«Γι’ αυτό δεν μου κάνουν προτάσεις» – “Απασφάλισε” ο Δημήτρης Πιατάς για τον λόγο που απέχει από την τηλεόραση

August 2, 2022


Ο Δημήτρης Πιατάς, ο οποίος έχει αποδείξει πολλές φορές πως δεν μασάει τα λόγια του, παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στην εφημερίδα Real και μίλησε για την εποχή στην οποία ζούμε, εξηγώντας πως θα προτ…


Ο Δημήτρης Πιατάς, ο οποίος έχει αποδείξει πολλές φορές πως δεν μασάει τα λόγια του, παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στην εφημερίδα Real και μίλησε για την εποχή στην οποία ζούμε, εξηγώντας πως θα προτιμούσε να βρισκόταν σε κάποια άλλη στιγμή της ιστορίας.

Όσον αφορά την τηλεόραση, τόνισε πως παρακολουθεί όλες τις προσπάθειες που γίνονται το τελευταίο διάστημα και τις θεωρεί ενδιαφπέρουσες, όμως υποστηρίζει πως υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που δεν προτείνουν και στον ίδιο κάποια συνεργασία.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Πιατά

«Δύσκολη και αποπνικτική εποχή. Θα προτιμούσα να ζω σε μια άλλη εποχή. Δεν θα ήταν άσχημα να ζούσα στην Αναγέννηση ή στην εποχή του Αριστοφάνη.

Η σημερινή εποχή δεν έχει τίποτα ενδιαφέρον, δεν υπάρχει ραντεβού με την Ιστορία. Αισθάνομαι ότι αυτό που έλεγα σε μια παράσταση στο Ελεύθερο Θέατρο ταιριάζει απόλυτα: “Δεν έχουμε ραντεβού με την Ιστορία, αλλά με την υστερία”. Δεν θα αφήσει κανένα πολιτιστικό αποτύπωμα.

Υπάρχει τεράστια κρίση γιατί η εποχή μας είναι Μεσαίωνας. Το ασήμαντο είναι σημαίνον και αυτό έχει περάσει στα πάντα. Όμως επειδή είναι ασήμαντο, έχει ημερομηνία λήξης σαν τα τρόφιμα. Μετά την ημερομηνία λήξης υπάρχει επικινδυνότητα», είπε αρχικά.

Δημήτρης Πιατάς

Και συμπλήρωσε: «Παρακολουθώ και μου αρέσει η τηλεόραση. Ειδικά τον τελευταίο καιρό γίνονται ωραίες δουλειές όμως οι σχέσεις είναι αμφίδρομες και πιθανώς οι άνθρωποι να πιστεύουν πως δεν θα εισπράξουν από εμένα, γι’ αυτό και δεν μου κάνουν προτάσεις.

Είμαι μαχόμενος στο θέατρο και αυτό μου το ανταποδίδει τα θέατρο. Δεν συμβαίνει το ίδιο και με την τηλεόραση, αλλά δεν μπορώ να πω πως συμβαίνει το ίδιο και με τον κινηματογράφο. Χαίρομαι που πρόλαβα να κάνω δυο-τρεις ταινίες και μέχρι εκεί».

«Όποιον τον ενδιαφέρει η κρεβατοκάμαρα…»

Στο Πρωινό και την Πολυξένη Καραμίχα παραχώρησε συνέντευξη ο Δημήτρης Πιατάς, η οποία προβλήθηκε την Πέμπτη 7/7. Ο γνωστός ηθοποιός απάντησε για τον Πέτρο Φιλιππίδη, αλλά και για τη δήλωση του Αλέξη Κούγια, που είπε ότι το θέατρο είναι ένα μεγάλο κρεβάτι.

«Ο κύριος Φιλιππίδης έχει ήδη τιμωρηθεί στη συνείδηση του χώρου μας. Η οποιαδήποτε καταδίκη ή μη καταδίκη είναι τυπικό και για μένα το ηθικό είναι πιο ισχυρό. Ο Πέτρος περνάει ιατρικό πρόβλημα που είναι πολύ σοβαρό. Η υγεία είναι το αιτούμενο για τους πάντες», είπε αρχικά ο Δημήτρης Πιατάς.

Ο Δημήτρης Πιατάς είπε στη συνέχεια: «Εξυγίανση χρειάζεται η ζωή μας και όχι το θέατρο. Ο χώρος της δικηγορίας δε φέρει και σημαντικά εύσημα ηθικής ή ποιότητας. Το θέατρο διεκδίκησε την αυτοκάθαρση. Μη νομίζετε ότι είμαι ευτυχής που φίλοι μου και αγαπημένα πρόσωπα υφίστανται αυτού του είδους τη βία. Είμαι πολύ μακριά από αυτού του είδους την καθημερινότητα».

Κλείνοντας, ο Δημήτρης Πιατάς ανέφερε: «Στο θέατρο με ενδιαφέρει το σαλόνι. Όποιον τον ενδιαφέρει η κρεβατοκάμαρα, ας πάει».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.