«Στην κηδεία σου θα μοιράζω 10χίλιαρα»: 15 φαpμακεpές ατάκες της αγαπημένης Ντένης Μαρκορά από τους 2 Ξένους

July 5, 2022


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ντένη Μαρκορά: Οι ατάκες που έγραψαν ιστορία

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο κα…




Ντένη Μαρκορά: Οι ατάκες που έγραψαν ιστορία



Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο και στο ευρύ κοινό σκόρπισε ο θάνατος της αγαπημένης ηθοποιού, Ντίνας Κώνστα, η οποία έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής (3/7) σε ηλικία 83 ετών.

Η Ντίνα Κώνστα έπασχε τα τελευταία χρόνια από άνοια, ενώ οι συγγενείς της την είχαν βάλει σε ίδρυμα.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας, μέσα από το προφίλ του στο Facebook.

«Μόλις πληροφορήθηκα από τον πατέρα Συμεων το θλιβερό νέο που θα μας γεμίσει όλους πόνο! Η πολυαγαπημένη μας, η σπουδαία ηθοποιός, η αγωνίστρια δημοκράτισσα, η πολυτάλαντη συνάδελφος και ταυτόχρονα χαμηλών τόνων κι αθόρυβη φίλη μας έφυγε από κοντά μας σήμερα στις 7 το πρωί… Ντινακι μας, που μας χάρισες τόσες σπουδαίες ερμηνειες στο Θέατρο κι ανεπαναληπτες δημιουργίες κάθε ειδους στην τηλεόραση θα μας λείψεις πολύ!!!! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Η Ντίνα Κώνστα συνδέθηκε με την τηλεοπτική Ντένη Μαρκορά από τους «Δύο Ξένους», μια από τις πιο αγαπημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης.

Οι ατάκες και το καυστικό χιούμορ της Ντένης Μαρκοράς έγραψαν ιστορία στην ελληνική τηλεόραση και μνημονεύονται ακόμη και σήμερα.

Η Ντίνα Κώνστα είχε αποκαλύψει και πώς αντέδρασε όταν της πρότειναν να υποδυθεί τον ρόλο της Ντένης Μαρκορά. «Διάβασα πρώτα το κείμενο. Μου άρεσε, ήταν καλογραμμένο και είπα το ναι. Ήταν πάρα πολύ κουραστικά τα γυρίσματα. Πήγαινα ξημερώματα στα πλατό και έφευγα βράδυ. Δεν είχαμε ευτράπελα, ήταν βαριά δουλειά».

Ντένη Μαρκορά: Οι ατάκες που έγραψαν ιστορία

Αρσενικό είπαμε να της βάλουμε. Με αυτόν ψωνίζουμε μαζί κιλότες από τον Αεράκη

Η δίκη μου η γιορτή αργεί χρυσή μου. Ενώ η δική σου βήματα. Ψυχοσάββατο δε γιορτάζεις;

Ποιος είναι ο Τόλης; Αυτή η κουδουνίστρα, ο φίλος της Μαρίνας.

Δε σε πνίγω μωρή γιατί θέλω να είμαι έξω στην κηδεία σου να μοιράζω 10χίλιαρα

Εγώ να πάω στην εκκλησία να δω το γιο μου να παντρεύεται με αυτό το πράμα. Δε νεκροφιλάω καλύτερα τη φαλκονέρα.



Τι λες μωρή διασταύρωση ασβού με μυρμηγκοφάγο

Η κατίνα και η πλατίνα, τον πρώτο χρόνο φαίνονται.

Χριστέ μου τί ντεκαντανς.

Τι να περιμένει κανείς από γυναίκα που είδε παρκέ διαρκείας στα 35

Έχει καταντήσει μάστιγα Χριστέ μου. Δεν τολμάει να μπει παντελόνι εδώ μέσα

Τώρα θα σε χαστούκιζα αλλά θα μου χαλάσει το μαλλί

Μιλάς εσύ που για να τελειώσεις το δημοτικό έδωσε ο πατέρας σου πέντε τενεκέδες λάδι και ήταν και Κατοχή.

Χριστέ μου τι ακούω και δε σωριάζομαι.

Μιλάς εσύ χρυσή μου που θα στα 14 σου σε έστειλε ψυχοκόρη στον Μαρκορά, κουρεμένη σαν το γίδι, για να ξεχάσουν οι Κυκλάδες τις πομπές σου.

Είσαι σίγουρη ότι δεν είναι ο Χάρος να σε πάρει;

Με ένα εισιτήριο διαρκείας είσαι πάντα ασφαλής. Με έναν άνδρα ποτέ

Είναι άραγε ανοιχτή η Σπιναλόγκα;



Ποια ήταν η Ντίνα Κώνστα

Θεωρείται από τις καλύτερες ηθοποιούς της ελληνικής τηλεόρασης και πρωταγωνίστησε στις πιο δημοφιλείς σειρές της δεκαετίας του ’90. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σάμο και ήταν το δεύτερο κορίτσι της οικογένειας. Ο πατέρας της πέθανε λίγους μήνες μετά τη γέννηση της. Είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις.

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ την ίδια εποχή εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων για να πληρώσει τις σπουδές της. Σπούδασε υποκριτική κρυφά από τους γονείς της και είχε καθηγήτρια τη Μαίρη Αρώνη.

Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελεύθερη Σκηνή το 1965. Τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές. Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε ήταν στις σειρές «Τρεις Χάριτες», «Δις Εξαμαρτείν» και το «Σόι μας».

Αν και ξεκίνησε την καριέρα της με δραματικούς ρόλους, έγινε γνωστή με τον κωμικό ρόλο της Ντένης Μαρκορά στη σειρά «Δύο Ξένοι». Μπορεί να μην ήταν ο καλύτερός της, αφού αν κοιτάξει κανείς το βιογραφικό της, θα δει πολλά ακόμα αριστουργήματα. Ωστόσο, η Ντένη Μαρκορά την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό, ενώ οι ατάκες της λέγονται μέχρι και σήμερα. Όπως είχε πει, οι κωμικοί ρόλοι είναι πιο επικίνδυνοι και δύσκολοι γιατί μπορεί εύκολα να γίνεις γελοίος.

Από τις καλύτερες εμφανίσεις της στο θέατρο ήταν στην παράσταση «Η περιπλανώμενη ζωή μιας ρεμπέτισσας» που αφορούσε τη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου. Όπως είχε αναφέρει ήταν ρόλος- ρίσκο και το σκέφτηκε πολύ πριν τον αποδεχτεί. Η Κώνστα ήταν συγκλονιστική στην ερμηνεία της και στην πρεμιέρα οι θεατές σηκώθηκαν όρθιοι και τη χειροκροτούσαν.

Δεν παντρεύτηκε ποτέ, επειδή δεν της άρεσε η δέσμευση του γάμου. Η Ντίνα Κώνστα είχε εκφράσει ανοιχτά τις πολιτικές της απόψεις. Είχε βάλει υποψηφιότητα με τον Συνασπισμό στις Ευρωεκλογές του 1999, στις βουλευτικές εκλογές του 2000, και στις βουλευτικές εκλογές του 2004.



Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.