Λαδοξέρα – Ζουράφα: Νέο σημείο κρίσης στο Αιγαίο; Τι κρύβει η συγκεκριμένη περιοχή

September 12, 2017Πού βρίσκεται το νέο σημείο τριβής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, Ζουράφα – Λαδοξέρα;Πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής, τουρκικά ψαράδικα, ακόμα και τουρκικά ελικόπτερα περνούν πάνω και δίπλα από τη…


Πού βρίσκεται το νέο σημείο τριβής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, Ζουράφα – Λαδοξέρα;

Πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής, τουρκικά ψαράδικα, ακόμα και τουρκικά ελικόπτερα περνούν πάνω και δίπλα από την Ζουράφα με κύριο σκοπό να καταδείξουν και να κατοχυρώσουν την τουρκική κυριαρχία στον ελληνικό αυτό βράχο.

Ο βράχος Ζουράφα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον ένεκα του ότι όπως υποστηρίζεται, στην περιοχή υπάρχουν εκτεταμένα ενεργειακά κοιτάσματα.

Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι πως στους επίσημους τουρκικούς καταλόγους που δημοσιεύονται των τουρκικών φάρων του Αιγαίου, η Ζουράφα παρουσιάζεται σαν τουρκική και μάλιστα να ανήκει στην διοικητική περιφέρεια του Αίνου, της ανατολικής Θράκης.

Kuzey Ege’de Yer Alan Fenerler (teknekolik.com)

Nis. Zürafa – – – – – – – FnF1 (2) W8M
Bakla bumu – – – – – – -FnF1W3s5M
Büyükkemikli – – – – — FnF1W5s10M
Aydıncıkburnu – – – – – FnF1(3)W20s9M
Mehmetçik – – – – – – – FnF1WR5s14-10M
Tavşan adası – – – – – -FnF1WR5s14-10M
Bozcaada batı burnu FnF1(2) 15s15M
Baba burnu – – – – – – -FnF1(4)W20s15M
Sivrice burnu – – – – – FnF1(2)W10s 10M
Akra Molivas – – – – – -FnLF1WG10s128M
Güneş adası – – – – – – FnF1W3s8M
Korkut burnu – – – – – FnF1 W 3s 7M

Ο βράχος Ζουράφα παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον εξ αιτίας των πετρελαϊκών κοιτασμάτων, για αυτό άλλωστε και από παλιά είχε την ονομασία Λαδοξέρα

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.