Μητσοτάκης από υπ. Συνοχής – Οικογένειας: Δεν υπάρχουν αόρατοι πολίτες, όχι εκπτώσεις στην ισότητα

July 28, 2023


Στο νεοσύστατο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας βρέθηκε την Παρασκευή (28/7) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συναντηθεί με την αρμόδια υπουργό, Σοφία Ζαχαράκη.Όπως είχε σημειώσει ο πρωθυπουργός, πρόκειται για υπουργείο – πυλώνα στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, η οποία θα συνδυαστεί με μια σειρά κινήτρων για την ισορροπία της οικογενειακής και της επαγγ…


Στο νεοσύστατο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας βρέθηκε την Παρασκευή (28/7) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συναντηθεί με την αρμόδια υπουργό, Σοφία Ζαχαράκη.

Όπως είχε σημειώσει ο πρωθυπουργός, πρόκειται για υπουργείο – πυλώνα στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, η οποία θα συνδυαστεί με μια σειρά κινήτρων για την ισορροπία της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων πως «δεν υπάρχουν ”αόρατοι συμπολίτες μας”, στα ζητήματα ισότητας δεν κάνουμε εκπτώσεις».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, η ισότητα αυτή θα επιτευχθεί με ειδικά προγράμματα και διάθεση κονδυλίων για στήριξη στην οικογένεια, αλλά και την προώθηση της ισότητας στην εργασία μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.