ΣΥΡΙΖΑ: Στη μετά τον Τσίπρα εποχή – Οι διάδοχοι και οι fast track διαδικασίες για εκλογή προέδρου

July 1, 2023


Η ονοματολογία για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τον διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα, δίνει και παίρνειΡαγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. Μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και τη Δευτέρα μετά την ορκομωσία των βουλευτών αναμένεται να επιλεγεί από την κοινοβουλευτική ομάδα το πρόσωπο που θα είναι προσωρινά επικεφαλής του κόμματος, με …


Η ονοματολογία για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τον διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα, δίνει και παίρνει

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. Μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και τη Δευτέρα μετά την ορκομωσία των βουλευτών αναμένεται να επιλεγεί από την κοινοβουλευτική ομάδα το πρόσωπο που θα είναι προσωρινά επικεφαλής του κόμματος, με την Όλγα Γεροβασίλη να είναι η επικρατούσα.

Η ονοματολογία για την ηγεσία του κόμματος, τον διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα, δίνει και παίρνει. Δεν είναι τυχαίο ότι η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα πυροδότησε άμεσες εσωκομματικές διεργασίες. Η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, όπως δείχνουν οι πιο πρόσφατες πληροφορίες, πιθανώς την Κυριακή μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ενώ άλλη πιθανή ημέρα μοιάζει η Τρίτη.

Αναλαμβάνει η Πολιτική Γραμματεία να είναι αυτή η οποία θα τρέξει τις συνεδριακές διεργασίες από τις οποίες θα προκύψουν και οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου για το κόμμα. Εκεί θα αποφασιστεί ποια θα είναι η πρόταση για το συνέδριο, αν θα πρόκειται για ένα διαρκές συνέδριο, όπως λένε οι περισσότεροι, που θα αφορά πολύ σύντομες διαδικασίες για να τρέξει πολύ σύντομα και η εκλογή του προέδρου από τα μέλη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.