Σε κίνδυνο και η συγγραφέας του Harry Potter μετά την επίθεση στον Σαλμάν Ρουσντί – Η ανησυχητική ανάρτησή της

August 14, 2022


Tόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό τα άτομα, που κινδυνεύουν από άλογη βία πληθαίνουν, καθώς μετά το έγκλημα στην Άρτα, που έχει σοκάρει το πανελλήνιο, το μαχαίρωμα του Σαλμάν Ρουσντί φαίνεται να …


Tόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό τα άτομα, που κινδυνεύουν από άλογη βία πληθαίνουν, καθώς μετά το έγκλημα στην Άρτα, που έχει σοκάρει το πανελλήνιο, το μαχαίρωμα του Σαλμάν Ρουσντί φαίνεται να μην σταματάει εκεί.

Πρόκειται για τον 24χρονο Χάντι Ματάρ από το Φέιρβιου του Νιου Τζέρσει, ο οποίος δήλωνε υπέρ του σιιτικού εξτρεμισμού αλλά και υπέρ των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, όπως μετέδωσε το NBC στη Νέα Υόρκη. Το ίδιο πρόσωπο λοιπόν, απειλεί και τον J.K Rowling, η οποία θέλησε με ένα tweet να υπερασπιστεί τον συνάδελφό της.

Η επίθεση που δέχτηκε η J.K Rowling λόγω του Σαλμάν Ρουσντί

«Μην ανησυχείς θα είσαι η επόμενη».

Επίθεση - Σαλμάν Ρουσντί

Το χρονικό της επίθεσης στον Σαλμάν Ρουσντί

Μετά το απίστευτο συμβάν με εκρηκτικά στο Εφετείο, στιγμές τρόμου εκτυλίχθηκαν σε ομιλία στη Νέα Υόρκη, όταν ο Ινδός συγγραφέας Σαλμάν Ρουσντί, ένας από τους πιο φανατικούς ισλαμιστές, και όχι τόσο συμπαθητική φιγούρα στον κόσμο, δέχτηκε επίθεση με μαχαιριές από άνδρα ο οποίος τον μαχαίρωσε.

Πιο συγκεκριμένα, ο 75χρονος συγγραφέας των «Σατανικών Στίχων», ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει σε εκδήλωση όταν δέχθηκε αιφνιδιαστική επίθεση

O άγνωστος, ανέβηκε αιφνιδιαστικά στη σκηνή όπου ο Ρουσντί και άρχισε να χτυπά τον 75χρονο συγγραφέα, ο οποίος σωριάστηκε στο έδαφος. Ο δράστης ακινητοποιήθηκε αρχικά από όσους βρίσκονταν εκεί και στην συνέχεια συνελήφθη. Η κατάσταση της υγείας του συγγραφέα προς το παρόν είναι άγνωστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το newsit.gr Δέχεται απειλές για την ζωή του από το 1988 για το 4ο βιβλίο που είχε γράψει με αποτέλεσμα τότε να ξεσπάσουν διαδηλώσεις με δεκάδες νεκρούς ειδικά στο Πακιστάν το οποίο απαγόρευσε όπως και άλλες χώρες τους «Σατανικούς Στίχους» και μάλιστα το Ιράν εξέδωσε φετφά με εντολή του Αγιατολάχ Χομεϊνί το 1989.

Ο Χομεϊνί είχε ζητήσει το κεφάλι του Ρουσντί και των εκδοτών του βιβλίου και καλούσε τους μουσουλμάνους σε όσους τον εντοπίζουν να τον σκοτώσουν αν δεν μπορούσαν οι ίδιοι. Ο Ινδός στην καταγωγή συγγραφέας αναγκάστηκε να κρύβεται επί 9 ολόκληρα χρόνια αφού το βιβλίο του είχε θεωρηθεί βλάσφημο.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Έγκλημα Άρτα: Είχε επιχειρήσει να κάνει και άλλον φόνο ο 29χρονος – Σοκάρει η πρώην γυναίκα του

«Ήταν η πιο δύσκολη μέρα της ζωής μου» – Σοκάρει γνωστή ηθοποιός για τον θάνατο του Πάνου Νάτση

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.