Μαρία Εκμεκτσίογλου: Πως πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει την Κωνσταντινούπολη – Το νέο της βήμα

August 4, 2023


Η γνωστή σεφ Μαρία Εκμετσίογλου σε μία πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό GALA, μίλησε αναφορικά με την απόφαση, που πήρε μετά από 25 ολόκληρα χρόνια να εγκαταλείψει την Κωνσταντινούπολη και να ξεκινήσει κάτι καινούριο σε ένα νησάκι απέναντι από εκεί, αλλά και για το πόσο δυνατή είναι σαν άνθρωπος (δείτε εδώ τι δήλωσε η Εκμεκτσίογλου για τον σεισμό στην Τουρκία). Στην αρχή της συνέντ…


Η γνωστή σεφ Μαρία Εκμετσίογλου σε μία πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό GALA, μίλησε αναφορικά με την απόφαση, που πήρε μετά από 25 ολόκληρα χρόνια να εγκαταλείψει την Κωνσταντινούπολη και να ξεκινήσει κάτι καινούριο σε ένα νησάκι απέναντι από εκεί, αλλά και για το πόσο δυνατή είναι σαν άνθρωπος (δείτε εδώ τι δήλωσε η Εκμεκτσίογλου για τον σεισμό στην Τουρκία).


Τι δήλωσε η Μαρία Εκμετσίογλου

Στην αρχή της συνέντευξης στο GALA, αναφέρθηκε στην απόφαση που πήρε να φύγει από την Πόλη, μετά από τόσα επιτυχημένα εστιατόρια που είχε εκεί, λέγοντας ότι: «Ήταν κάρμα. Ήθελα ένα ησυχαστήριο, διότι τα τελευταία 25 χρόνια της ζωής μου πέρασαν πολύ έντονα. Με όμορφες, αλλά και δύσκολες στιγμές. Με ένα διαζύγιο και θανάτους. Για μένα η επιτυχία, και μάλιστα μεγάλη, ήρθε με τα εστιατόρια. Είχα ανάγκη όμως εκτός από την επαγγελματική επιτυχία και την προσωπική ευτυχία. Μέχρι τότε μόνο έδινα στους άλλους. Ήθελα να κάνω ευτυχισμένους τους γύρω μου. Δεν καταλάβαινε κανείς τι περνάω. Κάποια στιγμή φέτος τον χειμώνα, δύο θάνατοι αγαπημένων μου προσώπων με ταρακούνησαν συθέμελα κι έγιναν η αφορμή για να πω.. ”Μαρία, είναι πλέον καιρός να δώσεις αγάπη στον εαυτό σου”».

Σχετικά με το ίδιο θέμα συμπλήρωσε ότι: «Αποφάσισα να πάω σε έναν τόπο όπου θα ξυπνάω με το θρόισμα των φύλλων από τα δέντρα, κάτω από τη σκιά ενός βουνού και με τον ήχο των κυμάτων που σκάνε πάνω στα βράχια. Έτσι πήρα την απόφαση να μεταφέρω το εστιατόριό μου στην περιοχή του Φετιγιέ, το οποίο αγάπησα όταν το επισκεφθήκαμε πριν από 15 χρόνια με σκάφος και αράξαμε στα νερά του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι μια παρθένα περιοχή, που μου δίνει ενέργεια. Αποφάσισα να στήσω το εστιατόριό μου σε ένα νησάκι απέναντι, που δεν έχει ούτε δρόμο. Μόνο μονοπάτια. Ήρθα εδώ, στη μύτη του νησιού, μαζί με τον γιο μου τον Πασχάλη, που αγάπησε επίσης πολύ το μέρος».

Μαρία Εκμεκτσίογλου
Πηγή: NDP

Στην συνέχεια, ρωτήθηκε αν πιστεύει στο κάρμα, και η σεφ απάντησε ότι: «Πιστεύω πολύ στον Θεό και πάντα στις αποφάσεις μου με έχει οδηγήσει αυτή η ανώτερη δύναμη. Όποιο βήμα κι αν έκανα στη ζωή μου στέφθηκε με επιτυχία. Κι αυτό οφείλεται πρωτίστως στην πίστη μου σε εκείνον και στη συνέχεια στη δύναμη που έχω μέσα μου ότι μπορώ να καταφέρω ακόμη και τα ακατόρθωτα. Θεωρώ λοιπόν ότι ήταν καρμικό να έρθω σε αυτό το νησί που πριν από κάποια χρόνια δεν ήξερα καν ότι υπάρχει. Αυτός ο τόπος με κάλεσε. Όταν ήρθα σε αυτή τη ”μύτη” του νησιού, έμοιαζε εγκαταλειμμένος. Τα ελαιόδεντρα ήταν νεκρά και μέσα σε αυτά τα δυόμισι χρόνια τα ζωντάνεψα. Τα αγκάλιασα, τους μίλησα, τους έβαλα μουσική. Έχω συκιές, μουριές, κορομηλιές. Έχω κάνει μποστάνια με ντοματιές, αγγουριές, μελιτζάνες, πιπεριές. Έχω φυτέψει ακόμη και καρπούζια».

Τέλος, η Μαρία Εκμετσίογλου, απάντησε στο GALA, αναφορικά με το ότι έχει υπάρξει μαχήτρια τόσο στην προσωπική της ζωή, όσο και στην επαγγελματική της πορεία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Έχω ένα ”πιστεύω”, η ζωή δεν θα με πάρει ποτέ κάτω από τα πόδια της. Πολλές φορές λέω στους μάγειρές μου που φοβούνται μην τους χαλάσει το ζυμάρι: ”Εσύ είσαι το αφεντικό του. Δεν θα φοβάσαι εσύ το ζυμάρι. Το ζυμάρι θα φοβάται εσένα”».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Σεισμός Τουρκία: «Αναζητώ συνεργάτες μου, δε μπορώ να…» – Ανατριχιάζει η έκκληση της Μαρίας Εκμεκτσίογλου

Ανακοίνωσε ότι χωρίζει και ο πατέρας της την απείλησε με αυτοκτονία – “Σάλος” με αγαπημένο πρόσωπο της ελληνικής σόουμπιζ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.