«Καρκινοπαθή, οι μέρες σου είναι μετρημένες, θα πεθάνεις» μου λέει ο πρώην σύζυγος, μας χτυπάει και δεν μπορεί να με βοηθήσει κανείς!

July 14, 2020


Η ιστορία μου μπορεί μόνο να βοηθήσει να μην την πατήσουν άλλες όπως εγώ. Εννοείται είμαι σε απόγνωση. Το 2010 παντρευτήκαμε και το 2012 ήρθε το πρώτο παιδί. Φασαρίες και κλωτσιές ενώ θήλαζα. Τριών μη…


Διαβάστε περισσότερα...

Η ιστορία μου μπορεί μόνο να βοηθήσει να μην την πατήσουν άλλες όπως εγώ. Εννοείται είμαι σε απόγνωση. Το 2010 παντρευτήκαμε και το 2012 ήρθε το πρώτο παιδί. Φασαρίες και κλωτσιές ενώ θήλαζα. Τριών μηνών τότε το μωρό καλώ την αστυνομία κι έρχονται και του κάνουν συστάσεις. Συνεχίζει κάθε μέρα να με προσβάλει, να με μειώνει, να μου πετάει ό, τι κρατάει, ξέρει αυτός γιατί…. Στο μεταξύ είναι στα social media ενεργός και σε κάθε γυναίκα που πετάει μπούστο ή κώλο κάνει αιτήματα και συνομιλεί.

Το 2013 ήρθε το δεύτερο παιδί. Εκεί ήρθε το κεφαλοκλείδωμα.Πήγα επιτέλους νοσοκομείο και έβαλα κολάρο. Υπό το φόβο μήνυσης υπογράφει ιδιωτικό συμφωνητικό για παραχώρηση επιμέλειας και 300 € διατροφή. Πάλι όμως με τουμπάρει αυτός ο χειριστικός άνθρωπος και οι παλαιών αρχών γονείς μου ζητάνε να επιστρέψω στον πατέρα των παιδιών μου.

Λέγανε ότι με αγαπάει απλά δεν ξέρει πως να το δείξει. Οι φασαρίες συνεχίζονται κάθε μέρα. Μου έκλεινε το καλοριφέρ το βράδυ, μου έπαιρνε το πάπλωμα και ξυπνούσα και κρύωνα και πολλά τέτοια. Δύο φορές πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα με δύο μικρά παιδιά. Και τις δύο φορές με έδιωξαν και με απείλησαν ότι αν ξαναπάω θα μου πάρει τα παιδιά η Πρόνοια. Λόγω του μαγαζιού που έχει τον ξέρουν όλοι στην περιοχή μας.

Εγώ εάν αναρωτιέστε είμαι μηχανικός ΤΕΙ, αγγλικά, ιταλικά και είμαι μόνιμος δημόσιος υπάλληλος. Έχει καραμπίνα στο όνομά του κάτω στο μαγαζί. Έχω πολλές ηχογραφήσεις του που με απειλεί ότι θα την αδειάσει πάνω μου και σε όσους έχω γύρω μου. Φόβος πάντα σταθερά.

Το 2015 εμφανίζεται υπερθυρεοειδισμός. Η καρδιά ήταν στο 145. Ξεκινάω παρακολούθηση από καρδιολόγο και χάπια πρωί και βράδυ. Τον Ιανουάριο του 2016 σταθεροποιείται η καρδιά και είμαι αλλεργική στα χάπια του θυρεοειδή. Το Μάιο του 2016 κάνω ολική θυρεοειδεκτομή και τον Ιούνιο βγήκε η βιοψία. Καρκίνος ζωηρός… Κάνω θεραπεία στους πυρηνικούς ιατρούς στο Θεαγένειο. Τρεις μήνες σχεδόν αφωνία γιατί χειρουργήθηκα πολύ κοντά στις φωνητικές χορδές. Το 2016 και το 2017 μετά από προτροπή της γιατρού μου, τότε διευθύντριας κυρίας Παζαΐτου ξεκίνησα θεραπεία στον τομέα ψυχικής υγείας Δυτ. Θεσσαλονίκης. Πρώτα με είδε ψυχίατρος και θεώρησε ότι δεν πρέπει να πάρω αγωγή και με παρέπεμψε σε ψυχοθεραπεύτρια της δημόσιας αυτής δομής. Έχω έγγραφα για όλα αυτά. Ελεύθερη ψυχοπαθολογίας και καρκίνος και ενδοοικογενειακή βία. Στο μεταξύ στο σπίτι ο σύζυγος τότε μου έλεγε «Καρκινοπαθή, οι μέρες σου είναι μετρημένες, θα πεθάνεις» και τέτοια…

Το Φεβρουάριο του 2019 φεύγω από το σπίτι γιατί πλέον τα αγόρια μου δεν αντέχουν να βλέπουν το μπαμπά τους να με πιάνει από το λαιμό ή να με βρίζει. Επίσης ξυπνούσαν τη νύχτα και αυτός κοιμόταν σταθερά στο σαλόνι και έβλεπε τσόντες και δυστυχώς είχαν δίκιο τα παιδιά όταν ξυπνούσαν για να πάνε τουαλέτα. Φεύγω από το σπίτι του και πάω να μείνω στο σπίτι μου.

Το Μάιο του 2019 ο μεγάλος μου γιος 7 ετών εμφάνισε σχολική άρνηση οπότε ξεκινήσαμε συστηματικά ψυχοθεραπευτή. Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019 άφηνα το μπαμπά τους να έρχεται σπίτι μας γιατί φοβόμουν ότι θα μας σκοτώσει. Τον Ιανουάριο του λέω ότι θέλω να μην έρχεται σπίτι πια γιατί μας προκαλεί αναστάτωση.

Ξεκινάμε συζητήσεις με δικηγόρους και σκάει η βόμβα… Όλο τον καιρό μεθόδευε πάλι την κατάσταση… Στις 3 Φεβρουαρίου κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα και με κατηγορεί για κακοποίηση του ίδιου και των παιδιών. Έχει ήδη πάει και στην εισαγγελέα ανηλίκων και έχει καταθέσει και εκεί αίτηση και εγώ τρέχω να προλάβω τι; Απαντάω την ίδια ώρα με ασφαλιστικά μέτρα με ένα δικηγόρο που δεν έκανε πολλά και το αποτέλεσμα έχει να πάρω εγώ την επιμέλεια και αυτός τα παιδιά τέσσερις ημέρες την εβδομάδα. Σε τρεις εβδομάδες που ήταν η εκδίκαση της αγωγής παίρνει αναβολή. Εγώ ζήτησα παραμετροποίηση της απόφασης καθώς στην αγωγή του έλεγε μόνο ψέματα. Πάμε όλα τα χαρτιά που το αποδεικνύουν αυτό αλλά η δικαστής αρνείται να τα δει και παίρνουμε αναβολή για 11 Μαΐου. Λόγω του κορονοϊού η εκδίκαση των ασφαλιστικών θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου. Στο μεταξύ τα παιδιά Τετάρτη και Παρασκευοσαββατοκύριακο τα έχει ο ελεύθερος επαγγελματίας βενζινάς μπαμπάς τους και η μαμά που κάθεται σαν δημόσιος υπάλληλος παραμένει το θύμα.

Όποτε έρχεται να πάρει τα παιδιά μου εχει ξεφουσκώσει τα λάστιχα δύο φορές, με έχει βρίσει, μου έχει γρατσουνίσει το αμάξι, έχει πετάξει καφέ στης μαμάς μου το αμάξι… Για αυτά κατέθεσα μηνύσεις κι ακόμα περιμένω. Διατροφή καταβάλλει μόνο ένα μικρό ποσό όποτε θέλει αυτός. Κάθε Σάββατο σχεδόν ο μεγάλος μου γιος μου τηλεφωνεί για να μου πει ότι πλακώθηκε με το μπαμπά, κλωτσιές και του τραβάει τα μαλλιά και εγώ πάλι είμαι ανήμπορη. Αυτούς τους μήνες από Φεβρουάριο έως σήμερα έχω πάρει τέσσερα εξώδικα με ό, τι βλακεία θέλει να λέει. Έχω δύο μηνύσεις για ενδοοικογενειακή βία και τέσσερις καταγγελίες στον εισαγγελέα ανηλίκων. Εγώ έκανα μόνο μία καταγγελία στον εισαγγελέα ανηλίκων καθώς διαπίστωσα ότι τα αγόρια έβλεπαν ποpνό στο κινητό αλλά και στον υπολογιστή καθώς αυτό κάνει αυτός όλη μέρα στο βενζινάδικό του.

Πολλά ακόμα έχω να σας πω.Έχω πάρει τηλέφωνο για να ζητήσω βοήθεια στο Χαμόγελο του Παιδιού αλλά τίποτα λέει δεν μπορούν να κάνω. Πήρα τηλέφωνο και στο 15900. Μου έδωσαν ένα τηλέφωνο για να επικοινωνήσω εργάσιμες ώρες. Ο μπαμπάς τους δεν σηκώνει τα τηλέφωνα να του μιλήσω. Όταν με παίρνει τηλέφωνο ο γιος μου κρυφά έχει βάλει ο πατέρας τους πρόγραμμα ηχογράφησης κλήσης και μετά τα ακούει όλα και τους μαλώνει. Τα παιδιά τον αγαπάνε αλλά τον φοβούνται γιατί είναι πολύ χειριστικός. Τους είπε ότι αν ότι πουν ότι τους χτυπάει θα τους παρατήσει και θα πάει Γερμανία.

Εάν θέλετε χαρτιά να σας στείλω ό, τι θέλετε, ακόμα και το τηλέφωνό μου. Ο μισθός μου είναι 835 € και έχω αλλάξει δυο δικηγόρους γιατί όπως μου είπαν θέλω έναν δικηγόρο αγκαζέ. Ο πρώην μου θέλει να με γονατίσει οικονομικά, λέει στα παιδιά. Την προηγούμενη εβδομάδα πήρα το τέταρτο εξώδικο και πήγε δυο φορές εισαγγελέα ανηλίκων. Θέλει να με εκδικηθεί που έφυγα. Που το τόλμησα. Όχι, βάζω το χέρι μου στο ευαγγέλιο, δεν έχω φίλο. Δεν τολμώ ακόμα να ζήσω. Παλεύω με χίμαιρες. Ψάχνω να βρω λύση προτού καταστραφούν τα παιδιά μου. Είναι επίσης γραμμένος και στη σελίδα σας και στους πατεράδες μονογονείς.

Η συμβουλή μου είναι όλες οι γυναίκες θύματα βίας να πάνε στο Αστυνομικό Τμήμα να το καταγγείλουν και σε ιατροδικαστή. Εγώ δεν έχω πολλά τέτοια χαρτιά. Παραμένω θύμα. Προσπαθεί να με βγάλει κακοποιητική, αυτός εμένα καθώς και αλκοολική κάτι που δεν συνάδει με τα προβλήματα υγείας μου. Αυτά… Ευχαριστώ πολύ.

Αγγελική

Το διαβάσαμε εδώΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.