Αυτός είναι ο λόγος που οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι είναι αντικοινωνικοί και εσωστρεφείς, σύμφωνα με τους επιστήμονες

September 12, 2017Αν είστε μοναχικοί τύποι με λίγους πραγματικούς φίλους, τότε αυτό ίσως να οφείλεται στην ευφυΐα σας. Σύμφωνα με έρευνα του British Journal Of Psychology, όσοι είναι ιδιαίτερα ευφυείς τείνουν να έχουν …


Αν είστε μοναχικοί τύποι με λίγους πραγματικούς φίλους, τότε αυτό ίσως να οφείλεται στην ευφυΐα σας. Σύμφωνα με έρευνα του British Journal Of Psychology, όσοι είναι ιδιαίτερα ευφυείς τείνουν να έχουν μικρότερο κύκλο φίλων. Αναζητούν την κοινωνική αλληλεπίδραση λιγότερο συχνά, ωστόσο, η ικανοποίηση τους αυξάνεται μέσω αυτής της στρατηγικής.

Η έρευνα

Οι επικεφαλής ερευνητές, Satoshi Kanazawa και Norman Li, εξήγησαν ότι για όσους αναζητούν την ευτυχία, ίσως βοηθήσει η στρατηγική του ερημίτη. Η έρευνα τους ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι όταν μένουν σε μέρη με λιγότερο πυκνό πληθυσμό.

Επίσης, ανακάλυψαν ότι η ευτυχία κάποιου αυξάνεται, όταν ένα μεγάλο ποσοστό των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων του γίνεται με αγαπημένα άτομα, σε αντίθεση με απλές γνωριμίες.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες ανέφεραν μεγαλύτερο επίπεδο ευτυχίας, όταν είχαν πιο συχνές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Αλλά μια ομάδα ατόμων υψηλής ευφυΐας ανέφερε το αντίθετο αποτέλεσμα όσον αφορά τις κοινωνικές επαφές. Οι ερευνητές εξηγούν: «Τα πιο έξυπνα άτομα έχουν μικρότερη ικανοποίηση με τις συχνότερες κοινωνικές επαφές με φίλους.»

Με άλλα λόγια, οι ευφυείς άνθρωποι τείνουν να χρησιμοποιούν τον χρόνο τους για να λύσουν ένα πρόβλημα πάνω στο οποίο εργάζονται.

Τα αποτελέσματα της έρευνας υποστηρίζουν την «Θεωρία της Σαβάνας». Σύμφωνα με αυτή την θεωρία, οι άνθρωποι σήμερα βρίσκουν την ευτυχία στα ίδια πράγματα με τους προγόνους τους. Στην Σαβάνα, οι διαπροσωπικές σχέσεις θα ήταν σημαντικό κομμάτι της επιβίωσης, λόγω του ότι είναι αραιοκατοικημένη.

Ωστόσο, όσοι έχουν υψηλότερη ευφυΐα μπορεί να ξεπερνούν την ανάγκη αλληλεπίδρασης με άλλους για τους σκοπούς της επιβίωσης. Γι’αυτό και οι κοινωνικές συγκεντρώσεις δεν σχετίζονται πλέον με την ευτυχία.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα καλέσετε κάποιον φίλο-«φυτό» και αρνηθεί την πρόσκληση, μην εκπλαγείτε. Ή αν αποφασίσετε να μην πάτε σε ένα πάρτι για να περάσετε χρόνο μόνοι, μην αφήσετε κανέναν να σας προκαλέσει τύψεις. Στην τελική, ευθύνεται αποκλειστικά η ευφυΐα σας!


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.