοκαιρία Elias: Νύχτα αγωνίας για τη Θεσσαλία – Τα χειρότερα έρχονται την Τετάρτη

September 27, 2023


Η κακοκαιρία Elias πλήττει την ήδη πληγωμένη Θεσσαλία. Η Τετάρτη αναμένεται να είναι η μέρα με τα πιο επικίνδυνα καιρικά φαινόμεναΒροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας, με το όνομα Elias, η οποία ξεκίνησε την επέλασή της από τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου και θα κρατήσει μέχρι αύριο Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου.Η Στερεά Ελλάδα, η Δυτική Θεσσαλία και η Ήπειρος…


Η κακοκαιρία Elias πλήττει την ήδη πληγωμένη Θεσσαλία. Η Τετάρτη αναμένεται να είναι η μέρα με τα πιο επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας, με το όνομα Elias, η οποία ξεκίνησε την επέλασή της από τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου και θα κρατήσει μέχρι αύριο Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου.

Η Στερεά Ελλάδα, η Δυτική Θεσσαλία και η Ήπειρος ήταν στο επίκεντρο μέχρι το πρωί. Από το μεσημέρι της Τρίτης αλλά και προς το βράδυ τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι πιο έντονα σε Ιόνιο, Δυτική και Κεντρική Στερεά, Πελοπόννησο και δευτερευόντως σε Θεσσαλία και Ήπειρο. Τα φαινόμενα σε ορισμένες περιοχές συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στα Κεντρικά Επτάνησα.

Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει στη Θεσσαλία, ενώ οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία, όπου τις επόμενες ώρες αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής.

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας:

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο μέχρι το πέρας της αποψινής ημέρας, δεχόμενες τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, εντοπίζονται στη Κεφαλονία, τη Λευκάδα. την Αιτωλοακαρνανία, την Ευρυτανία, τη Φωκίδα, τη Φθιώτιδα, την Ηλεία, την Αχαϊα και την Κορινθία. Από το απόγευμα τα φαινόμενα εντάθηκαν σε Θεσσαλία και Στερεά.

Ήχησε το 112 σχεδόν στη μισή Ελλάδα

Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 το μεσημέρι της Τρίτης (26/09) καθώς εστάλησαν ειδοποιήσεις σε Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Μαγνησία και Βόρεια Εύβοια ενόψει της κακοκαιρίας Elias.

Ωστόσο το μήνυμα έφτασε και στους κατοίκους της Αττικής όπου καλούσε τους κατοίκους να περιορίσουν για το επόμενο 24ωρο τις μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. Η κεραία στην πρωτεύουσα φαίνεται να «έπιασε» το μήνυμα στην Στερεά και έτσι κάποιοι κάτοικοι έλαβαν… από λάθος το μήνυμα.

Το 112 ήχησε προειδοποιητικά το μεσημέρι της Τρίτης στην Πελοπόννησο, την Κεφαλονιά, τη Ζακύνθoυ και την Ιθάκη.

Το βράδυ της Δευτέρας το φαινόμενο έφτασε και στο Ξυλόκαστρο, με το 112 να ηχεί για περιορισμό μετακινήσεων.

Πώς θα κινηθούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα την Τετάρτη; – «Θα είναι η δυσκολότερη μέρα»

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση, επηρεάζοντας περισσότερο τα κεντρικά, ανατολικά, και νότια τμήματα της χώρας. Τα εντονότερα φαινόμενα αναμένονται στη Ανατολική και Νότια Θεσσαλία, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά και κυρίως στην Πελοπόννησο – ιδιαίτερα Κεντρική και Βόρεια – η οποία φαίνεται να δέχεται τις μεγαλύτερες ποσότητες βροχής.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, κυρίως τις πρωινές ώρες. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης σε αρκετά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη, με έντονα φαινόμενα στο νομό Χανίων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.