Αποστολάκης για την 111 ΠΜ: Τα ερωτήματα είναι πολλά και χρήζουν απαντήσεων

July 28, 2023


Ποια είναι τα ερωτήματα που έθεσε ο πρώην υπουργός Άμυνας και επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.«Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης που βρέθηκε η 111 Πτέρυγα Μάχης με τις εκρήξεις στις αποθήκες πυρομαχικών, την εκκένωση του αεροδρομίου και την απομάκρυνση των μαχητικών αεροσκαφών F-16, για προληπτικούς λόγους είναι πολλά και χρήζουν απαντήσεων, για…


Ποια είναι τα ερωτήματα που έθεσε ο πρώην υπουργός Άμυνας και επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης που βρέθηκε η 111 Πτέρυγα Μάχης με τις εκρήξεις στις αποθήκες πυρομαχικών, την εκκένωση του αεροδρομίου και την απομάκρυνση των μαχητικών αεροσκαφών F-16, για προληπτικούς λόγους είναι πολλά και χρήζουν απαντήσεων, για να μάθουμε τι έφταιξε και η κατάσταση είχε αυτή την άσχημη εξέλιξη», τονίζει ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας και επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ θέτει τα εξής ερωτήματα:

«- Γιατί έφτασε η φωτιά στις εγκαταστάσεις της 111 Πτέρυγας Μάχης;

– Αν είχε καθαριστεί ο χώρος, τι ήταν αυτό που πυροδότησε τα πυρομαχικά;

– Ποιο είναι το σχέδιο πυρόσβεσης και γιατί απέτυχε;».

Ο κ. Αποστολάκης αναφέρει ότι «υπάρχουν ευθύνες και αναμένουμε από τον πρωθυπουργό και του υπουργό Εθνικής Άμυνας, να διερευνήσουν εξονυχιστικά και με μεγάλη αυστηρότητα το θέμα και να δώσουν τις αναγκαίες εντολές, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, για να μην ξανασυμβεί ανάλογο περιστατικό σε κρίσιμες για την ασφάλεια της χώρας εγκαταστάσεις». Σημειώνει, τέλος, ότι «έχει τεράστια σημασία για την χώρα μας, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, να μην εκτίθενται μέσα από τέτοια πρωτοφανή γεγονότα».

Διαβάστε επίσης:

Προς καρατόμηση ο διοικητής της 111ΠΜ για τη φωτιά στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο

Φωτιά Βόλος – Παπανικολάου: Τα πιθανά σενάρια και οι κίνδυνοι για την έκρηξη στη Νέα Αγχίαλο

Νέα Αγχίαλος: Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.