Καταπέλτης ο Τσίπρας έριξε τη βόμβα: «Εκλογές θα γίνουν το…» Τι δήλωσε για ανασχηματισμό

September 10, 2017Πότε θα γίνουν εκλογές σύμφωνα με τον Τσίπρα;Υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν και άλλοι φόροι “πολύ πιο άδικοι φόροι” από τον ΕΝΦΙΑ και με διακηρυγμένο στόχο την έξοδο της χώρας από τη σκληρή επιτροπεία ο…


Πότε θα γίνουν εκλογές σύμφωνα με τον Τσίπρα;

Υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν και άλλοι φόροι “πολύ πιο άδικοι φόροι” από τον ΕΝΦΙΑ και με διακηρυγμένο στόχο την έξοδο της χώρας από τη σκληρή επιτροπεία ο πρωθυπουργός παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ.

Ο Αλέξης Τσίπρας προτίμησε να μην ανοίξει τα χαρτιά του για τον ανασχηματισμό, αν και παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα συντονισμού, ενώ ξεκαθάρισε πως οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το Φθινόπωρο του 2019.

Σε ό,τι αφορά δε στην τρίτη αξιολόγηση εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα κλείσει στην ώρα της, εκτιμώντας πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα προχωρήσει σε κωλυσιεργίες.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο χώρο της κεντροαριστεράς, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «με προβληματίζει που τόσοι πολλοί άνθρωποι θέλουν να γίνουν αρχηγοί προτού ξεκαθαρίσει η πολιτική του στόχευση», ενώ σε ό,τι αφορά στην κριτική του στη Νέα Δημοκρατία εκτίμησε πως πολύ σύντομα θα έχει πρόβλημα εξαιτίας της αντιπολιτευτικής της γραμμής.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ:

“Πρέπει να φύγουμε από την 7ετή σκληρή επιτροπεία των μνημονίων”

“η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν ανήκει στην κατηγορία που ευθύνεται για την χρεοκοπία. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μπροστά σε μια μεγάλη πραγματικότητα.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Πρέπει να φύγουμε από την 7ετή σκληρή επιτροπεία των μνημονίων. Να καταφέρουμε με μεταρρυθμίσεις και ισορροπία στο μείγμα πολιτικής να προχωρήσουμε στην απόδοση της ελληνικής οικονομίας για να ολοκληρώσουμε τον αυγουστο του 2018 με επιτυχία το πρόγραμμα.

Έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε όλα αυτά τα κακώς κείμενα…δημιουργούμε και ένα δημοσιονομικό περιθώριο που καταγράφεται και θα μας δώσει τη δυνατότητα από το 2019 και μετά να προβούμε σε διορθώσεις, να ελαφρύνουμε όσους έχουν πληγεί.

“το χρέος δεν μπορεί να περιμένει”

“Είχαμε μια πολύ θετική απόφαση τον Ιούνη. Το εκτίμησαν οι επενδυτές. Είχαμε έναν αλγόριθμο που κλειδώνει την προοπτική βιωσιμότητας του χρέους. Δεν αντιμετωπίζουμε το χρέος ως το κλάσμα..αλλά ως τη δυνατότητα της ελληνικής οικονομίας να αποπληρώνει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες.

Είναι ορισμένα πράγματα που δεν μπορούν να περιμένουν. Χαίρομαι που στο θέμα του χρέους και στην ανάγκη περαιτέρω ποσοτικοποίησης χαίρομαι που βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα”.

“Δεν έχω τη φιλοδοξία να αντιγράψω κανέναν”

“Το άρθρο αυτό δημιούργησε πολύ μεγάλο θόρυβο. Δέχτηκα επιθέσεις, μάλλον κάτι σημαντικό θα έγραψα που ενόχλησε τόσους πολλούς. Αυτό που ενόχλησε ήταν η παράγραφος με την ομοιότητα για την πολιτική αλλαγή το 81 και από το 2015 και μετά.Είναι ένα κατεστημένο διαπλοκής.

Ο συστημικός φόβος απέναντι σε κάποια προτάγματα. Εμείς πιστεύουμε και δίνουμε μάχη. Αν εγώ έχω μιά φιλοδοξία δεν είναι να αντιγράψω κανέναν, αλλά να καταφέρω να είναι αυτή η κυβέρνηση που θα έχει βγάλει τη χώρα από μια περιπέτεια που άλλοι την έβαλαν. Να θέτουμε τις βάσεις ενός νέου παραγωγικού μοντέλου. Αυτή είναι η φιλοδοξία μου για αυτή μάχομαι.

“Προσπαθούμε να επιλύσουμε και προβλήματα συντονισμού”

Προσπαθούμε να επιλύσουμε και προβλήματα συντονισμού αλλά η προσπάθεια που καταβάλλουμε είναι μια προσπάθεια που αποδίδει.

Γι αυτό θα συγκαλέσω άμεσα το υπουργικό συμβουλιο. Η κυβέρνηση θα κινηθεί ταχύτατα και θα πάρουμε αποφάσεις για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομοτερο δυνατό. Ο χρόνος είναι μέρος της στρατηγικής μας. Πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης να έρθουν με καλή πίστη”.

“δεν μπορούμε το ΔΝΤ να έχει το ένα πόδι μέσα στο πρόγραμμα και το άλλο έξω”

«Εμείς στο βαθμό που είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε μια συμφωνία που είναι μπροστά μας θα τρέξουμε γρήγορα. Αναμένουμε ότι όλες οι πλευρές καλή τη πίστη θα έρθουν.

Μπορούμε να ζήσουμε και με το ΔΝΤ στο βαθμό που τηρεί τα συμφωνημένα, μπορούμενα να ζήσουμε και χωρίς την παρουσία του.

Αυτό που δεν μπορούμε είναι το να έχει το ένα πόδι μέσα στο πρόγραμμα και το άλλο έξω από το πρόγραμμα. Η ελληνική κυβέρνηση έχει άποψη, θέση, συμμαχίες»

«ο εργαζόμενος βασικός κρίκος της παραγωγικής αλυσίδας»

«Αν ήταν έτσι δεν είχαν υλοποιηθεί τόσες επενδύσεις αυτό το διάστημα. Έρχονται ως φίλοι της επιχειρηματικότητας αυτοί που έγιναν σήμα αποεπένδυσης…να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα.

Η κυβέρνηση αυτή είναι φιλική προς την επιχειρηματικότητα, την υγιή επιχειρηματικότητα. Υπάρχει καθυστέρηση στην έκδοση των δικαστικών αποφάσεων. Εκεί όπου υπάρχει μια διαφορά είναι ότι εμείς θέλουμε τις επενδύσεις, αλλά θέλουμε να προστατεύσουμε τις εργασιακές σχέσεις και το περιβάλλον.

Εμείς πιστεύουμε ότι ο εργαζόμενος είναι βασικός κρίκος της παραγωγικής αλυσίδας. Απέναντι στην Ελλάδα της φούσκας, της απατεωνιας, της λαμογιάς».

«Πολλές φορές είχαμε την εντύπωση ότι δεν θα υπάρχουν αντιρρήσεις στη διαπραγμάτευσης»

«Η κυβέρνηση αυτή δε λειτουργεί υπό κανονικές συνθήκες. Οι αποφάσεις πρέπει να συμφωνούνται σε ένα πλαίσιο επιτροπείας με τους εταίρους.

Δεν είναι έυκολο να κριθεί μια κυβέρνηση υπό αυτές τις συνθήκες. Πολλές φορές είχαμε την εντύπωση ότι θα ολοκληρώσουμε πιο γρήγορα, πολλές φορές είχαμε την εντύπωση ότι δεν θα υπάρχει αντίρρηση. Είναι μια πραγματικότητα την οποία ζούμε.

Έχουν γίνει αστοχίες, έχουν γίνει λάθη, αλλά έχουμε καταφέρει παρα πολλά πράγματα. Έχουμε μπροστά μας την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης αλλά και τη συζήτηση για το πως θα οργανώσουμε το μέλλον.

Πολύ μεγάλη συζήτηση έχει γίνει για τις συντάξεις για τους συνταξιούχους και δεν είναι καθόλυ ευχάριστη η θέση μας, αλλά ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τη νέα γενιά. Να μιλήσουμε για τη νεανική επιχειρηματικότητα. Να οικοδομήσουμε την επόμενη μέρα»

«εκλογές θα γίνουν το Φθινόπωρο του 2019»

«Εμείς δεν ήρθαμε εδώ για να αποδράσουμε. Ήρθαμε να υπερασπιστούμε τα δικαιωματα του (σς λαού) και δεν είχαμε μπει στη διαδιακασία να πιούμε αυτό το πικρό ποτήρι. Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα, εμπιστοσύνη και η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος .

Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της θητείας το φθινόπωρο του 2019. Αυτή τη φορά έχουμε περισσότερες δυνατότητας για να αμυνθούμε. Δεν θα κριθεί η ελληνική κυβέρνηση.

Έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων μας και νομίζω ότι έτσι θα πορευτούμε και είμαι αισιόδοξος ότι η τρίτη αξιολογηση θα κλείσει στην ώρα της και του χρόνου η Ελλάδα θα βρίσκεται σε ένα νέο πλαίσιο».

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.