Σήμερα οι προτάσεις από τους ακτοπλόους για τις εκπτώσεις στα εισιτήρια

July 13, 2023


Οι όποιες αποφάσεις ληφθούν από τους ακτοπλόους αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας Σήμερα πρόκειται να καταθέσουν τις προτάσεις τους στην κυβέρνηση οι ακτοπλόοι για πιο ανταγωνιστικά πακέτα εκπτώσεων προς συγκεκριμένες ομάδες επιβατών αλλά και συγκεκριμένα δρομολόγια υψηλής ζήτησης.Στις αρχές της εβδομάδας είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου των ακτοπλόων με τον υπουργό Επι…


Οι όποιες αποφάσεις ληφθούν από τους ακτοπλόους αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας 

Σήμερα πρόκειται να καταθέσουν τις προτάσεις τους στην κυβέρνηση οι ακτοπλόοι για πιο ανταγωνιστικά πακέτα εκπτώσεων προς συγκεκριμένες ομάδες επιβατών αλλά και συγκεκριμένα δρομολόγια υψηλής ζήτησης.

Στις αρχές της εβδομάδας είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου των ακτοπλόων με τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο σχετικά με τις αυξημένες τιμές των εισιτηρίων.

Η σύσκεψη είχε στόχο τη διερεύνηση εις βάθος του αυξημένου κόστους των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων αλλά και την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα ακτοπλοϊκά.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η κυβέρνηση ζήτησε από τους ακτοπλόους την άμεση μείωση κατά 20% έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι υψηλές τιμές στα εισιτήρια σε πακέτα ή οικογενειακές προσφορές και κυρίως στα βασικά λιμάνια.

Οι εκπρόσωποι των ακτοπλόων υποσχέθηκαν να εξετάσουν μειώσεις σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού και για συγκεκριμένα δρομολόγια.

Όπως δήλωσε ο υπουργός κ. Σκέρτσος προτεραιότητα θα δοθεί στα κοινωνικά εισιτήρια, στους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου, κοινωνικού τουρισμού και στις οικογένειες που ταξιδεύουν με αυτοκίνητο.

Με βάση τις τωρινές τιμές, μία τετραμελής οικογένεια που θα ταξιδέψει από τον Πειραιά προς τη Μήλο με ένα αυτοκίνητο αναλόγως το πλοίο με το οποίο θα επιλέξει να ταξιδέψει θα χρειαστεί να πληρώσει από 550 έως 763 ευρώ, ενώ με μία έκπτωση γύρω στο 20% οι τιμές πέφτουν στα 440 με 610 ευρώ.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε σχετικά: «Οι ακτοπλοϊκές εταιρίες περιμένουν να μεταφέρουν 4 εκατομμύρια κόσμο. Από τα 4 εκατομμύρια μόνο το 1 εκατομμύριο έχει κλείσει εισιτήρια του και μεγάλο κομμάτι από αυτούς άφορα ξένους tour operators. Άρα το 75% θα κλείσει από τώρα τα εισιτήρια του από δω και πέρα».

Μία τετραμελής οικογένεια για να πάει στη Ρόδο χρειάζεται από 844 μέχρι 999 ευρώ, ενώ με έκπτωση 20% θα χρειάζεται από 675 έως 800 ευρώ.

Οι όποιες αποφάσεις πάντως από τους ακτοπλόους θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας.

Άκης Σκέρτσος: Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια

«Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει σημαντικό ζήτημα στο ύψος των τιμών των εισιτηρίων στις ακτοπλοϊκές γραμμές. Υπάρχει μία αύξηση που φαίνεται να είναι κοντά στο 20%. Είναι 3 με 4 παράγοντες που διαμορφώνουν τα κόστη των ακτοπλοϊκών γραμμών, όπως τα κόστη των καυσίμων, οι αυξήσεις στα εργασιακά, τα κόστη στα ασφάλιστα των εταιρειών αυτών», δήλωσε την Τρίτη 12/7 ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega.

«Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να δοθούν πιο ελκυστικά πακέτα τιμών στις βασικές γραμμές κορμού και τις διασυνδέσεις που γίνονται από τα λιμάνια της χώρας στα νησιά αυτά. Υπάρχει πρόβλημα, αναγνωρίστηκε και αναμένουμε την αντίδραση της συγκεκριμένης αγοράς για να δούμε πως μπορούν να βελτιωθούν τα πράγματα».

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε πως προτεραιότητα στην παροχή αυτών των πακέτων θα έχουν οι δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου, κοινωνικού τουρισμού και οικογένειες, ενώ τόνισε πως οι ακτοπλόοι θα πρέπει να δείξουν αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ελληνική οικογένεια.

Κι ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της στο πλαίσιο της καταπολέμησης της ακρίβειας με Market Pass και Youth Pass, ο Άκης Σκέρτσος τόνισε πως δεν θα δοθεί Ship Pass για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, αναφέροντας πως οι πολίτες μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.