Αναδρομικά: Κλείδωσαν τα ποσά που θα δοθούν ως το Νοέμβριο. Ποιοι θα πάρουν ως 7.800 ευρώ

July 29, 2020


Οριστικά σε όλους τους παλιούς συνταξιούχους (περίπου 2,5 εκατομμύρια) θα δοθούν τα αναδρομικά 11μήνου, έως 7.800 ευρώ, ανεξάρτητα εάν έχουν προσφύγει δικαστικά ή όχι, ενώ η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα «…


Διαβάστε περισσότερα...

Οριστικά σε όλους τους παλιούς συνταξιούχους (περίπου 2,5 εκατομμύρια) θα δοθούν τα αναδρομικά 11μήνου, έως 7.800 ευρώ, ανεξάρτητα εάν έχουν προσφύγει δικαστικά ή όχι, ενώ η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα «κλειδώσει» τον τρόπο και τον χρόνο καταβολής τους.

Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι τα αναδρομικά ποσά θα καταβληθούν από το 2021 σε δόσεις και σε βάθος χρόνου (5-6 χρόνια).

Την ίδια ώρα από Σεπτέμβριο μέχρι Νοέμβριο ξεδιπλώνεται μια σειρά πληρωμών για τους συνταξιούχους.

Θα υπάρξει αύξηση προκαταβολών της προσωρινής σύνταξης για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες, προκαταβολή των εφάπαξ, αύξηση των συντάξεων χηρείας, αύξηση της νέας κύριας σύνταξης, ενώ τον Νοέμβριο θα καταβληθούν τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων 12 μηνών.

Την τελική κυβερνητική απόφαση να δοθούν τα παλιά αναδρομικά στο σύνολο των συνταξιούχων γνωστοποίησε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Θα υλοποιήσουμε τις δικαστικές αποφάσεις. Αυτό είναι τετελεσμένο, και χωρίς να ταλαιπωρούνται οι συνταξιούχοι στα δικαστήρια, άρα η απόφαση θα καλύψει το σύνολο των συνταξιούχων», σημείωσε.

Ο υπουργός εξήγησε ότι οι αποφάσεις για τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα ληφθούν σε δύο επίπεδα:

– Στο δημοσιονομικό
– Στο ταμειακό

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, συμβουλεύει τους συνταξιούχους να μην τρέχουν σε δικηγορικά ή λογιστικά γραφεία.

Ο ίδιος ανέφερε πως «Το ποσό υπολογίζεται στα 3 δισ. ευρώ και θα γίνει ανακοίνωση από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό για τη λύση που θα δοθεί και θα είναι με διάταξη νόμου, που θα περιλαμβάνει το τρόπο για το πώς θα αποδοθούν τα χρήματα στους συνταξιούχους».

Πληρωμές Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου

Παράλληλα, εκτός από τα αναδρομικά των παλιών συνταξιούχων, έρχονται και τα αναδρομικά που απορρέουν από την εφαρμογή του νόμου Βρούτση.

Ειδικότερα:

Αναδρομικά ενός έτους έως 3.024 ευρώ θα λάβουν με τις συντάξεις Νοεμβρίου οι νέοι συνταξιούχοι κατ’ εφαρμογή του νόμου Βρούτση

Οι νέοι συνταξιούχοι, όσοι δηλαδή παίρνουν σύνταξη με 30 και άνω έτη ασφάλισης μετά τις 13 Μαϊου του 2016, θα πάρουν ολόκληρη την αύξηση στην τσέπη, ενώ όσοι έχουν προσωπική διαφορά, θα πάρουν την αύξηση επάνω από το ποσό της προσωπικής τους διαφοράς.

Αναδρομικά έως 6.000 ευρώ έρχονται από τον Οκτώβριο για δεκάδες χιλιάδες εν αναμονή συνταξιούχους που υπέβαλαν αίτηση από 13.05.2016 και δεν έχει βγει η οριστική τους σύνταξη.

Το διαβάσαμε εδώΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.