Πετρέλαιο θέρμανσης: Ακριβότερο φέτος, χωρίς επιδότηση στην αντλία – Ξεπερνά το 1,5 ευρώ η τιμή του

September 22, 2023


Με τιμή άνω του 1,5 ανά λίτρο εκτιμάται ότι θα «ανοίξει» φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης.Ανησυχία επικρατεί στους καταναλωτές αλλά και στην αγορά για το που θα κυμανθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η διάθεση του.Καθώς το ράλι ανόδου που ξεκίνησε από το καλοκαίρι λόγω της μείωσης παραγωγής πετρελαίου σε Σαουδική Αραβία και Ρωσία συνεχίζεται, οι τιμές των καυσίμων συμπαρα…


Με τιμή άνω του 1,5 ανά λίτρο εκτιμάται ότι θα «ανοίξει» φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης.

Ανησυχία επικρατεί στους καταναλωτές αλλά και στην αγορά για το που θα κυμανθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η διάθεση του.

Καθώς το ράλι ανόδου που ξεκίνησε από το καλοκαίρι λόγω της μείωσης παραγωγής πετρελαίου σε Σαουδική Αραβία και Ρωσία συνεχίζεται, οι τιμές των καυσίμων συμπαρασύρονται προς τα πάνω.

Ειδικά για σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης φαίνεται ότι θα κάνει «πρεμιέρα» με τιμή άνω των 1,5 ευρώ ανά λίτρο κι ενώ πέρσι άνοιξε στα 1,40 ευρώ. Κι αυτό γιατί φέτος δεν υπάρχει κρατική επιδότηση στην αντλία.

«Το πετρέλαιο θέρμανσης θα είναι πιο ακριβό και για κάποιους απαγορευτικό», τόνισε μιλώντας χθες στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλης Κιούσης.

Οι πωλήσεις θα μειωθούν όπως ανέφερε ο κ. Κιούσης σημειώνοντας ότι αν ξεκίναγε σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, θα κόστιζε περίπου 1,53 ευρώ το λίτρο. «Όλα αυτά με βάση τα σημερινά δεδομένα, κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει γιατί οι τιμές μεταβάλλονται».

«Φέτος το υπουργείο οικονομικών δεν θα δώσει την έκπτωση στην αντλία που ήταν πολύ γενναιόδωρη. Αλλά θα υπάρχει επιδότηση με τα περσινά εισοδηματικά κριτήρια και όση ήταν πέρσι, λίγο διευρυμένη όσο ήταν πέρσι θα δώσει αυτήν την επιδότηση», πρόσθεσε ο κ. Κιούσης

Τι αλλάζει στο επίδομα θέρμανσης – Ποιοι είναι δικαιούχοι, τα ποσά που θα δοθούν

Το επίδομα θέρμανσης θα αποτελέσει μία βασική «ανάσα» για πολλά νοικοκυριά τον επερχόμενο χειμώνα. Μεγάλες αλλαγές δεν θα υπάρξουν, όπως ανακοινώθηκε στην παρουσίαση του υπουργείου Οικονομικών την Τρίτη, καθώς τόσο τα ποσά που θα δοθούν όσο και η διεύρυνση στους δικαιούχους που έγινε από πέρσι, θα παραμείνουν σταθερά.

Αυτό που αλλάζει είναι ότι δεν θα υπάρξει διπλή επιδότηση για κανέναν δικαιούχο. Πέρσι, όσοι επέστρεφαν στο πετρέλαιο από το φυσικό αέριο είχαν διπλή επιδότηση, κάτι που δεν θα ισχύει για τη φετινή περίοδο. Επιπλέον, από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε ότι αυξάνεται το εισοδηματικό όριο για τις οικογένειες με παιδιά.

Συγκεκριμένα, τα εισοδηματικά όρια ανέρχονται: για τον άγαμο στα 16.000 ευρώ και για τον έγγαμο στα 23.000 ευρώ, αλλά αυξάνεται για τις οικογένειες με παιδιά από 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο στα 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Παράλληλα, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ για τους άγαμους και τα 300.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υφυπουργός, Θάνος Πετραλιάς, το επίδομα θέρμανσης θα χορηγηθεί με το περυσινό μοντέλο, με βάση υπολογισμού τα 350 ευρώ. Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης θα αρχίσει στις 15 Οκτωβρίου.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.