Θανάσης Μήνας – Ο πρώτος Έλληνας που τόλμησε να γράψει βιβλίο για τον Τhomas Pynchon

August 12, 2023


Ο Τhomas Pynchon είναι ένας συγγραφέας μυστήριο, στην κυριολεξία. Κανείς δεν ξέρει ποιος είναι στην πραγματικότητα ή πως μοιάζει. Δεν έχει δημοσιευτεί ποτέ κάποια φωτογραφία του στα μέσα.
  Στην Ελλάδα επίσης υπάρχει ένα πυρήνας ανθρώπων οι οποίοι «λιώνουν» με τα βιβλία του Pynchon, χειμώνα καλοκαίρι, κι ένας από αυτούς είναι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, ραδιοφωνικός παραγωγός και άν…


Ο Τhomas Pynchon είναι ένας συγγραφέας μυστήριο, στην κυριολεξία. Κανείς δεν ξέρει ποιος είναι στην πραγματικότητα ή πως μοιάζει. Δεν έχει δημοσιευτεί ποτέ κάποια φωτογραφία του στα μέσα.

 

  • Κι όμως τα βιβλία του έχουν αποκτήσει μια καλτ υπόσταση κι ένα φανατικό κοινό που τον «ακολουθεί» πιστά όλα αυτά τα χρόνια.

 

Στην Ελλάδα επίσης υπάρχει ένα πυρήνας ανθρώπων οι οποίοι «λιώνουν» με τα βιβλία του Pynchon, χειμώνα καλοκαίρι, κι ένας από αυτούς είναι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, ραδιοφωνικός παραγωγός και άνθρωπος των γραμμάτων, Θανάσης Μήνας.

  • «Το μεταμοντέρνο βασίζεται στο γεγονός ότι μπορεί να συνδυάσει ετερόκλητα στοιχεία και διαφορετικές παραδόσεις και πηγές στη λογοτεχνία, το θέμα είναι τελικά πως το χειρίζεται ο ίδιος συγγραφέας». Μία εκδοτική ενέργεια από τις εκδόσεις Πόλις η οποία είναι πρωτοφανής στην Ελλάδα μιας και δεν έχει κυκλοφορήσει ξανά κάποια επίσημη μελέτη για το έργο του Αμερικανού συγγραφέα.Κατά μία έννοια είναι ένα εκδοτικό τόλμημα όπως επίσης κι ένας συγγραφικός άθλος από τον Θανάση Μήνα, μιας και στην Ελλάδα δεν υπάρχει παρόμοιο βιβλίο.

Ο Θανάσης Μήνας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε δημοσιογραφία. Παρουσιάζει εκπομπές στο ραδιόφωνο και αρθρογραφεί κυρίως για θέματα σχετικά με τη μουσική και το βιβλίο.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.