«Είναι ό,τι ακριβώς βιώνει η ελληνική κοινωνία και ό,τι περνάει από…» – Η Ζέτα Δούκα αποκαλύπτει για τη σειρά Ψέματα

July 3, 2022


Η Ζέτα Δούκα, για πολλούς εκτός από κορυφαία ηθοποιός, είναι και σύμβολο δύναμης έπειτα από τις αποκαλύψεις που έκανε πριν ένα χρόνο και μίλησε ανοιχτά κατονομάζοντας το άτομο από το οποίο όπως υποστή…


Η Ζέτα Δούκα, για πολλούς εκτός από κορυφαία ηθοποιός, είναι και σύμβολο δύναμης έπειτα από τις αποκαλύψεις που έκανε πριν ένα χρόνο και μίλησε ανοιχτά κατονομάζοντας το άτομο από το οποίο όπως υποστήριξε βίωσε κακοποιητική συμπεριφορά (δείτε εδώ τις τελευταίες εξελίξεις με τον Κιμούλη).

Με αφορμή λοιπόν τη σειρά «Ψέματα» στην οποία συμμετέχει, περιέγραψε την ηρωίδα της, Νόρα Χατζίδου, έναν πολύ ωραίο ρόλο σύμφωνα με εκείνη, η οποία θίγει θέματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες, σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο 7ΜέρεςTV.

Η εξομολόγηση της Ζέτας Δούκα και η σειρά «Ψέματα»

Επιστρέφετε τηλεοπτικά δύο χρόνια μετά το «Καφέ της Χαράς», με μια δυνατή ιστορία.

Είμαι πολύ περήφανη για τα «Ψέματα» και τη συμμετοχή μου σε αυτήν τη σειρά για δύο λόγους. Ο πρώτος αφορά τα θέματα που πραγματεύεται, που είναι ό,τι ακριβώς βιώνει η ελληνική κοινωνία και ό,τι περνάει από το μυαλό του καθενός από εμάς αυτήν τη στιγμή.

Και φαντάζομαι πως το ίδιο ισχύει και για την παγκόσμια κοινωνία, γιατί αυτή η σειρά έγινε για πρώτη φορά στην Αγγλία το 2017, με τον τίτλο «Liar». Που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον κοινωνικά για θέματα όπως η κατάχρηση εξουσίας, οι βιασμοί και όλα αυτά που θα συμβούν στα τελευταία επεισόδια.

Και έχει επίσης πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός ότι είναι πράγματι τα οποία αντιμετωπίζει η κοινωνία τα σκέφτεται, την ξεβολεύουν, δεν ξέρει πώς να αντιδράσει, υπάρχουν πολλές γνώμες. Είναι χρήσιμο το ότι η ελληνική τηλεόραση, η οποία μπαίνει στα σπίτια όλων των ανθρώπων, φιλοξενεί μια τέτοια σειρά που λειτουργεί εκπαιδευτικά.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι δούλεψα με τις καλύτερες συνθήκες που θα μπορούσε κάποιος να εργαστεί στην τηλεόραση. Συνεργάστηκα με έναν καταληκτικό σκηνοθέτη, το Γιώργο Γκικαπέππα, ο οποίος αγαπάει και διευκολύνει τους ηθοποιούς, τον Θωμά Βαρδία, ο οποίος έχει κάνει εκπληκτική φωτογραφία, μια εξαιρετική εταιρεία παραγωγής που κάνει πάντα προσεγμένες δουλειές και, κυρίως, με ηθοποιούς έναν κι έναν. Η τηλεόραση, όπως και όλα τα πράγματα στο χώρο μας, είναι ομαδική υπόθεση.

Έχει πλέον η κοινωνία ανοιχτά τα αφτιά σε τέτοιες ιστορίες;

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Τα δύο τελευταία χρόνια έχει επιτευχθεί μια πολύ μεγάλη αλλαγή. Άλλοι ήταν πιο έτοιμοι για αυτήν, άλλοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Σίγουρα όμως είναι μια κοινωνία πιο ανοιχτή, πιο δεκτική, που πλέον σκέφτεται ότι μπορεί να συμβεί στον καθένα.

Η Ζέτα Δούκα αποκαλύπτει για τη σειρά Ψέματα

Υποδύεστε τη Νόρα Χατζίδου, την οποία θα γνωρίσουμε στα τέσσερα τελευταία επεισόδια.

Είναι ένας πολύ ωραίος ρόλος και χαίρομαι που ήρθε στη ζωή μου -και τη δεδομένη χρονική στιγμή-, γιατί είναι αυτό που σκεφτόμαστε όλοι: τι αντιμετώπιση πρέπει να έχουν οι άνθρωποι οι οποίοι έρχονται σε πρώτη επαφή με τα εγκλήματα, δηλαδή η αστυνομία.

Η Νόρα Χατζίδου είναι αστυνόμος Α’ στο Ανθρωποκτονιών και αναλαμβάνει να διαλευκάνει μια δολοφονία. Είναι ένας άνθρωπος πολύ ηθικός, πολύ καθαρός, που αντιμετωπίζει με σταθερότητα και οξυμένο ένστικτο αυτά με τα οποία καταπιάνεται. Έχει και η ίδια μια πονεμένη ιστορία ζωής, την οποία φέρνει στο προσκήνιο όταν χρειάζεται, και έχει ζήσει στο πετσί της την κακοποίηση και τον τρόπο που αυτή αντιμετωπίζεται από την κοινωνία.

Η Νόρα Χατζίδου είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους ανθρώπους που έρχονται σε επαφή με θύματα και δύσκολες καταστάσεις οι οποίες πρέπει να επιλυθούν σωστά και γρήγορα.

Σε ποιο βαθμό συμβάλλουν οι προσωπικές της εμπειρίες στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί;

Η Νόρα είναι ένας ηθικός άνθρωπος που πιστεύει στη δικαιοσύνη, ακόμα κι αν αυτή πολλές φορές την έχει προδώσει. Για την ίδια, οι κοινωνίες διέπονται από νόμους. Δεν έχει δικαίωμα ο καθένας να παίρνει το νόμο στα χέρια του και να κάνει ό,τι θέλει. Έχει κινηθεί με γνώμονα αυτό και θέλει οτιδήποτε κάνει να περνάει μέσα από το δρόμο της δικαιοσύνης.

Εφόσον, λοιπόν, η ίδιο απέτρεψε τον εαυτό της από το να πάρει τη δική της κατάσταση στα χέρια της και να δράσει διαφορετικά, δεν το επιτρέπει σε κανέναν άλλο. Και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να βρει την αλήθεια.

Δεν τα βρήκαν μεταξύ τους και παίρνουν το δρόμο του δικαστηρίου

Γνωστό πριν λίγες μέρες έγινε πως η Ζέτα Δούκα και ο Γιώργος Κιμούλης, ο οποίος μήνυσε ξανά το ΣΕΗ, θα προσπαθούσαν να βρουν εξωδικαστικά μία λύση για την μεταξύ τους κατάσταση, ωστόσο όπως αποκαλύφθηκε στο Mega Καλημέρα την Παρασκευή 24/6 το πρωί, οι συζητήσεις δεν τους έβγαλαν κάπου, και “έπεσαν” στο κενό.

Να σημειώσουμε πως οι νομικοί εκπρόσωποι των αντίδικων συναντήθηκαν το πρωί της Πέμπτης 23/6, προκειμένου να εξεταστεί αν μπορούν να λύσουν τις διαφορές τους χωρίς να χρειαστεί να οδηγηθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων.

«Αυτή η συνάντηση στο γραφείο της διαμεσολαβητού, επιβάλλεται από τον νόμο» εξήγησε ο δικηγόρος του ηθοποιού, Βασίλης Καπερνάρος στο «Mega Καλημέρα».

«Είναι ένας νόμος που έχει ψηφιστεί από το 2019 και έκτοτε ισχύει. Επανήλθε για τέτοιο είδους περιπτώσεις, που τα διάδικα μέλη θα συνταντηθούν στον διαμεσολαβητή. Έγινε η συνάντηση αυτή εχθές, και ήταν άγονος, άκαρπος. Έγινε πρόταση από την κυρία διαμεσολαβίτρια να πάρουμε θέσεις απέναντι σε αυτό το ζήτημα, εμείς είπαμε από την πλευρά μας ότι έχουν καταστεί γνωστές οι θέσεις μας σε όλο το πανελλήνιο, όχι μόνο στην απέναντι πλευρά, για να μάθουν ότι ο κ. Κιμούλης δεν έχει καμία σχέση με αυτά που τού καταλογίζουν και ότι είχε δίκιο και ότι αδίκως τον έφεραν σε αυτή τη δύσκολη θέση».

«Η άλλη πλευρά μέχρι χθες δεν είχε εκφράσει τη θέση της, είπαν έπειτα ότι δεν συμφωνούν, και έτσι έληξε το ζήτημα και η διαδικασία της διαμεσολάβησης. Εμέις ζητάμε την αποκατάστασή μας, τη διαφάνεια, και την ανάδειξη των πραγματικών περιστατικών που δικαιώνουν τον κ. Κιμούλη ότι αδίκως βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Γι’ αυτό προσφύγαμε στο δικαστήριο μόλις λάβαμε γνώση των βλαπτικών γεγονότων της άλλης πλευράς, για να δικαιωθούμε στα δικαστήρια.

Δεν είναι το αρμόζον όταν θίγεσαι μετά από 13 χρόνια να πας σε πρωινές εκπομπές και να κάνεις παραπονάκια. Όταν πρέπει, προσφεύγεις στις αρμόδιες αρχές. Καταθέσαμε νέα αγωγή για την απόφαση της διαγραφής του Γιώργφου Κιμούλη από το ΣΕΗ. Θα αποκαλύψουμε και πρόσωπα που έχουν κάνει αυτή τη σκευωρία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.