Ήταν το μακρινό 1995 όταν η φρεσκοχωρισμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα ενεπλάκη σε μια μυστική συνάντηση με έναν τότε περιζήτητο εργένη.Η συνάντηση θα γινόταν με αφορμή την επίσκεψη της Νταϊάνα στη Νέα Υόρκη. Μέχρι τώρα οι λεπτομέρειες αυτής της συνάντησης δεν είχαν δημοσιοποιηθεί. Ο λόγος για τον John F. Kennedy Jr. η συνάντηση με τον οποίον οργανώθηκε αρχικά με εντολή εκείνου, ο οποίος ήλπιζε να πείσει…
Ήταν το μακρινό 1995 όταν η φρεσκοχωρισμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα ενεπλάκη σε μια μυστική συνάντηση με έναν τότε περιζήτητο εργένη.
Η συνάντηση θα γινόταν με αφορμή την επίσκεψη της Νταϊάνα στη Νέα Υόρκη. Μέχρι τώρα οι λεπτομέρειες αυτής της συνάντησης δεν είχαν δημοσιοποιηθεί.
Ο λόγος για τον John F. Kennedy Jr. η συνάντηση με τον οποίον οργανώθηκε αρχικά με εντολή εκείνου, ο οποίος ήλπιζε να πείσει τη μόλις χωρισμένη Νταϊάνα να εμφανιστεί στο εξώφυλλο του επιδραστικού περιοδικού του, “George”. Ωστόσο, μια νέα βιογραφία που περιγράφει λεπτομερώς τη ζωή του γόνου μίας από τις ισχυρότερες οικογένειας των ΗΠΑ αποκάλυψε τώρα ότι οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους συμφώνησε στη συνάντηση μπορεί να ήταν κάπως… διαφορετικοί.
“Δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ, οπότε αυτό το έκανε αρκετά διασκεδαστικό”, θυμάται ο προσωπικός γραμματέας της Νταϊάνα, Patrick Jephson, στις σελίδες του βιβλίου JFK Jr: An Intimate Oral Biography, γραμμένο από την RoseMarie Terenzio, πρώην βοηθό του Κένεντι, και τη Liz McNeil.
“Η Νταϊάνα ήθελε να γίνει διακριτικά η συνάντηση, επειδή είχε όλες τις προδιαγραφές να μετατραπεί σε μια μεγάλη κουτσομπολίστικη ιστορία, έτσι δεν είναι; Ο πιο περιζήτητος εργένης του κόσμου… και εκείνη που μόλις είχε χωρίσει… Αυτό και μόνο αρκούσε για να τροφοδοτήσει φανταστικές ιστορίες” συνεχίζει ο Patrick Jephson.
“Δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο επουδενί, αλλά ήταν και πολύ περίεργη να τον γνωρίσει. Εν μέρει, νομίζω, επειδή άρεσε τόσο πολύ στη Σάρα Φέργκιουσον και η Νταϊάνα ήθελε, νομίζω, να την πικάρει”.
Η RoseMarie, το άλλοτε δεξί χέρι του Κένεντι και επικεφαλής του προσωπικού του Τζορτζ, γράφει ότι η Νταϊάνα επρόκειτο να μείνει στο ξενοδοχείο Carlyle και είχε κανονίσει συνάντηση με την πριγκίπισσα ένα απόγευμα της εβδομάδας για να συζητήσουν την πιθανότητα μιας συνέντευξης.
“Υπήρχε έντονη ανησυχία”, θυμάται. “Θα έπρεπε να μπει από την μπροστινή πόρτα; Θα έπρεπε να μεταμφιεστεί; Γιατί θα ξεσπούσαν φήμες ότι έχει σχέση μαζί της. Ήταν οι δύο πιο διάσημοι άνθρωποι στον πλανήτη”.
Τελικά, μπήκε από την μπροστινή πόρτα χωρίς να γίνει αντιληπτός, αποφεύγοντας τους παπαράτσι που περίμεναν στο πλάι του ξενοδοχείου την Νταϊάνα.
Ο βοηθός της Νταϊάνα συνάντησε τον Κένεντι έξω από το μπαρ Bemelmans του ξενοδοχείου σε ένα “μάλλον σκοτεινό διάδρομο” και τον πήγε στο ρετιρέ, όπου έμενε η Νταϊάνα. ‘Ήταν έξυπνος. Και εκείνη ήταν έξυπνη”, θυμάται. Ήταν μια συνάντηση εργασίας με επαγγελματική ενδυμασία”.
Ωστόσο, ο Jephson λέει ότι ο Κένεντι φαινόταν να τρέμει με δέος για την όμορφη γυναίκα που καθόταν απέναντί του, εξηγώντας ότι “δεν ένιωθε άβολα, αλλά σίγουρα φαινόταν ότι προσπαθούσε να δείξει την καλύτερη δυνατή συμπεριφορά”. “Μάλλον κάθισε στην άκρη της καρέκλας του και την κοίταξε νευρικά”, συνεχίζει. Εκείνη; “Ήταν πολύ ψύχραιμη – και χαρούμενη, ξέρετε, και χαμογελαστή και φιλόξενη”.
Έκανε την πρότασή του για το εξώφυλλο και η Νταϊάνα αρνήθηκε με σεβασμό, με τη Σίντι Κρόφορντ να γίνεται τελικά η πρωταγωνίστρια του εξώφυλλου σε εκείνο το τεύχος, αλλά ο JFK και η Νταϊάνα εξάντλησαν τον χρόνο της συνάντησής τους μιλώντας.
‘Δεν μπορώ να θυμηθώ τις λέξεις’, λέει ο Jephson, ‘αλλά υπήρχε ένας βαθμός συμπάθειας. Νομίζω ότι μπορεί να μίλησε για τη διάσημη φωτογραφία του ως μικρό παιδί.
“Η ίδια ένιωθε συμπάθεια για το γεγονός πως κι εκείνος μεγάλωσε με ένα βαρύ όνομα και ότι ήταν στο κέντρο του ενδιαφέροντος. Μπορούσε να ταυτιστεί με όλα αυτά”.
“Δεν τον έβλεπε όπως τον έβλεπε ο υπόλοιπος κόσμος. Σαν αυτόν τον μεγάλο, διάσημο, όμορφο τύπο. Τον έβλεπε, νομίζω, μάλλον ευάλωτο επειδή είχε μεγαλώσει μες στα φώτα της δημοσιότητας”. Και συνέχισε: “Είδε σε αυτόν ένα άλλο θύμα της δημοσιότητας και της δυσκολίας να ξέρεις ποιον να εμπιστευτείς. Και νομίζω ότι αυτό δημιούργησε μια σύνδεση μεταξύ τους”.
Η νέα πρόταση και το σημείωμα της πριγκίπισσας
Δυο χρόνια έπειτα από εκείνη την πρώτη συνάντηση o JFK Jr επανήλθε με νέα πρόταση για συνέντευξη. “Στις 3 Φεβρουαρίου 1997, έγραψε στον John ένα σημείωμα από το παλάτι του Kensington. Έχω ακόμα ένα αντίγραφο”, γράφει.
‘Έλεγε “δυστυχώς” ότι έπρεπε να απορρίψει την προσφορά του και ότι θα επικοινωνούσε ξανά μαζί του όταν θα ήταν η κατάλληλη στιγμή. Στο τέλος, έγραφε: “Ελπίζω” – και υπογράμμισε το “ελπίζω” – “τα μέσα ενημέρωσης να αφήσουν ήσυχους τόσο εσάς όσο και την Κάρολιν. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι, αλλά είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι χειρότεροι παπαράτσι είναι εδώ στην Ευρώπη”.
Ο Matt Berman, ο δημιουργικός διευθυντής του George, αναλογίστηκε τη βαθιά ειρωνεία εκείνης της πρώτης συνάντησης στο Carlyle: “Τον έστειλα με ένα μάτσο εξώφυλλα. Ζωγράφιζα σκίτσα – με μαγικό μαρκαδόρο σε χαρτί ιχνογράφησης. Σε ένα από αυτά “έκανα ένα που την έδειχνε σε μια λιμουζίνα με λάμψεις γύρω της από τους παπαράτσι – ήταν αυτή στο πίσω μέρος με τα παράθυρα μισοανασηκωμένα”. Πόσο περίεργο είναι αυτό; Ότι θα χάναμε και τους δύο τα επόμενα χρόνια. Ποιος θα μπορούσε να το προβλέψει αυτό;”.