Τήνος: Τρεις λόγοι για διακοπές στο νησί της Μεγαλόχαρης

August 13, 2023


Newsbomb
Μπορεί μέχρι πριν λίγα χρόνια η Τήνος να θεωρούνταν η προμετωπίδα του θρησκευτικού τουρισμού της χώρας, συγκεντρώνοντας ορθόδοξους, και όχι μόνο, από κάθε σημείο της Γης. Ωστόσο, πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει, καθώς μπορεί η θρησκευτική ατμόσφαιρα του νησιού να είναι διάχυτη κυρίως στη Χώρα αλλά και σε αρκετά από τα χωριά του νησιού, υπάρχουν όμως ακόμη αρκετές ομορφιές που… δεν …


Μπορεί μέχρι πριν λίγα χρόνια η Τήνος να θεωρούνταν η προμετωπίδα του θρησκευτικού τουρισμού της χώρας, συγκεντρώνοντας ορθόδοξους, και όχι μόνο, από κάθε σημείο της Γης. Ωστόσο, πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει, καθώς μπορεί η θρησκευτική ατμόσφαιρα του νησιού να είναι διάχυτη κυρίως στη Χώρα αλλά και σε αρκετά από τα χωριά του νησιού, υπάρχουν όμως ακόμη αρκετές ομορφιές που… δεν έρχονται «σε δεύτερη μοίρα».

Γι’ αυτό άλλωστε, τα τελευταία χρόνια, η Τήνος κατέχει σημαντική θέση στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα φυσικά, και μάλιστα όχι μόνο μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο, αλλά και κατά τη διάρκεια των off-season περιόδων.

Αν λοιπόν, θέλετε και εσείς να επισκεφτείτε αυτόν τον μοναδικό «παράδεισο», συνεχίστε να διαβάζετε και θα ανακαλύψετε ευθύς αμέσως τους λόγους, που η Τήνος αποτελεί «Νο1» προορισμό στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών.

#1 Η πρόσβαση στο νησί

Ειδικά το φετινό καλοκαίρι, που οι τιμές των ακτοπλοϊκών έχουν σημειώσει σημαντικές αυξήσεις, η Τήνος αποτελεί ιδανική επιλογή. Μάλιστα, μπορούμε να επιλέξουμε να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας, είτε από τον Πειραιά, όπου θα φτάσουμε μέσα σε 4 ώρες και 30 λεπτά, είτε από το λιμάνι της Ραφήνας, από όπου η διάρκεια του ταξιδιού θα είναι 3,5 ώρες. Έξτρα tip για εσάς που είστε ένα «βήμα» πριν κλείσετε τα ακτοπλοϊκά σας, είναι να φροντίσετε για τη διάθεση οχήματος στο νησί, αφού οι αποστάσεις είναι μεγάλες και τα μέρη που αξίζει να δείτε πολλά.

#2 Ιδανικός προορισμός για village-hopping

Αυθεντικά, γεμάτα φως και χρώμα, τα χωριά της Τήνου θα μας μυήσουν στις… αληθινές Κυκλάδες, αποτελώντας τον πιο ιδανικό προορισμό για village-hopping. Από τον Φαλατάδο, το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό της Τήνου που είναι γνωστό για τη ρακή και τα εξαιρετικά κρασιά του, τον Βώλακα που ισορροπεί περίτεχνα μεταξύ θρύλου και πραγματικότητας, μέχρι τον Πύργο, το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές χωριό της Τήνου που διατηρεί αναλλοίωτη την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική του και τα Υστέρνια που προσφέρουν πανοραμική θέα στο Αιγαίο και τα γύρω νησιά, το village-hopping θα γίνει η αγαπημένη μας συνήθεια, όσο ανακαλύπτουμε το «θαύμα» των Κυκλάδων.

#3 Οι παραλίες του νησιού

Η αλήθεια είναι πως το νησί διαθέτει πάνω από σαράντα παραλίες, η πλειοψηφία των οποίων είναι αμμουδερές. Συγκεκριμένα, οι παραλίες που μπορούμε να απολαύσουμε ατελείωτες βουτιές στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, είναι η Παχιά Άμμος, μια από τις ωραιότερες του νησιού, αφού μπροστά στον επισκέπτη της θα αποκαλυφθεί ένα παραδεισένιο τοπίο, όπως είναι και τα Κιόνια με τον υπέροχο αρχαίο Ναό του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης κοντά τους. Η πιο ήσυχη Λιβάδα και οι υπέροχα αμμουδερές και απόμερες Απηγανιά και Αγία Θάλασσα, όπως και η αμμουδερή Ροχάρη κοντά στον Πάνορμο που είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσουν, χάρη στα διάφανα νερά τους.

Διαβάστε επίσης

Τρία παραδεισένια νησιά που προσφέρουν ξεκούραστες διακοπές

Εύβοια: Πέντε μαγευτικές παραλίες για δροσερές βουτιές κοντά στην Αθήνα

Αλόννησος: Διακοπές στον κορυφαίο καταδυτικό προορισμό του κόσμου

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.