Πύρινα μέτωπα σε Έβρο και Ροδόπη – Μεγάλες καταστροφές από τη φωτιά στην Κίρκη

August 24, 2023


Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών στον Έβρο και στη Ροδόπη, όπου από το μεσημέρι έχει πέσει το περισσότερο βάρος των δυνάμεων κατάσβεσης, παράλληλα με τις εναέριες ρίψεις και τις επίγειες προσπάθειες στο μέτωπο του δάσους της Δαδιάς.Λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ ειδοποιήθηκαν να αναχωρήσουν οι κάτοικοι από τα χωριά Χαμηλή, Βέλκιο και Μεστή Ροδόπης. Η φωτιά στον Έβρο καίει τμήματα …


Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών στον Έβρο και στη Ροδόπη, όπου από το μεσημέρι έχει πέσει το περισσότερο βάρος των δυνάμεων κατάσβεσης, παράλληλα με τις εναέριες ρίψεις και τις επίγειες προσπάθειες στο μέτωπο του δάσους της Δαδιάς.

Λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ ειδοποιήθηκαν να αναχωρήσουν οι κάτοικοι από τα χωριά Χαμηλή, Βέλκιο και Μεστή Ροδόπης. Η φωτιά στον Έβρο καίει τμήματα δάσους στο ύψος της Συκορραχης στα όρια με τη Ροδόπη και από την άλλη πλευρά, μετά την Αλεξανδρούπολη, στον ορεινό όγκο της Δαδιάς.

Οκτώ χιλιόμετρα πριν από τη Συκορράχη, το τελευταίο προσβάσιμο χωριό, χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα και χωρίς κατοίκους τα τελευταία εικοσιτετράωρα, η Κίρκη, έζησε μια κόλαση φωτιάς χθες, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα, αφού είχε εγκαίρως εκκενωθεί.

Στα εικοσιπέντε χιλιόμετρα της διαδρομής από τη διασταύρωση της με την Εγνατία οδό, αντιδιαμετρικά της εισόδου για την Παλαγία, είναι αποκαλυπτικά για το τι ακριβώς είδους πυρκαγιά αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες και οι άνθρωποι της πολιτικής προστασίας.

Η εικόνα που συναντήσαμε δείχνει τις πολλές κατευθύνσεις στην οποία κινήθηκε και ξανακινηθηκε η φωτιά δημιουργώντας ένα αξιοπερίεργο μωσαϊκό , από τη μια ολοσχερώς καμμένα και από την άλλη …εντελώς άθικτα σπίτια, δέντρα, υποδομές.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.