ΟΠΕΚΕΠΕ: Ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή της μεταβίβασης δικαιωμάτων 2023

September 19, 2023


ΟΠΕΚΕΠΕ | Αγρότες – Όλες οι ειδήσεις: Όσοι κατέχουν οριστικά δικαιώματα βασικής εισοδηματικής στήριξης το έτος 2023, δύνανται να μεταβιβάσουν το σύνολο ή μέρος των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης μέσω της πλατφόρμας του ΟΠΕΚΕΠΕ.Η εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων μεταβιβάσεων δικαιωμάτων 2023 είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση ΕΔΩ.Για τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων βασικής εισοδηματικής στήρι…


ΟΠΕΚΕΠΕ | Αγρότες – Όλες οι ειδήσεις: Όσοι κατέχουν οριστικά δικαιώματα βασικής εισοδηματικής στήριξης το έτος 2023, δύνανται να μεταβιβάσουν το σύνολο ή μέρος των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης μέσω της πλατφόρμας του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων μεταβιβάσεων δικαιωμάτων 2023 είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση ΕΔΩ.

Για τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων βασικής εισοδηματικής στήριξης απαιτείται η υποβολή αίτησης μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης (στο εξής “αίτηση μεταβίβασης”) στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος έχει οριστεί ως αρμόδιος φορέας υποβολής και εξέτασης των αιτήσεων μεταβίβασης, σύμφωνα με το άρθρο 28 της υπ’ αριθμ. 520/135074/2023 ΥΑ, όπως ισχύει.

Επισημαίνεται:

Για το έτος 2023 δεν γίνονται δεκτές μεταβιβάσεις δικαιωμάτων που αποκτήθηκαν από το Εθνικό Απόθεμα έτους 2022, εκτός περιπτώσεων που αναφέρονται στην υπ αριθμ. 1930/81861/22-7-2015 ΥΑ , με εξαίρεση τις περιπτώσεις θανάτου ή ασθένειας (αποδεικνυόμενης από ιατρικά στοιχεία) που απαγορεύει επί μακρόν την άσκηση γεωργικής δραστηριότητας του δικαιούχου και η οποία προέκυψε μετά από την αίτηση χορήγησης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα έτους 2022.

Υποχρέωση υποβολής της αίτησης μεταβίβασης με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου μέσω διαδικτύου

Η αίτηση μεταβίβασης υποβάλλεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ υποχρεωτικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου από τον μεταβιβαστή των δικαιωμάτων Βασικής Εισοδηματικής Στήριξης εκτός από τις παρακάτω περιπτώσεις:

  • α) η αίτηση της μεταβίβασης δικαιωμάτων λόγω κληρονομιάς υποβάλλεται από τον κληρονόμο-αποδέκτη
  • β) η αίτηση της λύσης μίσθωσης των δικαιωμάτων υποβάλλεται από τον μισθωτή των δικαιωμάτων Βασικής Εισοδηματικής Στήριξης

Σε περίπτωση υποβολής του Υποδείγματος ή της Υπεύθυνης Δήλωσης Κατανομής των κληρονομούμενων ΔΒΕ, ή της Υπεύθυνης Δήλωσης Ακύρωσης υπογεγραμμένων από εντολοδόχο, θα πρέπει να συνταχθεί πληρεξούσιο συμβόλαιο και όχι απλή εξουσιοδότηση, στο οποίο θα αναφέρεται με σαφήνεια η πρόθεση του εντολέα να μεταβιβαστούν ή να παραχωρηθούν τα δικαιώματα Βασικής Εισοδηματικής Στήριξης που κατέχει ή κληρονόμησε, με ενέργειες του εντολοδόχου.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.