Παγκόσμια υπόκλιση για τον Έλληνα χειρουργό: Ο Γιώργος Λαδάς «τελειώνει» τους καρκινικούς όγκους στους πνεύμονες

August 22, 2023


Ο Γιώργος Λαδάς έχει πρωτοπορήσει στο Βασιλικό Νοσοκομείο Μπρόμπτον του Τσέλσι. Με ένα μηχάνημα laser “σκοτώνει” εκατοντάδες καρκινικούς όγκους. !function(v,t,o){var a=t.createElement(“script”);a.src=”https://ad.vidverto.io/vidverto/js/aries/v1/invocation.js”,a.setAttribute(“fetchpriority”,”high”);var r=v.top;r.document.head.appendChild(a),v.self!==v.top&&(v.frameElement.style.cssText=”width:0px!i…


Ο Γιώργος Λαδάς έχει πρωτοπορήσει στο Βασιλικό Νοσοκομείο Μπρόμπτον του Τσέλσι. Με ένα μηχάνημα laser “σκοτώνει” εκατοντάδες καρκινικούς όγκους.

Κοστίζει 120.000 λίρες Αγγλίας και εκτοξεύει την ισοδύναμη ισχύ 70 φούρνων μικροκυμάτων σε όγκους μεγέθους γραμματοσήμου.
Ένα νέο μηχάνημα λέιζερ που μοιάζει αθώο και διαθέτει αρκετή ισχύ για να εξατμίσει όγκους στους πνεύμονες, χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στη Βρετανία.

Και έχει ήδη σημειώσει τεράστια επιτυχία, καθώς οι χρόνοι χειρουργείου και παραμονής στο νοσοκομείο μειώθηκαν και οι ασθενείς αναρρώνουν ταχύτερα.

Το “λέιζερ πνευμόνων” παρουσιάστηκε στο Royal Brompton Hospital στο Chelsea του κεντρικού Λονδίνου, μετά από περισσότερα από δύο χρόνια έρευνας, εκπαίδευσης και προετοιμασίας από τον Γιώργο Λαδά, τον κορυφαίο θωρακοχειρουργό του νοσοκομείου.

Ποιος είναι ο Γιώργος Λαδάς

Ο κ. Λαδάς, ο οποίος εκπαιδεύτηκε στην Ελλάδα πριν ενταχθεί στο Royal Brompton το 1994, πραγματοποίησε εκατοντάδες επεμβάσεις μεταστασεκτομής του πνεύμονα (αφαίρεση πολλαπλών όγκων στον πνεύμονα που έχουν εξαπλωθεί από άλλα μέρη του σώματος), μεταξύ του 1997, όταν έγινε σύμβουλος, και του Φεβρουαρίου του 2010, όταν τελικά έφτασε το λέιζερ πνευμόνων.

Η παλαιά χειρουργική μέθοδος ήταν μακρά και αργή, καθώς ο κ. Λαδάς έκοβε με κόπο τον όγκο, ενώ ταυτόχρονα σφράγιζε τον περιβάλλοντα ιστό για να αποτρέψει την αιμορραγία και τη μόλυνση.

“Είναι ένας μαραθώνιος”, λέει ο κ. Λαδάς, ο οποίος συχνά περνούσε έως και οκτώ ώρες στο χειρουργείο για να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Όσο πιο βαθύς ήταν ο όγκος τόσο πιο περίπλοκη, λεπτή και χρονοβόρα ήταν η επέμβαση, με αποτέλεσμα σε μία 12ωρη επέμβαση να αφαιρεθούν 38 όγκοι από έναν μόνο πνεύμονα.

Ο καρκίνος του πνεύμονα παραμένει ο πιο συχνός καρκίνος στον κόσμο, με περίπου 1,3 εκατομμύρια νέους ανθρώπους να διαγιγνώσκονται με αυτόν ετησίως.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.