Πόσο πιθανό είναι να συμβεί η απιστία δεύτερη φορά;

September 10, 2017Στο παρελθόν οι επιστήμονες έχουν προσπαθήσει πολλές φορές να ανακαλύψουν παράγοντες που «προβλέπουν» ποιοι άντρες και ποιες γυναίκες είναι πιο πιθανό να απατήσουν στη σχέση τους –για παράδειγμα, ορισ…


Στο παρελθόν οι επιστήμονες έχουν προσπαθήσει πολλές φορές να ανακαλύψουν παράγοντες που «προβλέπουν» ποιοι άντρες και ποιες γυναίκες είναι πιο πιθανό να απατήσουν στη σχέση τους –για παράδειγμα, ορισμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας συνδέονται με αυξημένες πιθανότητες απιστίας–, ποτέ όμως μέχρι σήμερα δεν είχε μελετηθεί η απιστία σε προηγούμενη σχέση ως παράγοντας πρόβλεψης της απιστίας σε μια επόμενη.

Για τον σκοπό αυτόν, επιστήμονες από τις ΗΠΑ ζήτησαν από 484 άτομα (68% γυναίκες) να απαντήσουν ερωτήσεις σχετικά με τις δύο τελευταίες σχέσεις τους. Από όλους τους συμμετέχοντες, το 44% παραδέχτηκε ότι είχε κάνει κάποια στιγμή σeξ με τρίτο πρόσωπο στην τρέχουσα σχέση του. Επίσης, το 30% δήλωσε ότι γνωρίζει πως ο σύντροφός τους έχει κάνει σeξ εκτός της σχέσης.

Όσοι από τους συμμετέχοντες είχαν απατήσει στην πρώτη τους σχέση φάνηκε πως ήταν τρεις φορές πιο πιθανό να απατήσουν και στη δεύτερη σε σύγκριση με όσους είχαν παραμείνει πιστοί, ενώ όσοι είχαν απατηθεί στην πρώτη τους σχέση ήταν δύο φορές πιο πιθανό να πέσουν και πάλι «θύματα» απιστίας στη δεύτερη.

Δεν παρατηρήθηκαν σημαντικές διαφορές στις πιθανότητες απιστίας ανάλογα με το φύλο ή ανάλογα με το αν οι συμμετέχοντες ήταν παντρεμένοι.

Έτσι, η απιστία σε προηγούμενη σχέση μάλλον αποτελεί «παράγοντα κινδύνου» για την… κατά συρροή απιστία, γράφουν οι ερευνητές στη μελέτη τους, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior.

Πηγή: onmed.gr

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.